17.12.10, 12:14
2 dni temu bylam z synem u lekarza Pani doktor przepisała syropki na czerwone gardełko , na katarek jakis spray do noska .Gdy byliśmy u Pani doktor to synek nie miał gorączki a na drugi dzien dostal gorączki juz drugi dzien ja ma ,wysoka temp waha się pomiędzy 37,8 a 38,9 podaje mu kidofen i goraczka znika na 4-5 godz a pozniej sie pojawia znowu i teraz pytanie :
MAM ISC DO LEKARZA JESZCZE RAZ?? I ILE DNI MOZNA DAWAC PRZECIWGORĄCZKOWE LEKI?
ILE TA GORĄCZKA MOZE BYC DNI?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elan-o100 Re: gorączka 17.12.10, 12:19
      po trzech dniach goraczki poszlabym do lekarza, musi obejrzec dziecko jeszcze raz, bo jego stan sie pogorszyl od ostatniej wizyty.
      • olka-1990 dziekuje za odp 17.12.10, 12:20

• ancymon123 Re: dziekuje za odp 17.12.10, 12:25
          Ja bym do ponad 38,5 stopnia nie zbijała gorączki. Organizm sam chce walczyc z wirusem, a Ty mu to uniemożliwiasz i moze dlatego cały czas podnosi goraczke, jak tylko lek przestanie działać. Daj organizmowi 24 h bez zbijania gorączki i zobacz czy sama nie przejdzie. Jak nie to do lekarza.
    • olka-1990 Re: gorączka 17.12.10, 12:31
      wlasnie sama juz nie wiem co robic ,syropy gdy mu podaje to odrazu wymiotuje ,dzis jak mu podalam przeciwgoraczkowy to zaczol sie dusic malo ze strachu nie zeszlamsad boje sie mu nie podawac przeciwgorączkowego .... a znowy gdy mu dac to zaczynaja sie wymioty i sie dusi sad
      • ant-nat Re: gorączka 17.12.10, 12:53
        może ma po prostu anginę. Miał gardło czerwone a teraz ma jeszcze gorsze i nie może łykać (dlatego się dusi i wymiotuje) ja bym już była z nim na poczekalni.
      • jakw Re: gorączka 17.12.10, 13:25
        Jak wymiotuje to może daj mu środek przeciwgorączkowy w czopku. A do lekarza rzeczywiście trzeba się przejść.
        • lupa_87 Re: gorączka 17.12.10, 13:41
          Oczywiście, że iść. Od ostatniej wizyty z czerownego gardła mogła się już zrobić angina albo zapalenie uszu albo wiele różnych rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka