Dodaj do ulubionych

wymioty pomocy!

25.12.10, 23:34
Moj synek ma poltora roku. a od roku jest na mleku modyfikowanym. Nigdy nie bylo żadnych problemow az do dzisiaj rana Dałam mu mleczko i wszystko zwrocil az mu noskiem lecialo. caly dzien byl na kleiku ale wieczorem juz nawet buleczke podgryzl. Okolo 20.30 dostal mleczko i znowu to samo. Nie ma przy tym zadnycj objawow, ani goraczki ani nie jest "przygaszony". Nie wiem czemu sie tak stalo.... chlusnelo z niego wszystko i poszedl spac... W poniedzialek pojdziemy do lekarza, ale moze powinnam wezwac jutro do domu lekarza? Moze ktos mial podobny problem? Przepraszam za stylistyke i bledy ale jestem zdenerwowanasad
Obserwuj wątek
    • szyszunia11 Re: wymioty pomocy! 25.12.10, 23:38
      ale czy nie ma problemu z piciem? najważniejsze, to żeby dostarczać mu płyny, żeby się nie odwodnił.
      • 1anna1988 Re: wymioty pomocy! 25.12.10, 23:43
        Pije normalnie i wode i herbatki, wiec na pewno sie nie odwodni. Tylko zostanawiam sie czemu tylko po mleku tak masad
        • przystanek_tramwajowy Re: wymioty pomocy! 25.12.10, 23:45
          Bo mleko nasila wymioty, szczególnie przy rota wirusie. Odstaw mleko i obserwuj. A wody i herbatek dawaj dużo więcej niż normalnie - ile tylko mały da radę wciągnąć.
          • 1anna1988 Re: wymioty pomocy! 25.12.10, 23:54
            On byl szczepiony na rotavirusysad no ale pozostaje mi obserwowac co sie dziejesad ja jestem straszna panikara, juz cala sie trzesesadmam nadzieje ze to nic powaznego
            • przystanek_tramwajowy Re: wymioty pomocy! 26.12.10, 00:01
              Po pierwsze szczepienie nie chroni całkowicie przed zachorowaniem, a może jedynie złagodzić przebieg choroby. Może to być również inny wirus, nie rota. W każdym razie mleko odstawić trzeba przy każdych tego typu sensacjach: wymiotach, biegunkach etc.
              • 1anna1988 Re: wymioty pomocy! 26.12.10, 00:08
                Dzieki wielkie za pomoc. Tak zrobie i zobacze co bedzie dalejsmile
                • katia.seitz Re: wymioty pomocy! 26.12.10, 00:52
                  Mój synek jakieś dwa tygodnie temu zareagował podobnie - zwymiotował po mleku wypitym rano, a potem jeszcze raz w ciągu dnia. Też się zdenerwowałam i dociekałam, o co może chodzić. Dwa dni później dostał biegunkę i sprawa była jasna - przechodził rotawirusa (a wraz z nim opiekunka, mąż i babcia - ja się uchowałam). Był szczepiony na rota, podobnie jak twój - może dzięki temu zachorowanie miało lekki przebieg.
                  Tak więc, obserwuj malucha, dawaj mu pić, ale nie martw się na zapas.

• mozyna Re: wymioty pomocy! 26.12.10, 01:06
      Rotawirus. Ewentualnie inny wirus ukl. pokarmowego.
      • 1anna1988 Re: wymioty pomocy! 26.12.10, 23:24
        no coz ... to w takim razie idziemy jutro do lekarza.... ale i tak dzisiaj juz mu nie dalam mleka bo sie balam... ale za to troszeczke goraczkwal sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka