agataiga1 21.01.11, 15:49 Kaszel , katar i białe naloty na gardle. Czy to może być angina? Gorączka nie występuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 17:23 a co na to JEJ lekarz? bo chyba zwariowała, że diagnozuje dzieciaka przez Internet Odpowiedz Link Zgłoś
agataiga1 Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 17:45 Lekarz na podstawie gardła stwierdził anginę.Dla mnie wydaje się to dziwne że nie gorączkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
onoma-topeja Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 17:51 goraczka jest dobrym objawem oznaczajacym iz organizm sie broni przed zarazkami. goraczka nie zawsze musi wystepowac przy infekcjach np dzieic mojej kolezanki zadko goraczkuja ale one czesto sa na antybiotyku wiec moze organizm ich z gory sie nie broni Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 18:15 zrob wymaz z gardla na paciorkowca. to szybki test. Odpowiedz Link Zgłoś
asientos Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 19:01 moja tak miała, stwierdzono anginę......tylko że na kontroli lekarka powiedziała, że dziecko wesołe, żywe i bez temperatury, więc to nie angina, a nadmiar jogurtów Odpowiedz Link Zgłoś
sawanabis Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 19:17 najleoiej idź do lekarza www.mojamama.blogspot.com Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 19:33 I ja i dziecko miewamy takie zachorowania bez gorączki. Ja szczegolnie mam duże doświadczenie. U mnie to nie jest angina, ani też grzybica. Przy zwyklych wirusówkach mam takie objawy. Przechodzi mi po 3 dniach. Lekarz mówil mi kiedyś, że to nabłonek i "pokonane" leukocyty w kryptach migdalow. Przy pierwszej takiej akcji z dzieckiem dalam antybiotyk, bo lekarz kazał .... Potem bylam już mądrzejsza, nie dałam, po kilku dniach przeszlo. A zrobiony wczesniej wymaz pokazał, że bakterii brak. Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 19:37 Zapomniałam jeszcze dodać,że czasem miewam anginę paciorkowcową z temperaturą do 40 st. koszmarnym bólem gardła (nie da się przełykać) i wtedy tylko pomaga antybiotyk. Naloty wyglądają inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzateszczescie Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 19:55 Kochana, po co ty tracisz czas i chodzisz po lekarzach, skoro masz forum... Odpowiedz Link Zgłoś
agataiga1 Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 20:18 Chodzę do lekarza , ale często sama mu podpowiadam rozwiązania. Myślę że forum może mi dużo w tym pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 20:28 Moje dzieci przy każdym WIRUSOWYM zapaleniu gardła mają białe naloty na migdałach i tego się nie leczy antybiotykami, samo ustępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Chory 4 latek. 21.01.11, 20:50 lekarz tez nie jest Panem Bogiem, przeciez napisala ze byla u lekarza a ze pyta bo ma watpliwosci, to tylko znaczy ze myslaca z miej rodzicielka Lopatologicznie to tak jest. U mnie angina jest albo nie jest z temperatura, za to angine od wirusa odrozniam po potwornym bolu gardla. Dzieci akurat( puk, puk) nie maja sklonnosci do chorob gardla, ale ja tak, bardzo nawet i to zwykle seria kilku zachorowan. No i zawsze cokolwiek to jest , mam pobierany wymaz z gardla Odpowiedz Link Zgłoś
agataiga1 Re: Chory 4 latek. 22.01.11, 11:28 Wymaz z gardła nie był pobierany. Lekarz tylko po wyglądzie gardła stwierdził anginę. Ja mu zaufałam i podaję dziecku antybiotyk. Co radzicie iść w poniedziałek na wymaz czy skończyć leczenie antybiotykiem. Dziecko w ogóle nie skarży się na ból gardła. Ma kaszel-już zdecydowanie mniejszy. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Chory 4 latek. 22.01.11, 12:11 jezeli juz zaczelas antybiotyk to podaj cala dawke, jakim niby sposobem mozemy doradzic Ci zakonenie antybiotyku, to nie witaminka, ktora sobie bierzesz kiedy chcesz . Antybiotyk zwykle dziala szybko, te kilka dni robia roznice, nie wiem czy wymaz po kilku dniach mialby jakies znaczenie diagnostyczne Nie nalezy traktowaf forum jako fachowej poradni medycznej, chociaz wiele dobrych rad mozna tu wyczytac. Swoja droga przerazajace jest to ze sa ludzie ktorzy chca sie leczyc na forum. Mozesz tu uzyskac rady, opinie , dowiedziec sie jak to bylo w innych przypadkach, ale pytanie czy zakoczyc antybiotyk....powalilo mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agataiga1 Re: Chory 4 latek. 22.01.11, 13:25 Żle mnie ztozumiałaś nie mam zamiaru sama przerywać antybiotyku.Zastanawiałam się tylko czy w trakcie leczenia ma sens zrobienie wymazu. Odpowiedz Link Zgłoś
0.gaba1 Re: Chory 4 latek. 22.01.11, 15:10 Wymaz robi sie 2 tyg po zakonczeniu podawania antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
agataiga1 Re: Chory 4 latek. 22.01.11, 17:19 Dzisiaj już wcale nie widać po dziecku choroby-tylko od czasu do czasu kaszlnie, a antybiotyk ma przyjmować do czwartku. Myślę że nie potrzebnie jej zaczęłam go podawać, a teraz muszę dotrwać do końca. Czy ktoś może mi powiedzieć czy mogę w takiej sytuacji wyjść z dzieckiem na dwór? Odpowiedz Link Zgłoś