Dodaj do ulubionych

Gradówka ?????????????

14.02.11, 16:31
Dziewczyny czy wasze dzieci miały gradówkę ,bylismy u okulisty bo syn miał zaczerwienienie pod oczkiem i okulistka powiedziała ze to gradówka ,przepisała maść na noc a w dzien przykładac gazikiem nasaczonym w esensji z herbaty i czekac albo peknie i wyjdzie ropa abo sie wchłonie albo bedzie potrzebny zabieg ,moze którejś z was dziecko to miało ?jak długo ta gradówka sie leczy i czy obeszło sie bez zabiegu ,dodam ze syn ma 12 m i okulista powiedziała ze pierwszy raz widzi takie małe dziecko z gradówką ,powinnam sie martwić ???
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: Gradówka ????????????? 15.02.11, 12:36
      Na szczęście moja córka nie miała, więc się za bardzo nie wypowiem, ale mogę napisać, że ból jest okropny. Gradówkę miałam chyba z 5 lat temu (pomalowałam się tuszem do rzęs kumpeli), ona dostała i ja. Wiem, ze nie wolno wtedy trzeć oczka, pilnować by dziecko miało ciągle czyste rączki. Córka właśnie przechodzi ropne zapalenie oczu, ropa się leje dzień i noc. Robię rumiankiem tylko bo kropelek nie da sobie wkropić.
      Co do wieku to nie wiem jak to jest dokładnie, ale widziałam kiedyś w piaskownicy dziecko na ok. 10 miesięczne z gradówką.

• kapka-27 Re: Gradówka ????????????? 16.02.11, 12:18
        U nas pekło i wychodzi ropa ,ja juz głupia jestem bo nasza pani doktor twierdzi ze to nie gradówka ,bo gradówka to kika kropeczek białych koło siebie a nasz syn ma 1 biała krostke ,i jego to nie boli wiec juz nic nie wiem, bratowa tez miała gradówke i miała zabieg i miała 1 krostke ,przez to dziadostwo nie mozemy zaszczepic syna ,bo musi to całkiem zniknac ,zakrapianie i smarowanie tez ciezko idzie bo syn jak tyko widzi co sie swieci to nie da sie dotknać ,myśle ze 1 lub 2 dni i po gradówce .
        • pancia-jancia Re: Gradówka ????????????? 16.02.11, 13:33
          Ja miałam gradówke na wewnętrznej stronie powieki. Okulista mi ją nakłuł i kazał smarować maścią - masować powiekę i czekać czy ropa wyjdzie. Wyszła na drugi dzień. U mnie też to była jedna krosta i z tego co czytałam wtedy tak to wygląda. I jak pękło to bardzo dobrze, bo wiem że są z tym problemy i ludzie się męczą z tym cholerswtem miesiącami. Mi się zrobiło od tarcia oczu - strasznie mnie swędziały i tarłam i za parę dni mi to wyszło, wcale mnie więc nie dziwi że zrobiło się to tak małemu dziecku, To po prostu zapchany kanalik.
          Dobrze że już jest u Was ok, bo to nie przyjemne dla dorosłego a co dopiero dla takiego maluszka.
    • vivien222 Re: Gradówka ????????????? 16.02.11, 15:57
      Moje dziecko miało 3 gradówki jednocześnie w wieku ok. 2 lat.
      Oczywiście podczas smarowania oczka nie obyło się bez protestów i płaczu. O okładach nie było mowy... Gradówki trzymały się przez kilka miesięcy (ok. pół roku). Po tym czasie same "wsiąkły".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka