renatao1 27.04.04, 13:26 Mam skierowanie do neurologa i w związku z tym pytanie - jak wygląda to badanie. Mała ma roczek i problemy z wykrzywianiem nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadawida1 Re: Wizyta u neurologa 27.04.04, 13:53 U nas wizyta u neurologa wyglądała następująco: najpierw wywiad czy dziecko ma wszystkie prawidłowe zachowania na jego wiek, pytania co się dzieje i badanie. Do badania rozbierałam dziecko, kładłam na taki stół, przed którym było duże lustro na scianie, lekarka je podciągała, jakieś tam wygibasy czy dziecko, kładzenie na brzuszku, pokazywanie zabawek mierzenie obwodu główki, sprawdzanie ciemiączka itp. No i na podstwie tego stwierdzła, że wszystko jest w porządku, dziecko ma wszystkie odruchy prawidłowe jak na swój wiek. Nie wiem jak jest w przypadku starszego dziecka i czy u każdego lekarza wygląda to tak samo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olgi Re: Wizyta u neurologa 27.04.04, 14:47 u nas wyglądało podobnie jak u Dawidka, czyli ogólny "wywiad" nawet do tego stopnia jak przebiegała ciąża czy nie było jakiś problemów z donoszenie etc. i oczywiście pytania z jakim problemem przychodzimy oraz badanie dziecka pod względem wszystkich odruchów, my dodatkowo dostaliśmy skierowanie na usg główki w celu sprawdzenia czy wszystko jest w porządku i na szczęście usg wykazało że wszytko je ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś