Dodaj do ulubionych

Uciazliwy katar u malucha

28.03.11, 11:37
Co mogę dac mojemu Kubusiowi na katar? Strasznie sie meczy a nie mam szans żeby dostac się dzis do pediatry… Synek ma 2 latka. Ech niby nic taki katar ale tak jak zwykle jest wesoly i ruchliwy to teraz tylko lezy z kwasna minkasad
Obserwuj wątek
    • tokota Re: Uciazliwy katar u malucha 28.03.11, 12:29
      inhalacje, maść majerankowa, ostukiwanie ( czy opukiwanie ).
      Ewentualnie kropelki Nasivin. NA noc kładę przy dziecku mokrą pieluszkę tetrową aby parowała. Łatwiej dziecku oddychać.
      • bowtie Re: Uciazliwy katar u malucha 28.03.11, 12:34
        U małych dzieci nie należy lekceważyć nawet zwykłego kataru, bo to nigdy nie wiadomo co się z tego może rozwinąć. Uważnie obserwuj synka a w między czasie psiknij mu do nosa wodę morską – powinno mu ulżyć i udrożnić nosek. Dobry jest spray taki z syrenką na opakowaniu, bardzo delikatny i wydajny, z resztą polecił mi go pediatra jak Ala moja córka złapała niedawno jakiegoś wirusa. Ale tak na wszelki wypadek jak tylko będziesz miała możliwość to nie zaszkodzi wybrać się do lekarza.
        • krolowamrozu Re: Uciazliwy katar u malucha 28.03.11, 16:21
          Dziekismile Na pewno się wybierzemy tylko najpierw musimy sie do niego dostac…Niby mamy wykupione jeszcze prywatnie ale tez sa kolejki chyba przez te zmiany pogody ludzie sa podatni na jakies paskudztwa fruwające w powietrzu…
          • bowtie Re: Uciazliwy katar u malucha 29.03.11, 10:29
            Nie krępuj się tylko korzystaj z argumentu „Uwaga matka z chorym dzieckiem!” Nie można odpuszczać, ja ochrzanię zawsze parę osób i już mnie przyjmują. Ze służbą zdrowia trzeba twardo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka