Dodaj do ulubionych

lewatywa-technicznie

14.07.11, 07:24
Witamsmile
Mam u mojego syna (7 lat) robić lewatywy ENEMĄ.
Napiszcie proszę jak je robić, żeby go nie zniechęcić i żeby nie bolało.
Ta ENEMA ma taką twardą końcówkę.
Bardzo się boję, że go urażę i potem będzie wielki problem.
Mamy robić te lewatywy na lewym boku, po pół butelki, można przelać do gruszki, ale nie wiem czy tak jest lepiej.
Podpowiedzcie proszę na podstawie własnego doświadczenia.
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • nurich Re: lewatywa-technicznie 14.07.11, 10:04
      ja swojemu też muszę robić, dostaliśmy ze szpitala maść z lidokainą żeby znieczulić troszkę odbyt i to działa.
      ja enemy nie lubię, kupuję ją ale zawartość przelewam do wielkiej strzykawki, na końcu strzykawki mam taki wężyk (miękki) i wtedy łatwo idzie.
      • mamaalana1 Re: lewatywa-technicznie 14.07.11, 13:12
        Dzięki
        A jeśli możesz napisz mi dlaczego robisz dziecku lewatywy?
        My mamy zaparcia i popuszczamy. Zalecenie dostaliśmy od gastrologa.
        • nurich Re: lewatywa-technicznie 14.07.11, 14:30
          też zaparcia, powodujące bóle brzucha i wymioty, brak apetytu.
          ostatnio zaczęłam podawać mu dicoman 1 saszetkę na czczo lub na noc i mogliśmy zrezygnować z lewatyw.
    • mamaalana1 Re: lewatywa-technicznie 14.07.11, 14:40
      Nam lekarz włączył forlaxsmile
      • nurich Re: lewatywa-technicznie 14.07.11, 14:56
        u nas forlax nie działał tak dobrze jak dicoman, po forlaxie były bóle brzucha, wzdęcia a efektu brak. dicoman zadziałał skuteczniej i bezboleśnie.
        też lekarz zalecił forlax ale sama z niego zrezygnowałam i daje ten dicoman, tylko trochę drogi jest.
    • maltry Re: lewatywa-technicznie 16.07.11, 00:20
      Poproś lekarza o receptę na Lignokainę w żelu, zakup też w aptece cewnik do odsysania - zobaczysz, ale sądzę że ten rozmiar z podanego linku będzie ok. Zakończenie z jednej strony cewnika jest dopasowane do tej sztywnej końcówki enemy - łączysz w zestaw, końcówkę cewnika smarujesz lignocainą i wykonujesz wlewkę.
      I dobrze by było, żeby poleżał jeszcze z 10-15 min na tym lewym boku - jeśli da radę oczywiście

Zdrówka dziecku życzę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka