Dodaj do ulubionych

Cria cuervos

03.09.12, 21:46
czyli Carlosa Saury "Nakarmic kruki".
Obejrzałam dzisiaj.
Bardzo stary film, ale - jak w przypadku wszystkich filmow naprawdę dobrych - w dziesięc minut przestaje sie to zauwazac.
Film o dzieciach - i nie tylko.
Pamieta ktoś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 a tu fragment z piosenką 03.09.12, 21:51
      www.youtube.com/watch?v=25ckdkg1xCw
    • lady-z-gaga Re: Cria cuervos 03.09.12, 21:53
      > Pamięta ktoś jeszcze?

Takich filmów się nie zapomina.
    • joa66 Re: Cria cuervos 03.09.12, 21:56
      pamiętam, pamiętam smile zwłaszcza oczy dziewczynki
      • bi_scotti Re: Cria cuervos 03.09.12, 22:46
        Ogladalam w Iluzjonie - kino Polonia przy MDM - z kolezanka, ktora po wyjsciu z kina skomentowala "film fajny ale dlaczego one wszystkie maja caly czas nieumyte wlosy?". I ile razy wspominam ten film to nie potrafie patrzec inaczej niz przez pryzmat tego komentarza wink Z ta sama kolezanka ogladalam tez jakis czas pozniej taki polski roman "Con amore" (www.youtube.com/watch?v=feLJeIIYFyA) i po nim jej komentarz byl "wszystko rozumiem tylko o co chodzilo z tymi jablkami?" big_grin Dzis ta kolezanka jest ponoc bardzo cenionym radiologiem - skupienie na detalach sie przydaje wink
        Nanga, dzieki za wspomnienie ... porque te vas ...
        • nangaparbat3 Re: Cria cuervos 04.09.12, 16:25
          No widzisz, trzeba było ze mna chodzic do kina.
          Swoja drogą akurat wczoraj zwrocilam uwagę na włosy, bo tak pieknie lsnily. Po raz enty sie okazuje, ze każdy widzi co chce zobaczyc.
          • echtom Re: Cria cuervos 04.09.12, 22:08
            No i czasem dostrzega się różne rzeczy przy kolejnych powtórkach. Ja przy trzecim oglądaniu "Świadka" Weira skupiłam się na kontemplowaniu wschodów słońca smile
    • claudel6 Re: Cria cuervos 03.09.12, 22:42
      ja pamiętam piosenkę z tego filmu. znam jej tekst na pamięc, tak mi sie poobała.
      hoy en mi ventana bril el sol, el corazon, me pone triste contemplando la ciudad, porque te vas (przepraszam za błedy, cytuję z pamięci)
    • rosapulchra-0 Re: Cria cuervos 03.09.12, 22:50
      Nanga, twoje polecenie jest dla mnie rozkazem. Na pewno obejrzę ten film.
    • xika_da_selva Re: Cria cuervos 03.09.12, 22:57
      boski film, w ogole jestem wielka fanka Carlosa Saury. Szkoda tylko, ze tlumaczenie beznadziejne. Doslowne, tak, ale po polsku nie ma zadnego sensu- po hiszpansku natomiast jak najbardziej. No, ale mnie wtedy na swiecie nie bylo, to wyszlo jak wyszlotongue_out.
    • jul-kaa Re: Cria cuervos 03.09.12, 23:02
      Film i piosenkę - doskonale.
    • sueellen Re: Cria cuervos 03.09.12, 23:45
      No i co żeś zrobiła?
      Teraz mi M łazi po chałupie i śpiewa:

A film trudny z ukrytym podtekstem politycznym, coś jak nasze kręcone za czasów komuny.
      • nangaparbat3 Re: Cria cuervos 04.09.12, 06:49
        smile
        teraz się szykuję na "Annę i wilki" y "Elisa vida mia". A potem na "nowego Saurę" - z jego filmow "po Geraldine" oglądałam tylko ten o Mozarcie i da Ponte (nota bene bylam jedyną osobą na sali i dostałam jeszcze w prezencie płytę z jakims filmem).
        • robitussin Re: Cria cuervos 04.09.12, 10:02
          nangaparbat3 napisała:

> smile
          > teraz się szykuję na "Annę i wilki" y "Elisa vida mia". A potem na "nowego Saur
          > ę" - z jego filmow "po Geraldine" oglądałam tylko ten o Mozarcie i da Ponte (no
          > ta bene bylam jedyną osobą na sali i dostałam jeszcze w prezencie płytę z jakim
          > s filmem).

A skąd bierzesz te filmy? Są w wypożyczalniach czy ściągasz z sieci?
          Nie widziałam żadnego z nich, ale jak zobaczyłam fragment z piosenką, to wiem, że muszę to zobaczyć, bo kocham takie klimaty lat 70'tych.
          • nangaparbat3 Re: Cria cuervos 04.09.12, 16:15
            Pozyczam od kolegi Hiszpana.
    • stara.kociara Re: Cria cuervos 04.09.12, 07:52
      > Pamieta ktoś jeszcze?

No pewnie. Uwielbiam!
    • echtom Re: Cria cuervos 04.09.12, 08:03
      No jasne - cudowny film, cudowna piosenka. Najlepiej pamiętam swoje zaskoczenie, że jednak pogodny, mimo ponurej tematyki.
    • agni71 Re: Cria cuervos 04.09.12, 14:12
      pewnie, że pamięta. Świetny film.

Kłapię na komunę ile wlezie, ale puszczali (to chyba jeszcze za komuny było albo tuz po) prawdziwe perełki w drugim programie, całe cykle filmów Carlosa Saury czy Akiry Kurosawy np.
      • nangaparbat3 Re: Cria cuervos 04.09.12, 16:22
        Co fakt to fakt. "Wybór Zofii", "Łowca jeleni", "Nocny portier"co prawda nie docierały z przyczyn zasadniczych, ale jeśli juz sprowadzali coś z Zachodu, to z reguły naprawde dobre filmy. Dlatego za granicą poszliśmy na jakies kretyństwo z Raquel welch w roli kobiety pierwotnej - https://cdn.head-fi.org/f/f1/f17963d3_one-million-years-bc.jpg#1000000%20bc

-------------
        A tam jakieś zabiegi masarskie zostają wykonane na zawodniku - sprawozdawca Eurosportu o masowaniu jednego z gimnastyków.
    • aandzia43 Re: Cria cuervos 04.09.12, 21:12
      Pamiętam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka