Dodaj do ulubionych

ochrona przed słońcem - co najlepsze?

08.08.11, 08:45
Chciałabym na lato zapewnić synkowi pewną ochronę przed słońcem. Kapelusik, filtr – jaki? i okulary. Stosujecie coś jeszcze? Osobiście musiałam się bardzo zastanowić nad wyborem odpowiednich szkieł, bo mały ma drobną wadę wzroku. Z tego też powodu od razu wykluczyłam zakup okularów gotowych, bo takie jeszcze bardziej szkodzą. Ale u optyków wybór też jest spory i ciężko się zdecydować. Jak dbacie o skórę i oczy waszych dzieci?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 08.08.11, 23:07
      a gdzie Ty masz to slonce?wink
    • pa_yo Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 09.08.11, 09:25
      używam Eucerin SPF25 - filtry fizyczne
      a okulary z filtrami UV
    • aino84 Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 10.08.11, 08:20
      Tak okulary z filtrem UV to podstawa...ostatnio widziałąm w jakiejś gazecie dla dzieci były dołączone "okulary przeciwsłoneczne" Ludzie! Przecież to jakieś szaleństwo. Jak okulary za 5 zł mogą chronić oczy? to dla mnie niepojęte...mój Filip potrzebuje dodatkowo szkieł korekcyjnych więc nie wyobrażam sobie, żeby kupić takie okulary gdzieś indziej niz u optyka...
    • florentyna33 Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 22.08.11, 12:52
      nad morzem w słoneczne dni stosowałam filtr 25 i kapelusz z dużym rondem, okularów nigdy córka nie nosiła, uważałam to za zbyteczne jeśli jest kapelusz, jak siedzi w ogródku to nie "namaszczam" jej jakoś kremami
    • 1mzeta Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 22.08.11, 21:58
      Mój filtr 50+, kapelinder z rondkiem żeby w oczy nie świeciło albo okulary Baby Banz.
    • shige Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 25.08.11, 20:54
      Najlepsza ochrona przed słońcem to siedzenie w domu między 11 a 16smile
      Jeśli już musisz wyjść to nałóż dziecku czapkę.Okulisty zapytaj czy przy wadzie wzroku niezbędne są okulary (przy niektórych wadach niezbędne nawet w miarę pochmurne sni).Krem dobierz w zależności od fototypu skóry.
      • alfa36 Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 20.04.12, 11:42
        Jaki krem zastosowac? Wlasnie moj 7 latek się uczulił na slonce...
    • alfa36 Re: ochrona przed słońcem - co najlepsze? 26.04.12, 23:35
      Dzięki. Kupiłyśmy z koleżanką na spółkę do wyprobowania la roche posay dermo pediatrics, ale on ma jednak filtry chemiczne, więc nieco sie boję dla mlodego. A swoją drogą , czy rzeczywiscie te 50+ są najlepsze? Nie wystarczą 30?
    • alfa36 ewczak 26.04.12, 23:40
      Z niecierpliwoścą czekam na ten artykul o preparatach dla dzieci. Swoją droga czy alerga na slonce moze się pojawiac na osloniętej skorze?
      • miriam.7 Re: ewczak 30.04.12, 22:24
        ja zdążyła przed tymi upalami zaopatrzyć sie w curiosine, jest to żel ktory mam przy sobie zawsze w apteczce, bo maluchy cięzko upilnować i z obawy o poparzenia zawsze ich skórę smaruję żelem, wybrałam go ze względu na żelową konsystencję szybko się wchłania, a jego aktywny składnik wciąż pozostaje na miejscu i dlatego nie musze jak w przypadku olejków czy oliwek odciągać dziecka od zabawy, aby ciągle dosmarowywać jego skórę olejkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka