lac21 20.05.04, 10:36 Kochane !!!! Jaką stosujecie pastę do mycia zębów dla swoich dzieciaczków np w wieku 1,5 roku życia. Proszę o nazwy, które najlepsze!!!! Kiedyś czytałam że z fluorem powinno się stosować po 3 roku życia a do 3 r ż bez ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jezzik Re: Pasta z fluorem czy bez !!! 20.05.04, 11:23 Poszukaj na forum kosmetyki, najbardziej szczegolowo w watku 41. Ja myje synowi(15mies.)pasta z fluorem 250ppm, nenedent, 1 raz dziennie, wielkosc groszku. Zreszta poczytaj tam, wszystko jest opisane przez eksperta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Pasta z fluorem czy bez !!! 21.05.04, 13:07 do 2 lat stosowałam mycie szczoteczką zmoczoną wodą i uczyłam córę wypluwać. Gdy się nauczyła i skończyła 2 latka zaczęłyśmy stosować pastę Elmex z fluorem w dawce dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: Pasta z fluorem czy bez !!! 21.05.04, 14:13 Uwazam ,ze najlepsza pasta dla dzieci jest ELMEX, jedyna pasta proponowana przez stomatologow.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Pasta z fluorem czy bez !!! 21.05.04, 14:53 Na forum Kosmetyki dziecięce ekspert wypowiada się pozytywnie nie tylko o paście elmex( dość drogiej zresztą) , ale również o paście Bobini. My użuwamy właśnie Bobini ( różowej) od 1 r.ż. Posiada ona 250 ppm. fluoru i pozytywna opinię kliniczno - stomatologiczną. Tak więc elmex wcale nie jest ta "jedyna". Odpowiedz Link Zgłoś
adria1977 Re: Pasta z fluorem czy bez !!! 24.05.04, 01:12 Moja coreczka ma 1,5 roku i niestety poczatki prochnicy butelkowej. Stomatolog zalecil mycie zabkow pasta z fluorem, dodal, ze nie ma znaczenia, jaka paste wybierzemy, wazne by byla dla dzieci i nie miala cukru. Uzywamy Elmexu. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś