Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

18.01.12, 21:02
Proszę o pomoc.
Pytam tutaj bo tu pewnie Matki zorientowane w temacie. Ja mam zdrową córkę ale ma w klasie koleżankę z ADHD. Klasa 4 ale razem w szkole są od początku. Owa koleżanka jest na lekach psychotropowych. Nie wiem jakich - jakaś duża tabletka brana raz dziennie. Otóż problem jest taki, ze owa dziewczynka terroryzuje całą klasę i nikt sobie z nią rady nie daje. Codziennie - autentycznie codziennie a nie raz czy dwa razy w tygodniu - wpada w jakiś trans i nasze dzieci są: pobite, pogryzione, kopane, niszy im przybory szkolne, rzuca krzesłami. Dzieci mają siniaki, ślady pogryzień. Nikt sobie z dziewczyną rady nie daje; rodzice, nauczyciele, dyrektor szkoły, nawet lekarz, który ją prowadzi nie umie pomóc. W klasie córki jest troje dzieci z ADHD - pozostała dwójka to owszem żywiołowe dzieciaki ale całkiem sympatyczne - ta jedna dziewczynka jest niebezpieczna po prostu. Moje dziecko i nie tylko moje niejednokrotnie dostało w twarz czy zostało kopnięte. W poniedziałek owa dziewczynka miała "zły dzień" więc pobiła 8 osób ze swojej klasy. Nie chcę tu mieć pretensji do jej rodziców bo współczuję naprawdę - codziennie pretensje, dywaniki, o odkupywaniu przez nich zniszczonych przyborów szkolnych koleżanek nie wspominam - ja odpuściłam ale nie każdy odpuszcza. Ale jak zapewnić bezpieczeństwo i spokój pozostałym dzieciom. Jak np. zadziałać by owa dziewczynka miała nauczanie indywidualne?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka