Dodaj do ulubionych

"Dziwny" katar?

14.06.04, 13:39
Moj synek (10 m-cy) ma "dziwny" katar - ciagle harczy mu w nosku, noca pochrapuje, a kataru po prostu nie widac, nawet czyszczenie gruszka nic nie daje. Nawilzam mu codziennie nosek, ale bez zmian. Ma tak w zasadzie od urodzenia (z roznym nasileniem), na poczatku lekarze mowili ze organizam musi sie oczyscic, teraz tez zalecaja tylko czyszczenie i nawilzanie, a mi sie wydaje za cos jest nie tak... Spotkalyscie sie z czym takim?
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: "Dziwny" katar? 14.06.04, 16:00
      A moze masz zasuche powoetrze w domu?
      Na dworki=u jak spacerujesz tez tak ma ? Jesli nie to muysisz czesciej wietrzyc
      mied=szkanie ,a malca ubierac lzej.
      Gruszką nieczysc za czesto bo mozesz uszkodzic mu blonki, a nawilżaj woda
      morska w spraju lub sola fiziolgiczna.
    • kasia.tycz Re: "Dziwny" katar? 14.06.04, 16:38
      Moze zaopatrz sie w nawilzacz do pokoju dziecka (lub tam gdzie spi i przebywa
      najwiecej).
    • mamamarka Re: "Dziwny" katar? 14.06.04, 18:22
      U nas to się szybko skończyło - chyba w 4 miesiącu. Teraz oczyszcza mu sięnosek
      jak się z nim kąpiemy w wannie i nurkujemy, potem smark i czysto smile
      Może faktycznie tak jak mówią dziewczyny masz za sucho w mieszkaniu.
    • dzoana_b Re: "Dziwny" katar? 16.06.04, 09:37
      Dzięki za wszystkie rady. Ubieram go lekko, nawilżam nosek solą, choć jest przy
      tym straszna walka))) gruszka w ostateczności. Muszę jeszcze zwrócić uwagę, czy
      na dworze też furczy mu w nosku, w mieszkaniu to najlepiej słychać, bo po
      prostu jest cieszej.
    • gosiaaga Re: "Dziwny" katar? 16.06.04, 13:38
      No ja miałam z tym nie lada kłopot. Tez w zasadzie od urodzenia. Najpierw
      mówili mi że to jeszcze wody płodowe zalegają, póxniej że nawilżać powietrze,
      więcej spacerów, a moze uczulenie na pierze (więc wszystkie poduchy z pierzem
      wyrzuciłam). Jednym słowem mówiąc było mnóstwo pomysłów tylko żaden nic nie
      pomagał. Aż w końcu moja lekarka(od dorosłych) podpowiedziałą mi, że to może
      być niedojrzałość przełyku tzw.reflux. Poszłaąm prywatnie na usg brzuszka,
      okazało się zę faktycznie reflux jest,dostała leki i charczenie przeszło jak
      ręka odjał. A wlekło jej się to do ok 8 mca. Pozdrawaim i życzę powodzenia.
      Agnieszka
      • dzoana_b Re: "Dziwny" katar? 30.06.04, 10:46
        Szymuś miał kłopoty z ulewaniem, ciągnęło się to do 7m-ca, teraz ma prawie 11 m-
        cy a to charczenie dobiega gdzieś z noska. Byłam wczoraj u pediatry i
        skierowała mnie do laryngologa, aby wykluczyć ewentualne nieprawidłowości w
        budowie noska. Nie wiem jak wygląda takie badanie,ale już się boję że synek
        zrobi nam niezłą jazdę, bo nie da nawet dotknąć noska. Dam znać po badaniach.
        • wawrz Re: "Dziwny" katar? 30.06.04, 22:55
          Napisz jak wyglądało to badanie.Moja córcia 11 miesięcy też ma taki dziwny
          katar w środku coś chrapie a katarku nie widać,zastanawia mnie czy to może być
          podrażniona śluzówka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka