Dodaj do ulubionych

Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie.

23.07.12, 09:25
Witam wszystkich.
Za jakiś czas, jako rodzice będziemy stać przed wyborem szczepionki.
Chodzi mi o wybór szczepionki: czy 6 w 1 czy normalnie każda oddzielnie.
Pytanie wiąże się z kwestią refundacji. Refundowane są szczepionki pojedyncze a nie pakietowe. Proszę Was o informację jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii.

Które szczepionki wybraliście dla swoich dzieci? Może macie jakąś wiedzę od zaufanych lekarzy - nie chodzi mi o pseudo artykuły merytoryczne, które znaleźć można wszędzie w sieci, a są one najzupełniej w świecie sponsorowane. Proszę o Waszą opinię.

Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 23.07.12, 17:30
      A jakie to pojedyncze refundowane?
    • aniuta04 Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 31.07.12, 22:08
      Witam, ja szczepiłam moja córeczkę szczepionką refundowaną, ale nie ze względu na finanse, lecz na ilośc wirusów, które za jednym razem zostałby wpuszczone do jej malutkiego organizmu. Mimo, że przy normalnym szczepieniu ta sama ilość została wpuszczona, ale w minimalnych przerwach i uważam to za lepsze rozwiązanie...Córeczka bardzo dobrze zniosła szczepienie, bezgorączkowo i mało marudnie, głównie spała. Być moze byłoby tak samo po tej pakietowej, ale i tak jestem za powolnym wpuszczaniem tych wirusów. Można sprawdzić najpierw refundowaną, potem ewentualnie przy następnym szczepieniu wybrać skojarzoną....
    • antosiczek Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 05.08.12, 16:39
      X w jdnym. Rozpoczęliśmy pierwszą dawkę w 6 miesiącu zycia a nie w 6 tygodniu, jak zaleca kalendarz szczepień. Nam pediatra zaleciła skojarzone argumentujac, ze zawieraja mniej konserwantów i dodatków, niz gdyby zaszczepić kilkoma podawanymi osobno. Reakcja: po każdym szczepieniu zapalenie oskrzeli lub gardła i ucha, dwytygodniowe problemy z brzuchem, kolki, wzdęcia. Starsza córka szczepiona podobnie - bez żadnych atrakcji.
      • gomado Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 09.08.12, 21:43
        Żadne. Do drugiego roku życia szczepiłam synka i było z nim coraz gorzej. Pediatra, która go szczepiła nie potrafiła nam pomóc. Zmieniłam lekarza i w ogóle sposób leczenia i teraz odtruwam go z tych "wspaniałych" szczepionek. A oto co na ten temat dr Majewska www.youtube.com/watch?v=d3BUgYXtJ10
        • unhappy Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 13.08.12, 11:30
          gomado napisała:

> Żadne. Do drugiego roku życia szczepiłam synka i było z nim coraz gorzej. Pediatra, która go szczepiła nie potrafiła nam pomóc. Zmieniłam lekarza i w ogóle sposób leczenia i teraz odtruwam go z tych "wspaniałych" szczepionek. A oto co na ten temat dr Majewska www.youtube.com/watch?v=d3BUgYXtJ10

Tutaj więcej informacji o Majewskiej:

modnebzdury.wordpress.com/2009/10/06/list-prof-majewskiej-lokalizacja-konferencji-w-simpsonwood-selektywne-cytowanie-nie-spisek/
          modnebzdury.wordpress.com/2009/10/08/list-prof-majewskiej-naukowcy-bez-cenzury-ukryta-prawda-czy-urojony-spisek/
          modnebzdury.wordpress.com/2009/05/29/zastrzyk-dezinformacji-czesc-2/
          To bardziej dla innych czytających niż dla ciebie gomado bo nie liczę, że jako wyznawcę Kościoła Hahnemanna można cię przekonać big_grin
          • gomado Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 13.08.12, 22:25
            Widzę, że już mnie dobrze znasz. A coś Ty taki napalony na te szczepionki? Ktoś Ci za to płaci, czy jak?
    • irenka.pucikova Oddzielnie 19.09.12, 12:25
      Kłucie kłuciem, ale pamietaj, ze organizm musi sobie jeszcze poradzic z tym co wpuszczone do srodka. Lepiej to rozlozyc w czasie. Poza tym gdzies czytalam, ze te szczepionki laczone nie sa do konca zbadane.
    • mamalgosia Re: Pierwsze szczepienie - Wasze doświadczenie. 19.09.12, 12:35
      Jesli finanse nam pozwalały zawsze kupowaliśmy kojarzoną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka