Dodaj do ulubionych

furagin pilne pytanie

02.08.04, 23:11
Zosia bierze zastepnik furaginu w syropie (Siraliden) 2x 2,5 ml. Rano i
wieczorem. tyle ze dzis tesciowa mi uspila dziecko na noc nie podajac
lekarstwa - czy cos sie stanie jesli jedna dawka przepadnie? czy budzic?
pozdrawiam,
Antonina
Obserwuj wątek
    • paulaula Re: furagin pilne pytanie 03.08.04, 16:11
      Na pewno nic się nie stanie i nie należy dziecka budzić w takiej sytuacji, pod
      warunkiem że zdarza się to sporadycznie. Nam też zdarzają się pojedyncze
      wpadki, a możliwości namnażania bakterie miałyby, gdyby dziecko nie dostało
      leku chociaż 3 dni, no i pod warunkem że bakterie w ogole by były.
      • antonina_74 Re: furagin pilne pytanie 03.08.04, 17:50
        Uff, dzieki, jestes niezastapiona! Nie obudzilam bo mi szkoda bylo dziecka ale
        bilam sie z myslami.
        Za to mam dobre wiesci, dzisiejsze bad. moczu (ogolne) po chyba 5 dniach
        leczenia tym lekiem jest super. 1-3 leukocyty, zero flory bakteryjnej. Jutro
        odbieram posiew zrobiony przed rozpoczeciem leczenia i okaze sie czy wogole
        byla infekcja czy moze (oby!) falszywy alarm.
        • paulaula Re: furagin pilne pytanie 04.08.04, 07:08
          Cieszę się bardzo,ze twoja córeczka jest zdrowa i muszę ci powiedzieć ze tego
          tyupu zakazenia z reguły ładnie się leczą bo z reguły wywołuje je Escherichia
          coli. Myślę że jednak w posiewie właśnie tą bakterię Ci wykryją (choć najlepiej
          byłoby nic nie znaleźć). Poprooś lekarza, aby dał Ci skierowania na badania
          kontrolne ogólnego moczu raz na miesiąć lub na dwa, albo samam to rób. Lepiej
          uważać, jeśli już taka historia się przytrafi, a ty sama najlepiej zadbasz o
          swoją pociechę, zanim lekarz coś zaleci. Pozdrawiam Cię cieplutko i słonecznie.
          Wreszcie jest dziś słonko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka