13.09.04, 22:58
hej dziewczyny,

moją córcię do niedawna bolał brzuszek, bo miała takie straszne zaparcia. Nie
chodzi tylko o częstotliwość, ale i o ... twardość. Mimi, że dopiero kończy 3
mies. lekarka zasugerowała soczek z jabłek. Nie pomógł. Pomógł debridat.

Od przedwczoraj podaję i wczoraj i dziś dzidziusiowa kupka, ale dziś cały
dzień gazy i placz, taki kolkowy. Czy to debridat? Czy ktoś go stosował i
jak?

MoZe nie podawać go codziennie, ale np. co drugi dzień?

Będę wdzięczna za pomoc, bo dzisiejszy dzień był koszmarny

aga
Obserwuj wątek
    • hratli Re: Debridat 13.09.04, 23:51
      witam!
      Debridat powinien byc podawany po konsultacji z lekarzem. moj syn zaczal to
      pic, gdy mial straszne problemy z ulewaniem. bylo to zdaje sie pol lyzeczki -
      juz nie pamietam - tam powinno byc napisane. podawac go trzeba 15 min. przed
      jedzeniem. nie wiem czy to on pomogl, czy po prostu maly wyrosl z tego. takie
      to bylo nasze stosowanie.
      • matizka Re: Debridat 14.09.04, 07:29
        mnie to zapisała lekarka, tylko ponieważ sama o niego zapytałam widac
        stwierdziła, że wiem jak stosować i nie powiedziała.

Dawałam przez dwa dni zgodnie z ulotką - teraz chyba trochę zmniejszę dawkę
        zobaczymy...

A czy ktoś wie czy po pewnym czasie stosowania Debridatu jelita nauczą się
        samodzielnej pracy i nie będzie już potrzebny...

Pozdrawiam

Aga
        • hratli Re: Debridat 14.09.04, 07:58
          u mnie sie polepszylo. mozliwe, ze po debridacie.
          • gagarin3 Re: Debridat 14.09.04, 10:06
            Mój synek brał Debridat przez trzy miesiące. Zanim zaczęłam mu podawać ten
            specyfik, mały bardzo cierpiał, a my razem z nim. Z biegiem czasu było coraz
            lepiej, więc zaczęłam stopniowo ograniczać podawanie leku, aż całkowicie z niego
            zrezygnowałam. Zbiegło się to w czasie z podawaniem nowych produktów -
            słoiczkowych jabłek i soczków. Z Twoim maleństwem będzie podobnie. Powodzenia smile
            Pozdrawiam.
            Agnieszka, mama Piotrusia (06.09.2003)
    • fyrka Re: Debridat 14.09.04, 12:14
      moj synek bral debridat bo mial kolki i trzeba powiedziec ze to lekarstwo mu
      pomoglo. jurek bral ten debridat codziennie, moze powinnas sie skonsultowac z
      lekarka jak podawac, wydaje mi sie ze po tym lekarstwie nie powinno byc kolek bo
      ja dostalam je wlasnie zeby tym kolkom zapobiec. u nas ten debridat podzialal,
      ale jak kazde lekarstwo dla jednego jest dobre a dla innego nie.
      • doktorus Re: Debridat 15.09.04, 12:20
        moje dziecko też używało debridat i po nim zaparcia zniknęły. Polecam też
        herbatki planteks lub masaż brzuszka: ugiete nóżki w kolankach przykładamy do
        brzuszka. Moja lekarka też poradziła mi, że w przypadku zaparć można włożyć
        dziecku termometr do pupci na 2-3 minuty, to POMAGA. wypróbowałam i tez polecam
    • maadzik3 Re: Debridat 16.09.04, 04:27
      Debridat to raczej lek na kolki!!! Nie powoduje ich. Gazy, owszem, moga byc,
      ale to znaczy ze tworzyly sie juz wczesniej. Moj syn po pierwszej kolce jeszcze
      na oddziale noworodkowym dostal przy wypisie debridat i podawalismy mu przez
      miesiac - kolki zniknely. Mial ze dwa razy, ale taka niewielka, w szpitalu to
      byl koszmar.
      Madzik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka