beijing 25.09.04, 14:37 Moja Maja 19 miesiecy ma temperature 38 stopni, co najlepiej podac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniask_mama Re: Temperatura 25.09.04, 15:40 Coś przeciwgorączkowego oczywista: Panadol, Ibuprom dla dzieci... możesz tez zrobić okłady na czółko Odpowiedz Link Zgłoś
alicja513 Re: Temperatura 25.09.04, 18:42 Syrop Pyrosal mogłabyś dać, ale działa dosyć łagodnie. Jest chyba na bazie ziół.Jak nie pomoże-coś mocniejszego . Są też czopki np. paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: Temperatura 25.09.04, 22:38 Na początek najlepiej czopki Paracetamolu (dawka ponad 200mg, nie pamiętam już dokładnie, pani w aptece powinna wiedzieć jakie można podać takiemu dziecku). Jeżeli nie będą skutkowały polecam Ibuprofen w syropie. Temperaturę najlepiej jest zbijać czopkami, bo syropki szkodzą na żołądek, ale niestety czopki w niektórych przypadkach za słabo one działają. Pozdrawiam Ewa PS. W przypadku czopków nie pakujcie dziecku przypadkiem 2 czopków o mniejszych dawkach paracetamolu. Piszę tak na wszelki wypadek, bo słyszałam że wielu rodziców chce tak robić. Najlepiej jest kupić czopki z odpowiednio dużą dla wieku dawką paracetamolu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Temperatura 26.09.04, 14:30 > Moja Maja 19 miesiecy ma temperature 38 stopni, co najlepiej podac. Temperatura 38 stopni nie wymaga obniżania. Warto podać coś ziołowego - np. Pyrosal. Leki chemiczne dopiero od 38,5 st. Gorączka to obrona organizmu. Szkoda od razu jej pozbawiać dzieci Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś