22.11.04, 07:58
Mój synek ma 10 miesięcy.Miał już robioną cystografie nerek i wszystko wyszło
wporządku.Teraz będzie miał EC nerek.Czy ktoś wie naczym polega to badanie?
Bardzo bym chciała przygotować się do tego badania.pozdrawiam i prosze o
pomoc.
Obserwuj wątek
    • kamilaiartur Re: EC nerek 22.11.04, 19:03
      Moj synek juz mial rozne badania nerek, ale tego skrotu nie znam, napisz całą
      nazwe to moze pomoge
    • madziulec Re: EC nerek 23.11.04, 07:04
      Ja tez przejrzalam cale moje zasoby i nic ;-(((((
      • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 12:41
        Niestety nie znam całej nazwy EC nerek,tylko skrut.KIedy byłam z wizytą u pani
        nefrolog zapisała mi tylko ten skrut i nie raczyła nic wyjaśnić.Nie miała czasu.
        • madziulec Re: EC nerek 23.11.04, 13:52
          Strasznie mi przykro, al enaprawd enie wiem co to jest, moze wejdz na forum,
          ktore jest w mojej sygnaturce i popytaj, moze inne mamy cos beda wiedzialy?????
          To jedyne co mi przychodzi do glowy
          • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 14:21
            Dziękuje.mam jeszcze jedno pytanie.Mój synek miał robioną cystografie mikcyjną
            i wszystko mu wyszło wporządku.Ale nadal pojawia mu się pakteria coli i to co
            miesiąc od urodzenia.Troche mnie to niepokoi.

• mami7 Re: EC nerek 23.11.04, 14:55
              Ciekawi mnie co to za badanie, kiedy je macie?

Malgosss, a czy te bakterie to aby na 100 % w moczu? Czy może coś spod napletka?
              W jakiej ilości te bakterie? Pewna jesteś, że dobrze pobierasz mocz na posiew?
              A może młody miał pobierany mocz z cewnika?

Pozdrawiam
              • madziulec Re: EC nerek 23.11.04, 14:57
                O wlasnie o to samo chcialam zapytac...
                • mami7 Re: EC nerek 23.11.04, 15:32
                  Madziulec, chociaż raz byłam pierwsza wink))

Malgosss, a jeszcze tak mnie tknęło. Chyba umawiałaś się gdzieś na to badanie? Może tam Ci coś powiedzą?
                  I jeszcze się zastanawiam czy to mogło być zamiast EC np SC ? To by chyba trochę ułatwiło wink))

POzdrawiam
                  • madziulec Re: EC nerek 23.11.04, 15:41
                    No i dobrze, wszelkie rady sa mile widziane wink)))
                    • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 16:33
                      Napewno jest to EC nerek,tak mi zapisała nefrolog.A badanie mam mieć w
                      szpitalu,ale musze przed tym zadz.i umówić się telefonicznie.Więc nawet nieiem
                      kiedy dokładnie to badanie będzie, napewno w styczniu.Próbowałam się czegoś
                      dowiedzieć w szpitalu na oddziale nefrologicznym ale nikt tam nie miał czasu.
              • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 16:37
                Napewno dobrze pobieram mocz.Robie to od 10 miesięcy.Dokładnie czyszcze
                napletek i łapie środkowy mocz do pojemnika specjalnie przeznaczonego do
                posiewu.A liczba bakteri to naoguł 10^5 lub 10^4.
                • mami7 Re: EC nerek 23.11.04, 16:52
                  No to czekam, żeby się dowiedzieć co to za tajemnicze badanie.
                  Zresztą spytam, jak nie zapomnę, w poniedziałek lekarza mojego dziecka.

A jak młody jest leczony? Zawsze antybiotyk?
                  A mieliście robioną scyntygrafię?

Niestety z bakteriami to trudna i nierówna walka. Jest mnóstwo wątków na ten temat. Nie wiem czy uda Ci się coś jednak znaleźć.

Zerknij na to forum Madziulca. Kojarzę kilka mam, które miały duży problem z e.coli u dzieci. MOże tam tez zagladają?

Przepraszam, ale jednego nie rozumiem. Co to za Szpital, gdzie leczysz dziecko?
                  Nikt tam dla pacjentów nie ma czasu?
                  Mój synek też leczony jest przez lekarza w Szpitalu. Badania wykonują mu w szpitalu, ale zawsze dostawłam szczegółowych informacji. A upierdliwa potrafię być. Nie lubię nie wiedzieć o co chodzi. Tym bardziej jesli chodzi o zdrowie mojego dziecka. Często dzwonie i się wypytuję, konsultuję. Nigdy nie miałam problemów, wręcz przyzwolenie.

POzdrawiam

• lusia8 Re: EC nerek 23.11.04, 17:04
                    Mysle ze powinnas zmienic lekarza i to jak najszybciej. jesli lekarz nie ma dla
                    ciebie czasu i nie odpowiada ci na podstawowe pytania to znaczy ze nie powinien
                    leczyc twojego dziecka. Pozdrawiam.
                    • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 17:11
                      problem w tym że najbliższa poradnia jest w dziekanowie leśnym.Lub musiała bym
                      chodzić prywatnie.Niestać mnie na to.
                  • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 17:05
                    Jest to szpital bielański.I uwierz mi upierdliwa terz jestem,i właśnie dlatego
                    może nikt nie chce mi udzielić informacji.
                    • mami7 Re: EC nerek 23.11.04, 17:09
                      Ja się w takim razie zgadzam z poprzedniczką. Zmień lekarza.

I nie denerwuj się, to tylko forum, swobodna wymiana myśli i doświadczeń, w celu wzajemnej pomocy wink)))))

Tu w Warszawie tyle Szpitali. Na forum o refluxie dziewczyny polecaja jednego pana nefrologa, do którego nie tak trudno sie chyba dostać, bo bardzo się przejmuje swoimi małymi pacjentami. Może spróbuj.

Pozdrawiam
                      • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 17:12
                        Dzięki.Bardziej mnie denerwuje moja bezradność.
                        • madziulec Re: EC nerek 23.11.04, 21:49
                          Kazdy na poczatku jest bezradny. czasem anwet jest przyzwyczajony do lekarza,
                          ktory leczy, nawet jesli jest niezadowolony. Nie wiem, moze to wygodnictwo?/ (ja
                          tez tak mam, moge Cie pocieszyc..).
                          A co do lekarzy - zajrzyj na forum, przygotowalam strone, tam jest spis lekarzy,
                          ktorych polecamy z nazwami szpitali gdzie przyjmuja.
                  • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 17:08
                    Zawsze jest leczony antybiotykami.Jak się pytam lekarzy czy nie ma jakiejść
                    innej możliwości dostaje odpowiedz że lepiej go leczyć antybiotykami niż
                    wogule.scyntygrafie miał robioną.Pozdrawiam
                    • mami7 Re: EC nerek 23.11.04, 17:19
                      Malgosss to zmień lekarza. Albo przynajmniej idź do innego na konsultację.

Prawda jest taka, że zakażenia leczy się antybiotykami.

W jakim wieku jest synek? A słyszałaś o autoszczepionkach? Chociaz nie wiem czy to dobre na coli, a Twój lekarz Ci przeciez nie powie crying

Zerknij też na forum o homeopatii. Bardzo fajne forum wink))
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
                      • malgosss Re: EC nerek 23.11.04, 17:56
                        Mój synek ma 11 miesiecy.Dzieki za rade.
    • malgosss Re: EC nerek 24.11.04, 12:14
      Chciałam wam wszystkim podziękować.Wkurzyłam się dzisiaj powiedziałam mojemu
      lekarzowi co onim myśle.I zapisałam się do innej kliniki,podobno do dobrego
      specjalisty.Zobaczymy jak to dalej będzie.Pozdrawiam razem z Kacperkiem.
      • madziulec Re: EC nerek 24.11.04, 13:47
        O! Gratulacje wink
        Ciesze sie, ze to bedzie z pozytkiem dla dziecka
      • mami7 Re: EC nerek 24.11.04, 16:00
        Powodzenia wink
        I daj znać co z synkiem.

Pozdrawiam
        • lusia8 Re: EC nerek 24.11.04, 17:45
          Ja też popieram. I trzymam kciuki za zdrowie twojego synka. Pozdrowienia.

MartaS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka