Dodaj do ulubionych

Pytanie o Fride

10.01.05, 18:13
Właśnie wykrzystałam polecany przez "forumowiczki" aspirator Frida u mojej
dwumiesięcznej Zuzi. Gruszka niech się umywa. Ale mam pytanie - z jaka siłą
mogę wciągać powietrze? Czy jeśli zrobię to mocno, mogę uszkodzić śluzówkę?
Wysuszyć śluzówkę? Wciagnąc ślinkę z buzi, przełyku? Głupie pytanie?
Pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Pytanie o Fride 11.01.05, 08:57
      Kurcze, tez mnie to nurtuje...
      • anetazw Re: Pytanie o Fride 11.01.05, 21:45
        witam,
        osobiście polecam stosowanie zamiast Fridy - urządzenia o nazwie orszivo -
        porszivo. Jest to bardzo podobny system usuwania wydzieliny z noska z tą
        różnicą że nie wyciągasz glutów "własnym" ciągiem ale za pomocą odkurzacza...
        wiem że brzmi to koszmarnie ale jest w 100000% bezpieczne. Posiada specjalne
        komorki dopasujące ciśnienie tak aby nie " wyssać mózgu". Koszt większy bo ok.
        70 złoty ale nieporównywalnie skuteczniejszy.
        Jeżeli miacie pytania to piszcie na prv.
    • fajka7 odpowiedź 12.01.05, 09:02
      powietrze frida mozesz wciagac dowolnie mocno; frida jest tak skonstruowana, ze
      przy maksymalnej sile ssania, ktora mozna osiagnac z ludzkich pluc, zabieg jest
      bezpieczny dla dziecka i nic oprocz wydzieliny mu z noska nie usunie; poza tym
      frida jest absolutnie i w 100% procentach bezpieczna dla sluzowki co wykazaly
      wieloletnie badania; no i oczywiscie nic nie polkniesz, nie ma obawy smile
      wszystkie informacje znajdziesz na stronie dystrybutora;
      nawiazujac do kolezanki ktora pisze pod spodem o odkurzaczu, chcialam tylko
      zwrocic uwage, ze nie za bardzo wyobrazam sobie odpalanie tego sprzetu kilka
      razy w nocy i w ogole ze sie potykam o odkurzacz ile tam dni ;
      nie rozumiem tez zwrotu, ze jest to urzadzenie skuteczniejsze, poniewaz mocniej
      niz frida po prostu kataru odsysac nie wolno, bo stanie sie to niebezpieczne
      dla dziecka;
      pozdrawiam
      • mama_madzi Re: odpowiedź 12.01.05, 12:15
        czy fride mozna stosowac jak dziecko ma zapchany nos, nic nie leci, tylko tak
        rzezi, charczy - nie znam pochodzenia, czy jest to infekcja, od zebow czy
        alergiczne (jestem w trakcie odstawienia nabialu), czy raczej nie powinno sie
        tego robic, mam drugie dziecko ale o fridzie dowiedzialam sie tu na forum,
        chcialam zapytac sie ile to kosztuje w aptece i czy jest bez recepty?
        • fajka7 Re: odpowiedź 12.01.05, 12:47
          frida to nie lek tylko aparat do usuwania kataru, jak najbardziej bez recepty;
          mozna pytac w aptekach (ale dosc trudno ja kupic) i niektorych sklepach z
          artykulami dla dzieci; trzeba pytac, zwlaszcza w aptekach o "aspirator frida",
          dlatego ze pod takim haslem figuruje w hurtowniach farmaceutycznych
          (pod "frida" nie znajda); mozna tez zamowic wysylkowo u dystrybutora, ale
          przesylka jest dosc droga;
          ponadto: frida nie jest stuprocentowym rozwiazaniem dla kazdego jednego
          zapachanego noska; rozne sa infekcje i rozne przyczyny niedroznych drog
          oddechowych; jest to na pewno najlepszy w tej chwili aspirator na rynku i
          przynosi duza ulge znakomitej wiekszosci dzieci, zwlaszcza przy tradycyjnym
          nawet bardzo intensywnym katarze, ale zdarzaja sie dzieci, rzadko, ale jednak,
          ktorym i frida nie da rady pomoc;
          jak nie wiadomo co, to lepiej uzgodnic z lekarzem co jest dziecku i tak bym na
          twoim miejscu zrobila, bo jesli to nie katar, to po co odsysac, moze to
          opuchnieta sluzowka blokuje droznosc w jakis sposob;
          frida kosztuje ok 25 zl.
          pozdrawiam, fajka
    • mamaigora1 Lista dystrybutorów Fridy 12.01.05, 13:37
      Dla zainteresowanych załaczam link do strony dystrybutora głownego z adresami
      sklepów gdzie to cudo można kupić. My kupowalismy w Poznaniu i płacilismy 24
      PLN.
      Działa rewelacyjnie, tylko Igor tego nie luibi...
      www.skandprojekt.pl/frida/dystrybutorzy.htm
      • fajka7 Re: Lista dystrybutorów Fridy 12.01.05, 13:43
        no wiec obawiam sie, ze nie wolno zamieszczac linkow do firm bo to reklama i
        zaraz ten post zostanie skasowany; faktycznie na stronie dystrybutora jest
        lista sklepow gdzie fride mozna kupic; zeby znalezc najlepiej wpisac np. do
        onetu "aspirator frida" i adres sie wyswietli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka