Dodaj do ulubionych

Kto jest kim?????

• tana22 Re: Kto jest kim????? 17.02.05, 23:22
      Natalia z Wrocławia, mama 2-letniej Emilki:pojedyncza,dwunapływowa lewa
      komora,agnezja pnia i lewej gałęzi tętnicy płucnej,prolaps zastawki
      tródzielnej, lewostronny niedowład spastyczny. Obecnie po hemi-fontanie i
      rekonstukcji tętnicy, teraz czekamy na kolejny zabieg w Prokocimiu
      • tana22 Re: Kto jest kim????? 06.06.05, 21:22
        3 maja Emilka uciekła do nieba...
    • samboraga Re: Kto jest kim????? 24.02.05, 13:29
      Witam niejako powtórnie - miło mi zagościć na forum.
      Jak już w postach pisałam - to akurat ja choruję na serce (ASD II-po
      operacji,całkowity blok serca III st.-ze stymulatorem, rozchwiane wszystkie
      zastawki - czekają na naprawę w przyszłości).
      Mam synka 5,5 - on na szczęście jest zdrowy; planuję drugą dzidzię w tym roku -
      zobaczymy jak to wyjdzie...
      Pozdrawiam!!!
    • aga-zajaczek Re: Kto jest kim????? 25.02.05, 10:59
      Agnieszka Z Gostynina, mama 5,5 letniego Jeremiego, urodzonego z całkowitym
      kanałem przedsionkowo-komorowym i drożnym przewodem tętniczym. Dwa lata temu
      wszczepiony stymulator serca z powodu zaburzeń przewodzenia-blok przedsiakowo-
      komorowy.
    • qucysia Re: Kto jest kim????? 26.02.05, 12:19
      Witam wszystkich serdecznie! Mam na imię Iza,Białystok.Mama obecnie 7-latki Oli
      u której w wieku 4,5l. zdiagnozowano ubytek międzyprzedsionkowy typu ASD II
      (7x12mm).Jesteśmy już 2,5 roku po przezskórnym zamknięciu ubytku w Klinice
      K. "Przy Litewskiej" w Warszawie.Jest w porządku smile,czego z calego serca życzę
      wszystkim "małym serduszkom" i rodzicom. To mój pierwszy post na forum.
      Ogromnie cieszę się,że jesteście!!!(brakowało mi tego 3lata temu kiedy nic nie
      wiedzialam na temat ASD).Pozdrawiam ciepło. Iza.
    • agusiah Re: Kto jest kim????? 27.02.05, 20:54
      Agnieszka z Bielska-Białej, mama Bartka ze zdrowym serduszkiem i 17-miesięcznej
      Agatki z ASD II i zwężeniem tętnicy płucnej. Czekamy na zabieg w Zabrzu.
      Pozdrawiam wszystkich ciepłosmile
    • iwonalublewska Re: Kto jest kim????? 04.03.05, 11:03
      Iwona Lublewska -Bytów(Pomorze Słupsk)mama Kacperka 3 lat( wspólna komora )
    • gosiamarciniak Re: Kto jest kim????? 04.03.05, 19:33
      Gosia z okolic Płocka - mama Mai(4 m-ce)- na drugi dzień po urodzeniu wykryta
      wada VSD, ASD II. W poniedziałek 7.03. jedziemy do Warszawy na Litewską na
      badania.
      • madzialena36 Re: Kto jest kim????? 06.09.06, 23:02
        Witam serdecznie.mój synek ma 5 mc,w 21 dniu zycia wykryto u niego vsd i asd,w
        5 tygodniu zycia został zooperowany.gdybym mogła jakos pomóc odezwij sie.Mama
        Kubusia.
    • gandzia4 Re: Kto jest kim????? 07.03.05, 22:40
      Agnieszka z Łęcznej - lubelskie, mama zdrowej Darii (15 lat), zdrowego Oskara (3
      lata) i małej Weroniki Gabrielii (17.09.2004) drożny PDA. Czekamy na dalsze
      badania i decyzję co do leczenia, ale jest szansa jeszcze na to, że zamknie się sam.
      • baby1221 Re: Kto jest kim????? 07.03.05, 22:53
        Ania z Leszna mama 2 letniego Piotrusia ,synek ma artrezje zastawki
        trójdzielniej z przełozeniem płucnym.Leczymy sie w Poznaniu na szpitalnej.
        pozdrawiam !
        • auscilo Re: Kto jest kim????? 23.08.05, 08:54
          Aneta z Góry, mam 5 letniego syna po przełożeniu wielkich pni tętniczych. Wada
          była operowana na szpitalnej w Poznaniu. Teraz jeżdżę z nim na prywatne wizyty
          do Przeźmierowa. Pozdrawiam.
          • i.w.a Re: Kto jest kim????? 15.01.06, 21:54
            iwona z Nowej Soli.mam córke po operacji przełożenia wielkich pni tętniczych.po
            operacji arytmia zastawkowe zwęzenie prawego ujścia tętniczego.podejrzenie
            przerostu obu komór serca.jestem tu pierwszy raz
          • zurczak2 Re: Kto jest kim????? 04.01.07, 23:26
            nasza córka będzie operowana w Poznaniu ? Czy na wizyty prywatne jeżdzisz do
            profesora Wojtalika ? Możesz coś o nim więcej powiedzieć ? Jeśli tak to podaję
            maila hzurczak@wp.pl lub szurczak@gmail.com . Jeśli możesz podać telefon
            kontaktowy to byłabym wdzięczna .
        • zurczak2 Re: Kto jest kim????? 04.01.07, 23:31
          Jestem mamą Julci, która będzie operowana na Szpitalnej w Poznaniu. Możesz
          napisać opinię o oddziale kardiochirurgicznym i profesorze Wojtaliku ? Będę
          wdzięczna za pomoc . Podam maila mojego i mojego męża hzurczak@wp.pl
          szurczak@gmail.com .
      • madzialena36 Re: Kto jest kim????? 06.09.06, 23:06
        jestesmy ze Śremu-koło Poznania.
    • midger Re: Kto jest kim????? 10.03.05, 15:32
      Jarek Walijewski
      Łomża,
      Angela- całkowicie zdrowa, 11 lat
      Adrian- 7 lat (HLHS) po 3 operacjach i ostatnio zamknieciu fenastracji.
      Wszystkie zabiegi wykonane w ICZMP w Łodzi

• grysiam Re: Kto jest kim????? 12.03.05, 11:37
        Anna Mączyńska, Jelenia Góra.
        Córka Weronika urodzona 15.01.2005
        Przełożenie wielkich pni tętniczych, brak zastawki płucnej i pnia płucnego,
        całkowity kanał przedsionkowo - komorowy.
        5 dni po urodzeniu zabieg we Wrocławiu - zespolenie systemowo-płucne
        zastępujące przewód Botalla.
      • monikakonieczka Re: Kto jest kim????? 02.09.05, 15:30
        cześć mój synek ma HLHS jest po drugim etapie ale dopiero jak znalazłam to
        forum to naprawdę uwierzyła że może być dobrze.teraz jak zobaczyłam że Adrian
        ma już 7 lat i jak sądzę czuje się dobrze to jestem jeszcze bardziej
        podbudowana.Zwrażenia zapomniałam się przedstawić:mam na imię Monika mieszkam w
        MOGILNIE w kujawsko pomorskim i chłonę wszelką wiedzę o hlhs jak gąbka
    • basikrzy Re: Kto jest kim????? 12.03.05, 21:24
      Baśka z W-wy, mąż Waldek, syn Bartek ur.23.12.2001 HLHS, po 3-ech operacjach w
      Krakowie (jesteśmy w "Portretach").
      Bardzo cenimy sobie to nasze forum (trochę feministycznie, ale domyślam się, że
      panowie też czytają, tylko pisanie zostawiają żonom, brawo jeden tatuś!).
      Wspaniale, że są tu z nami "dorosłe serduszka" - to tak bardzo dodaje otuchy!
      basikrzy@wp.pl
    • kopacz_tej Re: Kto jest kim????? 14.03.05, 23:45
      Ewa i Tomasz Kopacz z Koszalina jesteśmy rodzicami Julki,która 03.04.05 obchodzić będzie trzecie urodziny.Wada naszej córeczki to CAV+DORV+PS zakwalifikowali ją do wieloetapowego leczenia kardiochirurgicznego serca jednokierunkowego (cykl Fontana).Jesteśmy po dwóch operacjach.13 maja minie dwa lata od ostatniej operacji.Czekamy na trzecią.Julka urodziła się w Łodzi ICZMP i tam jest nasz drugi dom(kardiologia ,kardiochirurgia)tam naprwdę czujemy się bezpiecznie.Bardzo dobrze trafiliśmy!!!.Cieplutko pozdrawiamy wszystkich.
    • magasia Re: Kto jest kim????? 15.03.05, 09:40
      Gosia, mama dwójki zdrowych dzieci, mam koleżankę, której córeczka Julka ma
      chore serducho i nie kwalifikuje się do operacji.
    • ewelia5 ewelia5 15.03.05, 12:13
      Mama prawie 2 letniej Kamilki. Kamilcia ma zwężenie zastawkowe zastawki
      aortalnej, jest po balonoplastyce maj 2003, nacięciu zastawek (komisurotomia)
      styczeń 2004, i wymianie zastawki aortalnej i wstawieniu homografu płucnego
      (metoda konno-rossa), ma niedomykalność I/II st. zastawki trójdzielnej (skutek
      operacji) mieszkamy niedaleko Koszalina. Leczymy się w Poznaniu.
      • asiap10 Re: ewelia5 05.06.07, 20:09
        WITAM i pozdrawiam chwilke nas nie było wina sprzętu.Jestem mamą ernesta z wadą
        HLHS jesteśmy z Tarnowa.Jesteśmy już po dwóch etapach ostatni był ponad rok
        temu czekamy na 3 etap.Erni 26.maja skończył 2 latka ma sie dobrze.Całujemy
        mocno
    • sabbah Re: Kto jest kim????? 17.03.05, 19:02
      Kaśka, Białystok, mama Igora (operowane wodonercze lewostronne), obecnie w
      ciazy (wykryto w 22tc VSD, wyrazy wdziecznosci dr T.Roszkowskiemu z Wawy oraz
      dr Dangel-kardiolog). Ubytek jest spory i nie wiadomo czy zarosnie i czy nie
      wplynie to dalej na rozwoj zyl i tetnic. Czy u kogos z was wykryto u dziecka
      VSD jeszcze podczas ciazy i jakie byly wtedy rokowania? Bardzo mnie cieszy, ze
      operacja zazwyczaj polega na cewnikowaniu (nie mialam o tym pojecia), a czasem
      nie jest nawet konieczna.
      pozdrawiam i uwaznie czytam wasze doswiadczenia
    • rapot Re: Kto jest kim????? 17.03.05, 19:22
      rapot - Rafał Potkański, tata Kubusia ur.3.03 2005, HLHS , po NORWOOD-zie 1 , w
      Prokocimiu , Żona Gosia, przy Synku w Prokocimiu. Mieszkamy pod Gorzowem Wlkp.
      tel. 095 7510 576 dom
      kom. 501 547 623.
      Mam dobre doświadczenia odnośnie wykrywalności wad serca w Poznaniu, w okresie
      płodowym . Służę informacjami.
    • magda.evie.zoe Re: Kto jest kim????? 18.03.05, 23:13
      Magda z Poznania, mama bliźniąt Ewelinki i Zosi (ur.30.12.2000). Ewelinka
      miała/ma otwór owalny międzyprzedsionkowy, wykryty przy okazji badania siostry
      w wieku 6 m-cy. Zamyka się samoistnie. Zosia miała ASDII+VSD+PDA, wykryte w
      3. dobie życia, była operowana w 6.m-cu życia w ICZMP w Łodzi przez doc. Molla.
      Obecnie zdrowa, jeśli nie liczyć drobnej niedomykalności zastawki.
    • aniurka Re: Kto jest kim????? 23.03.05, 23:45
      Witam wszyskich
      Jestem mamą prawie czteroletniej Alicji. Moja córcia jest po 3 operacjach i ma
      sie bardzo dobrze. Leczymy sie w Krakowie. Ala miala bardzo złożoną wade serca
      dwuujściowa prawa komora,ubytek przegrody międzykomorowej,hypoplazja łuku aorty,
      koarktacja aorty,drożny przwód Botalla,podzastawkowe zwężenie aorty.

pozdrawiam mama Ali
    • vivyan Re: Kto jest kim????? 24.03.05, 14:48
      Vivyan - Aśka, Tarnowskie Góry, mama 5-letniego Kuby po zabiegu zamknięcia
      ASDII w Zabrzu.

pozdrawiam wszystkie mamy smile)
      • mahania Re: Kto jest kim????? 30.03.05, 23:01
        Hania mama Miłosza (3 lata) zwężenie pnia płucnego
        • mahania Re: Kto jest kim????? 08.09.05, 20:35
          Witam jeszcze raz wszystkich.Do informacji które już zamieściłam, a mianowicie
          że mam synka Miłosza 3lata z krytycznym zwężeniem tętnicy płucnej(jest już po
          korekcie serca (21 01 05)w Krakowie, operowany przez prof. Malca)to muszę dodać
          że od 19 maja 2005 roku jestem też mamą córeczki Marysi. Ona jest zdrowa.
          Pozdrawiam wszystkich. Dobrze że jesteście!
      • bac30 Re: Kto jest kim????? 22.04.05, 21:46
        Cześć jestem Basia mama Kasi po operacji zamknięcia ASDII w Zabrzu. Czy u
        Twojego synka występowały zaburzenia przewodzenia i blok przedsionkowo komorowy
        1 stopnia
        • vivyan Re: Kto jest kim????? 24.04.05, 15:34
          Hej Bac, nie wiem czy Twoj post byl skierowany do mnie, ale na wszelki wypadek
          odpowiadam: moj synek jest cztery miesiace po zabiegu, w zeszlym tyg. bylismy
          na kontroli w Zabrzu, dr. Karwot nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości (oby
          tak dalej). Pozdrawiam i życze duzo zdrowia smile)
          V.
      • ankazganiacz Re: Kto jest kim????? 11.03.07, 21:47
        Jestem mama Miesiecznej Julitki(HLHS)Mieszkam w okolicach Bytowa.Pozostalo nam
        tylko czekac na decyzje lekarzy. Coreczka nie przeszla jak na razie zadnego
        zabiegu.Przebywa w CZMP w Lodzi.
    • bac30 Re: Kto jest kim????? 02.04.05, 21:29
      Basia mama Kasi (3,2l} po operacji ASDII (2002} i Olka (10 mies.) zdrowy
    • izakam51 Re: Kto jest kim????? 23.04.05, 22:48
      Witam wszystkich serdecznie, Iza ze Skarżyska, jestem mamą Kacperka, który ma
      2latka i 8 miesięcy.Urodził się ze złożona wadą serca: dwuujściowa prawa
      komora, zwężenie cieśni aorty, ubytkiem przegrody międzykomorowej,
      niedomykalnością zastawki trójdzielnej, podzastawkowym zwężeniem tętnicy
      płucnej, anomalią naczyń wieńcowych. Leczymy się w Prokocimiu.Kacper jest po
      trzech operacjach, ma się dobrze.
      • kamilka110 Re: Kto jest kim????? 14.03.06, 16:54
        Jestem Mirka z Kamiennej Góry -mam córeczkę Kamilke 2,5 mies. HlHS pozdrawiam
        wszystkich
    • agawol Re: Kto jest kim????? 27.04.05, 10:22
      Witam.
      Agnieszka. Mama Ewy (1994) ze zdrowym serduszkiem i Maciusia (2001), który
      urodził się z CoA+VSD+PDA. Operowany w pierwszej dobie życia (korekcja
      całkowita) w CZMP w Łodzi. Wychodzimy (mam nadzieję) na prostą.
      • agawol Re: Kto jest kim????? 04.05.05, 10:55
        Oczywiście pomyłka : operacja odbyła się nie w pierwszej, ale w ósmej dobie
        życia.
        Agnieszka
        • ancia11 Re: Kto jest kim????? 02.06.05, 18:45
          Ania ze Szczecina. Moja Daria(10.03.2005) ma Fallota bez zastawki w tętnicy
          płucnej obecnie na intensywnej.
          • ancia11 Re: Kto jest kim????? 02.06.05, 18:58
            Dodam jeszcze ze mam 3,5 letniego synka Daniela, jest zdrowy ale po przejściach
            bowiem urodził się w 26 tygodniu ciąży.
    • kasiamp Re: Kto jest kim????? 04.05.05, 11:19
      Katarzyna, mama Julki (niebawem 4 lata)z atrezją tętnicy płucnej, po korekcie
      całkowitej, Warszawa. Pozdrawiam
    • szypkasia Re: Kto jest kim????? 06.05.05, 19:36
      Kasia mama Olimpii z mnogim VSD.Jak miała 2 miesiace miała operacje. Zostały
      jeszcze dwa ubytki. POZDRAWIAMY WSZYSTKIE MAMY
    • laura14 Re: Kto jest kim????? 09.05.05, 15:05
      Malgorzata z Krakowa, jestem mama zdrowej Natalki (3 lata) i Dominika (ur. 20.01.2005) - calkowity nieprawidlowy splyw zyl plucnych i przetrwaly przewod tetniczy Botalla. Operowany w pierwszej dobie zycia w Prokocimiu przez prof. Malca, jest po calkowitej korekcie. Witam wszystkich forumowiczow, tomoj pierwszy wpis, dopiero niedawno znalazlam to forum.
      • olasak Re: Kto jest kim????? 10.04.06, 10:18
        Ola z Torunia, mama Małgosi urodzonej 28.04.2005 z całkowitym nieprawidłowym
        spływem żylnym podsercowym, z ubytkiem w przegrodzie międzyprzedsionkowej i
        przetrwałym przewodem tętniczym Botala. Operowana w piątej dobie życia, po
        całkowitej korekcji.
      • kabetata Re: Kto jest kim????? 12.06.06, 10:41
        Krzysztof, ojciec Filipa(3 lata, ToF, stymulator), Warszawa, . Co prawda nie
        jestem "forumowiczką" smile , ale też się przywitam. Kontakt: kabe@hss.pl.
        Zapraszam także tutaj: www.dotmed.prv.pl > forum > wrodzone wady serca.
      • kabetata Re: Kto jest kim????? 12.06.06, 10:57
        Krzysztof, ojciec Filipa(3 lata, ToF, stymulator), Warszawa, . Co prawda nie
        jestem "forumowiczką" smile , ale też się przywitam. big_grin
        Kontakt: kabe@hss.pl. Zapraszam także tutaj: www.dotmed.prv.pl > forum >
        wrodzone wady serca.
    • magra1 Re: Kto jest kim????? 10.05.05, 10:41
      Magda, mama Maciusia ze złożoną wada serca (TOF, PA, MAPCA'S). Pozdrawiamy.
      • mamawikusia Re: Kto jest kim????? 12.05.05, 11:35
        Karolina, mama Wiktorka( HLHS) urodzonego 03.07.2004 odszedł 04.01.2005,
        Toruń.
        • aduniam Re: Kto jest kim????? 20.05.05, 14:59
          Joasia,Stargard Szczeciński,mama Aduni HLHS ur.12.05.2004 odeszła
          14.05.2004 .
          • perelekhlhs Re: Kto jest kim????? 20.05.05, 16:22
            Monika, moj synek Pawelek to hipcio czyli HLHS smile operowany dwukrotnie w Krakowie Prokocimiu. Teraz
            ma 8 miesiecy i jest wszystko w "porzadku".
        • mamawikusia Re: Kto jest kim????? 19.06.06, 21:10
          02 lutego 2006 Wicio przysłał nam siostrzyczke Darię...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka