tana22 Re: Kto jest kim????? 17.02.05, 23:22 Natalia z Wrocławia, mama 2-letniej Emilki:pojedyncza,dwunapływowa lewa komora,agnezja pnia i lewej gałęzi tętnicy płucnej,prolaps zastawki tródzielnej, lewostronny niedowład spastyczny. Obecnie po hemi-fontanie i rekonstukcji tętnicy, teraz czekamy na kolejny zabieg w Prokocimiu Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: Kto jest kim????? 24.02.05, 13:29 Witam niejako powtórnie - miło mi zagościć na forum. Jak już w postach pisałam - to akurat ja choruję na serce (ASD II-po operacji,całkowity blok serca III st.-ze stymulatorem, rozchwiane wszystkie zastawki - czekają na naprawę w przyszłości). Mam synka 5,5 - on na szczęście jest zdrowy; planuję drugą dzidzię w tym roku - zobaczymy jak to wyjdzie... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga-zajaczek Re: Kto jest kim????? 25.02.05, 10:59 Agnieszka Z Gostynina, mama 5,5 letniego Jeremiego, urodzonego z całkowitym kanałem przedsionkowo-komorowym i drożnym przewodem tętniczym. Dwa lata temu wszczepiony stymulator serca z powodu zaburzeń przewodzenia-blok przedsiakowo- komorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
qucysia Re: Kto jest kim????? 26.02.05, 12:19 Witam wszystkich serdecznie! Mam na imię Iza,Białystok.Mama obecnie 7-latki Oli u której w wieku 4,5l. zdiagnozowano ubytek międzyprzedsionkowy typu ASD II (7x12mm).Jesteśmy już 2,5 roku po przezskórnym zamknięciu ubytku w Klinice K. "Przy Litewskiej" w Warszawie.Jest w porządku ,czego z calego serca życzę wszystkim "małym serduszkom" i rodzicom. To mój pierwszy post na forum. Ogromnie cieszę się,że jesteście!!!(brakowało mi tego 3lata temu kiedy nic nie wiedzialam na temat ASD).Pozdrawiam ciepło. Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: Kto jest kim????? 27.02.05, 20:54 Agnieszka z Bielska-Białej, mama Bartka ze zdrowym serduszkiem i 17-miesięcznej Agatki z ASD II i zwężeniem tętnicy płucnej. Czekamy na zabieg w Zabrzu. Pozdrawiam wszystkich ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
iwonalublewska Re: Kto jest kim????? 04.03.05, 11:03 Iwona Lublewska -Bytów(Pomorze Słupsk)mama Kacperka 3 lat( wspólna komora ) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamarciniak Re: Kto jest kim????? 04.03.05, 19:33 Gosia z okolic Płocka - mama Mai(4 m-ce)- na drugi dzień po urodzeniu wykryta wada VSD, ASD II. W poniedziałek 7.03. jedziemy do Warszawy na Litewską na badania. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena36 Re: Kto jest kim????? 06.09.06, 23:02 Witam serdecznie.mój synek ma 5 mc,w 21 dniu zycia wykryto u niego vsd i asd,w 5 tygodniu zycia został zooperowany.gdybym mogła jakos pomóc odezwij sie.Mama Kubusia. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Kto jest kim????? 07.03.05, 22:40 Agnieszka z Łęcznej - lubelskie, mama zdrowej Darii (15 lat), zdrowego Oskara (3 lata) i małej Weroniki Gabrielii (17.09.2004) drożny PDA. Czekamy na dalsze badania i decyzję co do leczenia, ale jest szansa jeszcze na to, że zamknie się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1221 Re: Kto jest kim????? 07.03.05, 22:53 Ania z Leszna mama 2 letniego Piotrusia ,synek ma artrezje zastawki trójdzielniej z przełozeniem płucnym.Leczymy sie w Poznaniu na szpitalnej. pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
auscilo Re: Kto jest kim????? 23.08.05, 08:54 Aneta z Góry, mam 5 letniego syna po przełożeniu wielkich pni tętniczych. Wada była operowana na szpitalnej w Poznaniu. Teraz jeżdżę z nim na prywatne wizyty do Przeźmierowa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
i.w.a Re: Kto jest kim????? 15.01.06, 21:54 iwona z Nowej Soli.mam córke po operacji przełożenia wielkich pni tętniczych.po operacji arytmia zastawkowe zwęzenie prawego ujścia tętniczego.podejrzenie przerostu obu komór serca.jestem tu pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
zurczak2 Re: Kto jest kim????? 04.01.07, 23:26 nasza córka będzie operowana w Poznaniu ? Czy na wizyty prywatne jeżdzisz do profesora Wojtalika ? Możesz coś o nim więcej powiedzieć ? Jeśli tak to podaję maila hzurczak@wp.pl lub szurczak@gmail.com . Jeśli możesz podać telefon kontaktowy to byłabym wdzięczna . Odpowiedz Link Zgłoś
zurczak2 Re: Kto jest kim????? 04.01.07, 23:31 Jestem mamą Julci, która będzie operowana na Szpitalnej w Poznaniu. Możesz napisać opinię o oddziale kardiochirurgicznym i profesorze Wojtaliku ? Będę wdzięczna za pomoc . Podam maila mojego i mojego męża hzurczak@wp.pl szurczak@gmail.com . Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena36 Re: Kto jest kim????? 06.09.06, 23:06 jestesmy ze Śremu-koło Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
midger Re: Kto jest kim????? 10.03.05, 15:32 Jarek Walijewski Łomża, Angela- całkowicie zdrowa, 11 lat Adrian- 7 lat (HLHS) po 3 operacjach i ostatnio zamknieciu fenastracji. Wszystkie zabiegi wykonane w ICZMP w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
grysiam Re: Kto jest kim????? 12.03.05, 11:37 Anna Mączyńska, Jelenia Góra. Córka Weronika urodzona 15.01.2005 Przełożenie wielkich pni tętniczych, brak zastawki płucnej i pnia płucnego, całkowity kanał przedsionkowo - komorowy. 5 dni po urodzeniu zabieg we Wrocławiu - zespolenie systemowo-płucne zastępujące przewód Botalla. Odpowiedz Link Zgłoś
monikakonieczka Re: Kto jest kim????? 02.09.05, 15:30 cześć mój synek ma HLHS jest po drugim etapie ale dopiero jak znalazłam to forum to naprawdę uwierzyła że może być dobrze.teraz jak zobaczyłam że Adrian ma już 7 lat i jak sądzę czuje się dobrze to jestem jeszcze bardziej podbudowana.Zwrażenia zapomniałam się przedstawić:mam na imię Monika mieszkam w MOGILNIE w kujawsko pomorskim i chłonę wszelką wiedzę o hlhs jak gąbka Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: Kto jest kim????? 12.03.05, 21:24 Baśka z W-wy, mąż Waldek, syn Bartek ur.23.12.2001 HLHS, po 3-ech operacjach w Krakowie (jesteśmy w "Portretach"). Bardzo cenimy sobie to nasze forum (trochę feministycznie, ale domyślam się, że panowie też czytają, tylko pisanie zostawiają żonom, brawo jeden tatuś!). Wspaniale, że są tu z nami "dorosłe serduszka" - to tak bardzo dodaje otuchy! basikrzy@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kopacz_tej Re: Kto jest kim????? 14.03.05, 23:45 Ewa i Tomasz Kopacz z Koszalina jesteśmy rodzicami Julki,która 03.04.05 obchodzić będzie trzecie urodziny.Wada naszej córeczki to CAV+DORV+PS zakwalifikowali ją do wieloetapowego leczenia kardiochirurgicznego serca jednokierunkowego (cykl Fontana).Jesteśmy po dwóch operacjach.13 maja minie dwa lata od ostatniej operacji.Czekamy na trzecią.Julka urodziła się w Łodzi ICZMP i tam jest nasz drugi dom(kardiologia ,kardiochirurgia)tam naprwdę czujemy się bezpiecznie.Bardzo dobrze trafiliśmy!!!.Cieplutko pozdrawiamy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: Kto jest kim????? 15.03.05, 09:40 Gosia, mama dwójki zdrowych dzieci, mam koleżankę, której córeczka Julka ma chore serducho i nie kwalifikuje się do operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelia5 ewelia5 15.03.05, 12:13 Mama prawie 2 letniej Kamilki. Kamilcia ma zwężenie zastawkowe zastawki aortalnej, jest po balonoplastyce maj 2003, nacięciu zastawek (komisurotomia) styczeń 2004, i wymianie zastawki aortalnej i wstawieniu homografu płucnego (metoda konno-rossa), ma niedomykalność I/II st. zastawki trójdzielnej (skutek operacji) mieszkamy niedaleko Koszalina. Leczymy się w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiap10 Re: ewelia5 05.06.07, 20:09 WITAM i pozdrawiam chwilke nas nie było wina sprzętu.Jestem mamą ernesta z wadą HLHS jesteśmy z Tarnowa.Jesteśmy już po dwóch etapach ostatni był ponad rok temu czekamy na 3 etap.Erni 26.maja skończył 2 latka ma sie dobrze.Całujemy mocno Odpowiedz Link Zgłoś
sabbah Re: Kto jest kim????? 17.03.05, 19:02 Kaśka, Białystok, mama Igora (operowane wodonercze lewostronne), obecnie w ciazy (wykryto w 22tc VSD, wyrazy wdziecznosci dr T.Roszkowskiemu z Wawy oraz dr Dangel-kardiolog). Ubytek jest spory i nie wiadomo czy zarosnie i czy nie wplynie to dalej na rozwoj zyl i tetnic. Czy u kogos z was wykryto u dziecka VSD jeszcze podczas ciazy i jakie byly wtedy rokowania? Bardzo mnie cieszy, ze operacja zazwyczaj polega na cewnikowaniu (nie mialam o tym pojecia), a czasem nie jest nawet konieczna. pozdrawiam i uwaznie czytam wasze doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
rapot Re: Kto jest kim????? 17.03.05, 19:22 rapot - Rafał Potkański, tata Kubusia ur.3.03 2005, HLHS , po NORWOOD-zie 1 , w Prokocimiu , Żona Gosia, przy Synku w Prokocimiu. Mieszkamy pod Gorzowem Wlkp. tel. 095 7510 576 dom kom. 501 547 623. Mam dobre doświadczenia odnośnie wykrywalności wad serca w Poznaniu, w okresie płodowym . Służę informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.evie.zoe Re: Kto jest kim????? 18.03.05, 23:13 Magda z Poznania, mama bliźniąt Ewelinki i Zosi (ur.30.12.2000). Ewelinka miała/ma otwór owalny międzyprzedsionkowy, wykryty przy okazji badania siostry w wieku 6 m-cy. Zamyka się samoistnie. Zosia miała ASDII+VSD+PDA, wykryte w 3. dobie życia, była operowana w 6.m-cu życia w ICZMP w Łodzi przez doc. Molla. Obecnie zdrowa, jeśli nie liczyć drobnej niedomykalności zastawki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniurka Re: Kto jest kim????? 23.03.05, 23:45 Witam wszyskich Jestem mamą prawie czteroletniej Alicji. Moja córcia jest po 3 operacjach i ma sie bardzo dobrze. Leczymy sie w Krakowie. Ala miala bardzo złożoną wade serca dwuujściowa prawa komora,ubytek przegrody międzykomorowej,hypoplazja łuku aorty, koarktacja aorty,drożny przwód Botalla,podzastawkowe zwężenie aorty. pozdrawiam mama Ali Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Kto jest kim????? 24.03.05, 14:48 Vivyan - Aśka, Tarnowskie Góry, mama 5-letniego Kuby po zabiegu zamknięcia ASDII w Zabrzu. pozdrawiam wszystkie mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
mahania Re: Kto jest kim????? 30.03.05, 23:01 Hania mama Miłosza (3 lata) zwężenie pnia płucnego Odpowiedz Link Zgłoś
mahania Re: Kto jest kim????? 08.09.05, 20:35 Witam jeszcze raz wszystkich.Do informacji które już zamieściłam, a mianowicie że mam synka Miłosza 3lata z krytycznym zwężeniem tętnicy płucnej(jest już po korekcie serca (21 01 05)w Krakowie, operowany przez prof. Malca)to muszę dodać że od 19 maja 2005 roku jestem też mamą córeczki Marysi. Ona jest zdrowa. Pozdrawiam wszystkich. Dobrze że jesteście! Odpowiedz Link Zgłoś
bac30 Re: Kto jest kim????? 22.04.05, 21:46 Cześć jestem Basia mama Kasi po operacji zamknięcia ASDII w Zabrzu. Czy u Twojego synka występowały zaburzenia przewodzenia i blok przedsionkowo komorowy 1 stopnia Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Kto jest kim????? 24.04.05, 15:34 Hej Bac, nie wiem czy Twoj post byl skierowany do mnie, ale na wszelki wypadek odpowiadam: moj synek jest cztery miesiace po zabiegu, w zeszlym tyg. bylismy na kontroli w Zabrzu, dr. Karwot nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości (oby tak dalej). Pozdrawiam i życze duzo zdrowia ) V. Odpowiedz Link Zgłoś
ankazganiacz Re: Kto jest kim????? 11.03.07, 21:47 Jestem mama Miesiecznej Julitki(HLHS)Mieszkam w okolicach Bytowa.Pozostalo nam tylko czekac na decyzje lekarzy. Coreczka nie przeszla jak na razie zadnego zabiegu.Przebywa w CZMP w Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bac30 Re: Kto jest kim????? 02.04.05, 21:29 Basia mama Kasi (3,2l} po operacji ASDII (2002} i Olka (10 mies.) zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
izakam51 Re: Kto jest kim????? 23.04.05, 22:48 Witam wszystkich serdecznie, Iza ze Skarżyska, jestem mamą Kacperka, który ma 2latka i 8 miesięcy.Urodził się ze złożona wadą serca: dwuujściowa prawa komora, zwężenie cieśni aorty, ubytkiem przegrody międzykomorowej, niedomykalnością zastawki trójdzielnej, podzastawkowym zwężeniem tętnicy płucnej, anomalią naczyń wieńcowych. Leczymy się w Prokocimiu.Kacper jest po trzech operacjach, ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka110 Re: Kto jest kim????? 14.03.06, 16:54 Jestem Mirka z Kamiennej Góry -mam córeczkę Kamilke 2,5 mies. HlHS pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
agawol Re: Kto jest kim????? 27.04.05, 10:22 Witam. Agnieszka. Mama Ewy (1994) ze zdrowym serduszkiem i Maciusia (2001), który urodził się z CoA+VSD+PDA. Operowany w pierwszej dobie życia (korekcja całkowita) w CZMP w Łodzi. Wychodzimy (mam nadzieję) na prostą. Odpowiedz Link Zgłoś
agawol Re: Kto jest kim????? 04.05.05, 10:55 Oczywiście pomyłka : operacja odbyła się nie w pierwszej, ale w ósmej dobie życia. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: Kto jest kim????? 02.06.05, 18:45 Ania ze Szczecina. Moja Daria(10.03.2005) ma Fallota bez zastawki w tętnicy płucnej obecnie na intensywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: Kto jest kim????? 02.06.05, 18:58 Dodam jeszcze ze mam 3,5 letniego synka Daniela, jest zdrowy ale po przejściach bowiem urodził się w 26 tygodniu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamp Re: Kto jest kim????? 04.05.05, 11:19 Katarzyna, mama Julki (niebawem 4 lata)z atrezją tętnicy płucnej, po korekcie całkowitej, Warszawa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szypkasia Re: Kto jest kim????? 06.05.05, 19:36 Kasia mama Olimpii z mnogim VSD.Jak miała 2 miesiace miała operacje. Zostały jeszcze dwa ubytki. POZDRAWIAMY WSZYSTKIE MAMY Odpowiedz Link Zgłoś
laura14 Re: Kto jest kim????? 09.05.05, 15:05 Malgorzata z Krakowa, jestem mama zdrowej Natalki (3 lata) i Dominika (ur. 20.01.2005) - calkowity nieprawidlowy splyw zyl plucnych i przetrwaly przewod tetniczy Botalla. Operowany w pierwszej dobie zycia w Prokocimiu przez prof. Malca, jest po calkowitej korekcie. Witam wszystkich forumowiczow, tomoj pierwszy wpis, dopiero niedawno znalazlam to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
olasak Re: Kto jest kim????? 10.04.06, 10:18 Ola z Torunia, mama Małgosi urodzonej 28.04.2005 z całkowitym nieprawidłowym spływem żylnym podsercowym, z ubytkiem w przegrodzie międzyprzedsionkowej i przetrwałym przewodem tętniczym Botala. Operowana w piątej dobie życia, po całkowitej korekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kabetata Re: Kto jest kim????? 12.06.06, 10:41 Krzysztof, ojciec Filipa(3 lata, ToF, stymulator), Warszawa, . Co prawda nie jestem "forumowiczką" , ale też się przywitam. Kontakt: kabe@hss.pl. Zapraszam także tutaj: www.dotmed.prv.pl > forum > wrodzone wady serca. Odpowiedz Link Zgłoś
kabetata Re: Kto jest kim????? 12.06.06, 10:57 Krzysztof, ojciec Filipa(3 lata, ToF, stymulator), Warszawa, . Co prawda nie jestem "forumowiczką" , ale też się przywitam. Kontakt: kabe@hss.pl. Zapraszam także tutaj: www.dotmed.prv.pl > forum > wrodzone wady serca. Odpowiedz Link Zgłoś
magra1 Re: Kto jest kim????? 10.05.05, 10:41 Magda, mama Maciusia ze złożoną wada serca (TOF, PA, MAPCA'S). Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawikusia Re: Kto jest kim????? 12.05.05, 11:35 Karolina, mama Wiktorka( HLHS) urodzonego 03.07.2004 odszedł 04.01.2005, Toruń. Odpowiedz Link Zgłoś
aduniam Re: Kto jest kim????? 20.05.05, 14:59 Joasia,Stargard Szczeciński,mama Aduni HLHS ur.12.05.2004 odeszła 14.05.2004 . Odpowiedz Link Zgłoś
perelekhlhs Re: Kto jest kim????? 20.05.05, 16:22 Monika, moj synek Pawelek to hipcio czyli HLHS operowany dwukrotnie w Krakowie Prokocimiu. Teraz ma 8 miesiecy i jest wszystko w "porzadku". Odpowiedz Link Zgłoś
mamawikusia Re: Kto jest kim????? 19.06.06, 21:10 02 lutego 2006 Wicio przysłał nam siostrzyczke Darię... Odpowiedz Link Zgłoś