akve 24.01.05, 01:12 Czy ktos robił takie badanie dziecku? Co ono wnosi? Bardzo prosze o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Badanie włosa - prosze o info 24.01.05, 09:31 Ja robiłam sobie. To najbardziej wyrzucone w błoto pieniądze, jakie udało mi się wydać na przestrzeni ostatnich 20 lat. Dostałam wynik - dużą broszurkę, gdzie omawiano, czego mi brakuje, czego mam nadmiar, jakie choroby mi grożą i na jakiej dziecie powinnam być (wg. zaleceń właściwie nie wolno mi było niczego - nabiału absolutnie, mięsa, większosci warzyw, żadnych kasz prócz prosa - wolno mi było za to homary o ile pamietam). Wobec tego, że część wyników była niepokojąca (np. ogromny nadmiar wapnia itd), zrobiłam dodatkowe, banalne badania krwi. I cóż wyszło - nic absolutnie się nie zgadzało. Biorąc za przykład jedno tylko - wapń - okazało się, ze we krwi mam go grubo poniżej normy (reszta badań wypadła podobnie - tzn. zupełnie inne wyniki). Lekarz, do którego poszłam z oboma plikami wyników był przerażony. Powiedział, ze gdybym zastosowała się do zaleceń zawartych w badaniu włosa, mogłoby się to skonczyć m.in. ciężką osteoporozą. Daj sobie spokój - okazuje się, że u niektórych ludzi włosy dają pewną wskazówkę co do niedoboru pewnych minerałów, a u niektórych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandvika Re: Badanie włosa - prosze o info 24.01.05, 15:03 Przerabiałam tę metodę na mojej córce. Też wyszły jej sprzeczne wyniki pomiędzy zawartością w osoczu i we włosie. Sytuacja zmieniła się kiedy za baaardzo duże pieniądze oznaczyliśmy szereg pierwiastków w krwince (czyli tkance), a nie w osoczu. Okazało się że wyniki we włosie i w krwince pokrywają się. Część substancji może nie być absorbowana, właczana do krwinki, do organizmu i odwrotnie - poziom w osoczu może być bardzo wysoki, włąśnie dlatego, że nie jest włączana do organizmu. Tylko że dalej nic z tego nie wynika, spektrum jest bardzo szerokie, suplementacja bardzo rzadko skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Badanie włosa - prosze o info 24.01.05, 22:24 Bardzo Wam dziekuje Tego mi było trzeba,zeby ktos powiedział szczerze czy warto. Mam problem z moim 3-letnim synkiem i juz nie wiem co jeszcze moge zrobić , więc szukam... Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 Re: Badanie włosa - prosze o info 27.01.05, 03:07 A czego chcialabyś się dowiedzieć? Irydolog dużo wie, gdy zajrzy w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx Re: Badanie włosa - prosze o info 27.01.05, 11:47 ja wlasnie szukam dobrego irydologa w w-wie.... pomozesz/pomozecie? pozdr inka Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: 27.01.05, 23:25 Mój 3-letni synek słabo ( delikatnie powiedziane!) rośnie i przybiera na wadze, jest alergikiem.ma diete eliminacyjna.Ale je b. dużo. Chciałam się dowiedzieć czy nie ma jakichś niedoborów. Dianostyka przeprowadzona dotychczas wyluczyła pasozyty,bakterie w kale, mulowiscydoze i mase in. chorób. Wiec co jest? Swoja droga -dobry pomysł IRYDOLOG. Musze znaleźć go w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś