Dodaj do ulubionych

brzydki kaszel

12.02.05, 11:56
moja cora (2 lata)od pewnego czasu kaszle.Nasila sie to przed spaniem,czasem
w nocy i zawsze jak troche pobiega.Dostawala leki na alergie ale nie widze
poprawy.Trzeba wiec szukac innej przyczyny.Moze ktoras z mam miala podobny
problem i troche mnie nakieruje w poszukiwaniach.Nie chcialabym poddawac
dziecko serii niepotrzebnych badan.
Obserwuj wątek
    • gabrysia_s Re: brzydki kaszel 12.02.05, 17:07
      Nie chcę Cię martwić niepotrzebnie, ale u mojego 6 letniego syna było tak:
      kaszlał jakieś 3 tygodnie, tylko jak rano wstał, jak pobiegał i jak wszedł do
      domu (4 piętro bez windy), prawie wcale nie miał kataru. Ten kaszel był tak 4-5
      razy dziennie, nie więcej. Dostał jakieś syropki, kropelki i nic, żadnych zmian
      ani na lepsze ani na gorsze.
      Trzy tygodnie temu w sobotę dostał lekkiej gorączki (37,2), więc nic właściwie
      strasznego. Nagle się położył i w ciądu 20 minut temperatura wzrosła do 39,6.
      Właściwie nie wiedziałam co się dzieje, czy kontaktuje czy nie, leciał mi przez
      ręce. Pojechałam do szpitala, rozpoznanie: ZAPALENIE PŁUC OBUSTRONNE. Byłam w
      lekkim szoku, na szczęście ma to już za sobą. Jednak lekarz powiedział mi że
      mogło to być zapalenie płuc trudne do rozpoznanie dla lekarza w początkowej
      fazie.
      Nie chcę Cie w żaden sposób martwić, ale tylko przestrzec, żebyś nie
      zlekceważyła tego kaszlu. Tym bardziej, że Twoje dziecko jest dużo młodsze.

Pozdrawiam i zycze zdrowia.

Gabi
    • agunia19 Re: brzydki kaszel 12.02.05, 21:40
      Miałam podobnie. Popytaj twojego lekarza o wziewy - Flixotide lub Budesonid -
      rewelacja na przewlekły kaszel. Jula ma 20 mies., ale miała problem przewlekłego
      kaszlu. Była za mała na badania w kierunku alergii, więc dostaliśmy wziewy.
      Kupiliśmy do tego nebulizer - maseczkę do podawania wziewów (ok 26 zł) i
      zadziałało, ale co kilka dni kontrola czy nie przechodziło w zapalenie oskrzeli.
      Teraz przy każdej infekcji bierzemy kilka "wdechów".
    • xaro Re: brzydki kaszel 12.02.05, 23:57
      Jak nie będziesz miała żadnego pomysłu zbadaj kupkę - glista ludzka
      • monika19782 Re: brzydki kaszel 13.02.05, 14:00
        U mojej córki tak objawiło sie zapalenie płuc wywłane mycoplasmą pneumonie,
        wyszło dopiero z posiewy, 2 tygodnie antybiotyk. pozdrawiam i zycze wam zdrówka
    • mamazuzinki Re: brzydki kaszel 13.02.05, 20:03
      Hejka
      Mam podobny problem ze starszą córcią jest alergiczką.Walczę z kaszlem od 4
      lat .Jeżeli jesteś z W-wy mogę dać Ci namiar na rewelacyjną alergolog.Klikaj na
      GG jakby co
    • aniak04 Re: brzydki kaszel 13.02.05, 22:09
      mogą to także być pierwsze oznaki astmy
    • inguna2 Re: brzydki kaszel 14.02.05, 11:58
      Wlasnie astmy sie najbardziej obawiam.Najgorzej ,ze kazde przeziebienie wlecze
      sie 2-3 tygodnie...A lapie bardzo latwo
    • madziulaw na edziecko zdrowie jest sporo wypowiedzi na 14.02.05, 11:59
      temat PASOZYTÓW i leczenia np. glisty psiej (choroba nazywa się toksokaroza).

Ja dla pewności zrobiłabym wszelkie badania pod tym katem (uwaga - obecność
      glisty psiej bada się poprzez krew - pediatra powie gdzie). Dzieci leczone sa
      na zapalenie oskrzeli, płuc itp. Wrzuć w wyszukiwarke słowo - toksokaroza - i
      wyskoczy parę informacji.

Oczywiście może być co innego, ale trzeba wykluczyć inne choroby.

Buziaki

magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka