mw4 16.03.05, 21:31 Od jakiegoś czasu podaję dziecku lakcid i myślę że to od niego ta odparzona pup.Czy to możliwe? Mama Nikolki(25.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea.bea Re: Lakcid a odparzona pupa? 16.03.05, 22:50 od lakcidu pupa sie nie odparza....ale prawdopodobnie twoje dziecko jest chore, mój syn kiedy jest przeziebiony, zwykle puszcza mokre bączki...i zawsze ma odparzona pupe ...może tez tak masz.... te bączki zawsze towarzysza przeziębienu u mojego dziecka .... Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 08:25 A czy twój maluszek nie ma przypadkiem skazy białkowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 09:41 tak jak pisze atopik - jesli dziecko jest uczulone na bialko mleka krowiego, to moze tak reagowac na lakcid Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 09:33 Posmaruj mu pupke Sudocremem. I zastanow sie, czy nie dajesz mu zbyt duzo soczkow do picia. U mnie tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 10:32 niestety u mnie było to przyczyną. dawałam lakcid na polecenie lekarza a kupy stawały się coraz bardziej toksyczne. w koncu na własna rekę lakcid odstawiłam i wszystko wróciło do normy. póki co wietrz czesto pupę, zasypuj mąką ziemniaczaną a pod pieluchę zawsze smaruj dobrym kremem, np sudokremem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.76 Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 10:39 To chyba jest możliwe. Podaje lakcid od tygodnia i pupa jest troche odparzona. Chyba faktycznie kupy są po nim bardziej toksyczne ( ?... ) Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 11:35 ja wrecz nie mogłam w to uwierzyc, ale tak właśnie było. kupy nawet miały sluz, a pupa no cóż niemal do krwi choć przewijałam ją w ciagu paru sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 11:43 To mozliwe. Może zamieńcie na trilac? Też w kaspułkach, odobna flora bakteryjna, ale może lepiej dziecko będzie reagowało? Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Lakcid a odparzona pupa? 17.03.05, 11:48 jesli to odparzenie to reakcja na zawarta w leku serwatke, to trilac tez odpada bezserwatkowy jest bodaj lacidofil, a na pewno beneflora Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Lakcid a odparzona pupa? 18.03.05, 12:15 a wiecie co mi powiedział własnie nasz lekarz zakładowy? ze nigdy w życiu nie zaleciłby tego typu preparatów dziecku ponizej roku, bo zbyt mocne i mogą powodowac sensacje jelitowe. Odpowiedz Link Zgłoś