Dodaj do ulubionych

Moją córkę boli kark.

05.04.05, 10:58
Moja 4ro letnia córka od jakiegoś czasu mówi, że boli ją szyja z tyłu u
nasady głowy. Na początku zwracała na to uwagę w samochodzie więc myślałam,
że może jej być niewygodnie w foteliku, ale już kilka razy mówiła o tym w
domu.
Oglądałam szyję- nic tam nie ma. Co to może być?
Obserwuj wątek
    • mamamarka Re: Moją córkę boli kark. 05.04.05, 11:24
      idź do lekarza. Nikt tu Ci nic pewnego nie powie. Może mieć uszkodzony krąg,
      moze mieć przesunięty dysk a może to tylko stan zapalny po przewianiu. idź do
      lekarza.
    • lila1974 Re: Moją córkę boli kark. 05.04.05, 11:39
      Koniecznie zaprowadź ją do lekarza, niech sprawdzi, czy nie ma tzw. sztywności
      karku, co jest objawem zapalenia opon mózgowych.
      • hanka_79 Re: Moją córkę boli kark. 05.04.05, 11:45
        Nie straszcie mnie. Dziękuję za odpowiedzi. Już się zarejetrowałam w przychodni-
        idę jeszcze dziś.
        • mamamarka Re: Moją córkę boli kark. 05.04.05, 11:49
          To daj znać co powiedział lekarz.
          • hanka_79 Re: Moją córkę boli kark. 05.04.05, 21:36
            Byłam w przychodni. Pani doktor trochę mnie uspokoiła- nie wygląda to na
            zapalenie opon. Dostałam jednak skierowanie na badanie moczu i krwi i do
            okulisty. Jeśli te badania będą ok, będzie wizyta u neurologa- nie wiem czy
            powinnam się bać. Szczerze mówiąc mam mętlik w głowie. Jak na ironię, Mała była
            dziś bardzo osowiała. Wyjątkowo ospała i marudna. Nie wiem czy dlatego, że się
            źle czuła czy bała się badań. Narobiła mi jednak strachu.
            Cieszę się bardzo, że udało mi się zapisać już na jutro do okulisty. Co prawda
            prywatnie, ale to już coś bo kolejki są ogromne.
            Jutro będę już pewnie coś wiedziała.
            • mamamarka Re: Moją córkę boli kark. 06.04.05, 09:01
              jak bedziesz cos wiedziała to napisz. Trzymam kciuki.
              • hanka_79 Re: Moją córkę boli kark. 06.04.05, 16:15
                No i nadal nic konkretnego. Coś czuję, że to będą objawy bez choroby. Badanie
                krwi w normie, mocz- infekcja, ale to nie ma raczej nic wspólnego z bólem
                głowy, Mała leżała kiedyś w szpitalu z powodu infekcji w nerkach i taki wynik
                moczu to już raczej "norma". Okulistka też niczego niepokojącego nie znalazła.
                Zapisałam się do neurologa na wtorek- rany jak to długo!!! Ale to był
                najbliższy wolny termin.
              • karolcia111 Re: Moją córkę boli kark./mama marka 06.04.05, 16:47
                przeczytałam że kark może boleć od przewiania. czy zgadzasz sie ze mną że uszy
                dziecka mozna równiez przewiać.? dyskutuję z mamuskami które uważają że
                zapalenie ucha mozna nabawić sie tylko przy infekcji bakteryjnej.smile
                • hanka_79 Re: Moją córkę boli kark./mama marka 07.04.05, 00:28
                  Zawsze uważałam, że najłatwiej o chorobę ucha przy przewianiu. Nie wiem co
                  prawda czy mam rację, jednak wydaje mi się, że uszy należy chronić przed
                  przewianiem, a szczególnie boję się o infekcję kiedy po myciu gdzieś coś jest
                  otwarte.
                  • karolcia111 Re: Moją córkę boli kark./mama marka 07.04.05, 08:57
                    no właśnie. tak samo można przeziębic pęcherz jak sie siedzi na zimnej
                    podłodze, czy jajniki i tak naprawdę wszystko. a jedna wypowiedziała sie że jej
                    2 letnie dziecko chodzi bez czapki przez cały rok chyba ze jak naprawdę jest
                    zimno wtedy zakłada czapkę!! paranoja. jeszcze mówi ze to my przegrzewamy
                    dzieci skoro ubieramy w czapki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka