figatka 29.06.05, 15:23 Moja córka chodząc stawia stopy do środka, lekarz określił to jako chód gołębi. Ktoś wie co robić? Jakie ćwiczenia wykonywać? I prosze o opinię rodziców którzy już sobie poradzili z tym problemem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia9948 Re: chód gołębi 29.06.05, 17:24 a jak ustawiaja się całe nogi -kolana bardziej złączone stopy rozstawione?może to jest koślawość kolan tak jak by nogi ustawione były w znak ,,X,,czy wyrażnie tylko stopy są skierowane do środka ? najlepiej jak zobaczyłby córkę dobry rehabilitant, a ile ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
figatka Re: chód gołębi 30.06.05, 08:13 Tak koślawość kolan też odległość między stopami to 4,5 cm. Córka ma prawie 6 lat. Widziałam że tak chodzi ale myślałam że z tego wyrośnie. Na różnego bilansach nigdy nikt nie badał postawy dziecka, a ta koslawość kolan nie jest aż tak widoczna. Tylko gdzie znależć dobrego rehabilitanta... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: chód gołębi 29.06.05, 17:45 Synek znajomych (1,5 roku) stawia stopy do środka. Lekarze mówią, żeby nie panikować i sadzać dziecko jak najczęściej po turecku! POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: chód gołębi 29.06.05, 23:34 To pytanie może lepiej jak zadasz na forum rehabilitacja dzieci: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20939 Piszą tam nie tylko eMamy z podobnymi problemami, ale także rehabilitanci. Warto tam popytać. Wielka wiedza tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: chód gołębi 30.06.05, 10:23 a czy oprocz bilansow u pediatry pokazywalas dziecko regularnie ortopedzie? teraz byloby to wysoce wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś