07.07.05, 12:21
moje dziecko od zeszłej niedzieli ma biegunkę.pupka odpażona,dieta-koszmar.co
mam robić?dostawał nifurokzazyt i nic, w niedziele byłam u lekarza i okazało
się,że gardło chore-zapisał zastrzyki AMpiciline.Biegunka nadal trwa,jedynie
ograniczyła się ilość kupek 1-2 dziennie.Jak nie robi kupek to strasznie
śmierdząco pierdzi.nie mam już rady na to wszystko.dziecko od półtora
tygodnia nie zjadło normalnego posiłku,widac że słabnie.pomóżcie
Obserwuj wątek
    • miijo Re: biegunka 07.07.05, 14:00
      Nam pomógl enterol 250 w kapsulkach - zawartosc kapsulki rozpuszczalam w
      niewielkiej ilosci wody (lyzeczka), jest tez w saszetkach.
      Duzo zdrowia!
      • wsizka Re: biegunka 07.07.05, 14:49
        a czy to była biegunka pochodzenia bakteryjnego?od czego Twoje dziecko miało?
        • miijo Re: biegunka 07.07.05, 16:13
          Nie byla zdiagnozowana, maluch nie mial wczesniej biegunek a tu temperatura
          dobrze ponad 38, niechec do jedzenia i picia i paskudna biegunka oczywiscie z
          odparzeniem pupy od razu (ma 1,5 roku). Probowalam smecte - nie chcial
          przelknac, wiec zaczelam z lakcidem (nic) i enterolem (na wlasna reke, nie wiem
          co na to powiedzialby lekarz, enterol mialam po leczeniu antybiotykiem
          starszego syna, tez wtedy mial biegunke). Pomoglo. Dawalam chyba rano i
          wieczorem - lepiej bylo po dwoch dawkach. Na drugi dzien nawet odzyskal apetyt
          i minela goraczka. Moze leczenie antybiotykiem powoduje problemy z brzuszkiem,
          ponoc takze przy schorzeniach gardla czesto u malych dzieci pojawiaja sie
          biegunki (to opinia babci). Jest tez Hipp - kleik marchwiowo-ryzowy, który
          reguluje dodatkowo elektrolity (chyba dobrze napisalamsmile). Ogólnie wyglada mi
          to na efekt po antybiotyku, ale nie wiem czy pomoglam...
          zdrowiejciesmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka