Dodaj do ulubionych

Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić

10.07.05, 21:46
to oznacza że lek(Bactrim) zadziałał i będzie lepiej? Bo do tej pory była
tylko gorąca,zero potu. Sory za takie głupie pytania,male normalnie mam wodę
z mózgu po ostatniej nocy i dniu bez snu. Zresztą strasznie spanikowałam i
czuję że nic nie wiem. Nie ufam swojej ocenie sytuacji. czuje sie bezradna i
głupiasad
Obserwuj wątek
    • kkatie Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 21:50
      mysle, ze tak. dziecko wypaca wszystkie "toksyny". tak mi sie zawsze wydawalo,
      ale nie chce wyjsc na ignorantke wink
      moj synek w kazdym razie jak mial 3dniowke to pod koniec pocil sie niesamowicie
      i widzialam, ze lepiej sie czul. o wiele smile
      pozdr
      • czajkax2 Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 21:54
        dzięki kkatie ze napisałaś. Ja tu waruję przy kompie jak pies przy pełnej
        misce. Pocieszyłaś mnie. Matko dawno tak nie spanikowałam.Nawet jak mała
        trafiła do szpitala to byłam spokojna i opanowana. A teraz jestem galareta.
        Chyba w końcu nerwy mi puściły po ostatniej dobie.
        • kkatie Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:01
          a Twoja corcia ma 3dniowke?? moj synek przechodzil w maju, w te upaly. nie
          wiedzialam z poczatku co to, bo za goraco na przeziebienie, ale lekarka
          potwierdzila. goraczka ponad 39 i nic poza tym. a pocil sie jak mysz..
          w kazdym razie rowno niemalze z wybiciem zegara po trzech dobach przeszlo tak
          szybko jak sie pojawilo smile
          nie martw sie, mysle ze to pocenie to dobry znak smile
          pozdrawiam
    • ania.freszel Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:03
      tak z reguly dzialaja leki przeciwgoraczkowe, spokojnie bedzie dobrze. Czesto
      podawaj malej picie. Pozdr
      Aneczka
    • salma75 U nas też coś złego się dzieje....:((((((( 10.07.05, 22:12
      Witam mamy!
      Przed godzina zmierzyłam temperaturę mojej 2-letniej Amelce - 39,5 sad((((.
      Dzisiaj miała jakiś gorszy apetyt, ale bardzo dużo piła i zachowywała się raczej
      normalnie - byłyśmy pół dnia na dworze...Po kąpieli wzięłam ją na ręce i
      poczułam, że mała parzy...39,5....Dostała Nurofen...Śpi...A ja umieram ze
      strachu, mąż wyjechał, jestem sama...Jutro rano muszę załadować się w autobus i
      do lekarza sad((( Co się znowu dzieje ?? buuuu...Boję się...
      Magda
      • kkatie salma 10.07.05, 22:16
        moj synek, jak juz pisalam, dostal 3dniowki zupelnie niespodziewanie, bo w
        upaly wlasnie i nie wiedzialam co to. rano bylo ok, ale po 12 jak go wzielam na
        rece to tez wlasnie, jak to okreslilas "parzyl". trwalo to doslownie 3 doby,
        lecial przez rece. 4 dnia po 12 normalnie jak reka odjal mu przeszlo. az mi sie
        smiac chcialo, ze tej 3dniowki dostal z zegarkiem w reku, bo trwala niby 4 dni,
        ale pelne trzy doby.
        bedzie dobrze, trzymam kciuki
        pozdr
    • kornelcia75 Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:42
      Hej Salmo!
      Może trzydnówka?
      Maks miał 2 tyg temu panikowłam strasznie.Trochę poamagał nurofen na zmiane z
      panadolem co 4 h,a super działały okłady z zimnej pieluszki na brzuszek i
      podudzia.No i kapiele w tepm.37 stopni.Trzeciego dnia dostał wysypki pojechałam
      do ciotki a ona ze juz po chorobie.Faktycznie tak było,popołudniu juz nie było
      gorączki a wysypka zeszła po 2 dniach.I Maks jak nowo narodzony.Ciotka(pediatra)
      mówi ze teraz trzydnówka szaleje,a przychodnie pekają....od chorych małych
      ludzików smile
      Zdrówka zyczę
    • pieczareczka Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:44
      dziewczyny - u malutkich dzieci jak juz temperatura skacze to od razu na gorna
      polke; moje slonce chyba nie miewalo w mlodszym wieku ponizej 39 jak bylo
      chore; wiadomo, ze obnizac trzeba koniecznie, ale samo wystapienie takiej
      temperatury nie jest niczym dziwnym; mnie lekarz jedynie mowil, ze leki oparte
      na paracetamolu czesto nie dzialaja; ibuprofen jest lepszy; czasami zalecali na
      zmiane - raz to raz to; chyba najlepiej wspominam czopki (to sie najszybciej
      wchlania zdaje sie) ale nadal czasem temperatura wcale nie spadala tak od razu;
      lecz nie rosla; nie martwcie sie kochane bedzie dobrze;
      pozdrawiam
      pieczareczka
      • kornelcia75 Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:48
        Pamietam jak kiedys mając moze 12 lat chwaliłam sie lekarce że ja to przechodze
        wszelkie choroby bez gorączki i taka szczęsliwa byłam. smileA ona mówi ze to nie
        jest wcale dobrze bo gorączka świadczy o tym ze organizm walczy z chorobą.
        Teraz to wiem,ale jak Maks miał taką wysoka temperaturę to wcale spokojna nie
        byłam.
    • salma75 Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:53
      Zajrzałam do niej, już chłodniejsza, ale mokra jak szczurek....
      To moja najskuteczniejsza dieta odchudzająca - jak mi któreś z dzieci choruje
      (mam jeszcze 6-letniego syna) to tak mnie nerwy zżerają, że przez kilka dni jeść
      nie mogę - żołądek ściśnięty na amen...
      Dzięki za słowa pocieszenie, Czajka trzymaj się babo!
      Magda
      • czajkax2 Re: Czy jak dziecko zaczęło się w końcu pocić 10.07.05, 22:57
        Trzymam się Salma,ale już resztkami siłsad( Maa jakby chłodniejsza to chyba i
        ja się położę. Chociaz pewnie i tak nie zasnę bo pod oknami szaleje
        rozwrzeszczana pijąca młodziez.
    • salma75 :((((( 11.07.05, 12:22
      U nas niestety to nie trzydniówka, ale angina. Amelka dostała antybiotyk, mam
      nadzieję, że mała szybko zacznie zdrowieć...
      Pozdrawiam serdecznie, życzę zdrowia.
      Magda
      • czajkax2 Re: :((((( 11.07.05, 12:59
        Przykro mi bardzo Salmasad( Ale ja się zawsze pocieszam ze jak jest antybiotyk
        to przynajmniej będzie juz lepiejsmile)
        Nasza lekarz stwierdziła ze to ząbki. Nie doszukała się zadnych chorób,za to
        stwierdziła ze wyjrzały dolne piatki.
        • lidkakn Re: :((((( 11.07.05, 13:22
          Nie marw się, jak jest antybiotyk, to na pewno będzie dobrze. Już po dwóch
          dobach sytuacja się powinna poprawić. Nie zapominaj o lakcidzie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka