izagrzybowska 25.07.05, 19:32 Jakie są objawy "trzeciego migdałka" u dziecka i co z leczeniem? Mama 2,7 letniego Szymka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena1811 Re: trzeci migdałek 25.07.05, 22:59 Nie mam osobiście tego problemu ale koleżanka mi mówiła że dzieci podczas snu trochę podchrapują. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaka2 Re: trzeci migdałek 26.07.05, 09:01 Mój półtoraroczny synek ma "trzeci migdał". Często choruje, przeziębia się, ma katar. Starsze dzieciaczki często oddychają buzią (ciągle chodzą z otwartym pyszczkiem), pochrapują. Jak masz podejrzenia co do swojego malucha to najlepiej pójdź z nim do laryngologa, wystarczy, że obejrzy gardło. Nasz laryngolog powiedział nam też, że alergia przyczynia się do powiększenia tego migdałka (wszystko opuchnięte). Ja sama jako dziecko miałam "trzeci migdał" (to ponoć można odziedziczyć), nie zanikał dlatego jak miałam 11 lat to mi go wycieli (pod narkozą). Pozdrawiam i życzę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
mala281 Re: trzeci migdałek 26.07.05, 21:04 Moja 5 latka jest juz dwa lata po zabiegu,infekcja gonila infekcje,nie mowiac juz o chrapaniu,W naszym przypadku jedynym wyjsciem byl zabieg pod narkoza.Moge powiedziec ze teraz mniej lapie infekcji.Radze udac sie do laryngologa . Odpowiedz Link Zgłoś
kdador Re: trzeci migdałek 28.07.05, 11:34 moja 4 letnia córeczka ciagle była chora. W końcu trafiłyśmy do p. laryngolog i po ponad rocznym leczeniu zalecono wyciecie migdałka. Pomogło - przestała łapać infekcję. Wiem od pani dr, że dzieciom do 3 roku nie zaleca sie wycinania - chyba , ze dzuiecko w nocy chrapie i ma przy tym bezdech, to przy zagrożeniu życia i zdrowia poddają zabiegowi takiego dzieciaczka Odpowiedz Link Zgłoś