Dodaj do ulubionych

vibovit-czy podajecie maluchom?

18.08.05, 21:55
bez konsultacji z lekarzem? chodzi mi o 1,5 roczne dziecko.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • monisia98 Re: vibovit-czy podajecie maluchom? 19.08.05, 12:49
      moje dzieci nie chcialy tego pic - wiec mala dostaje witaminy w plynie ma 2
      latka -HALIBORANGE , SYN - 6,5 ROKU - tran ww kasulkach - iskial
      • 19802302a Re: vibovit-czy podajecie maluchom? 19.08.05, 12:55
        Moja Oliwka też nie chciała pić- vibowitu Bobas! i trzeba przyznać ze nie
        smakuje najlepiej. Daje jej ( ma teraz 2,5roku ) MARSJANKI BOBASKI, cena taka
        sama a o wiele smaczniejsze!!! Ja pytałam lekarza i nic nie miał przeciwko
        podawaniu w/w specyfików.
      • bea-ta Re: vibovit-czy podajecie maluchom? 19.08.05, 12:56
        preparaty wielowitaminowe lepiej podawac tylko w okresach jesienno-zimowych i
        zimowo-wiosennych kiedy mamy okresy masowych przeziębień, tak lepiej diete
        uzupełniać naturalnymi witaminami - owoce, kompoty, soki, warzywa zwłaszcza, że
        mamy sezon. Igor ma 14m i nie podaje rzadnych witamin.Beata
    • karolcia111 Re: vibovit-czy podajecie maluchom? 19.08.05, 13:47
      dzieki, własnie wróciłam od lekarza i powiedział mi to samo co napisała bea-ta.
      żeby nie podawać 365 dni w roku tylko w okresach jesienno zimowych i zimowo
      wiosennych. dobrze że mi powiedziłas monisia że ten vib. bobas jest niezbyt
      smaczny bo przymierzałam sie do zakupu i znająć moje dziecko by leżał . kupię te
      marsjankismile a ten tran jest dobry? jak to dobrze że można się kogoś poradzićsmile
      • mag2004 marsjanki:) 19.08.05, 14:47
        my rowniez pijemy Marsjanki Bobaski - Malemu baaardzo smakujasmile dodatkowo co 2
        dni 1 kropla Vigantolu. Maly ma prawie 16 mcy
        pozdrawiamy !!!
        • monisia98 Re: marsjanki:) 19.08.05, 15:15
          nie, nie , twoje dziecko jest za male na tran - chyba od 3 roku zycia mozna
          podawac ale najlepiej zapytaj w apttece, ja dawalam do 2 roku zycia malej
          multicebion w kropelkach - polecam koszt buteleczzki to ok. 15 zl
      • julamimi Re: vibovit-czy podajecie maluchom? 19.08.05, 17:55
        beata oczywiscie ma racje, ze jesli dziecko ma urozmaicona diete, to nie ma co
        podawac witamin an okraglo.

Moja corka ma 19mcy i nie pije bobovitu, tylko go... zjada. W piciu nie
        przeszedl, za to ma swietna zabawe, jak daje jej otworzona torebeczke do lapki,
        ona witaminki na paluszek i do buzi smile i baaardzo jej w taki sposob smakuje
        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka