daaisy1 16.10.05, 14:24 Proszę Was o poradę. co należy podawać dwulatkowi w przypadku biegunki i nocnych (raz w nocy) wymiotów? Jakie leki, a może domowe sposoby. A co do jedzenia? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladorotka Re: biegunka u dwulatka 17.10.05, 10:18 rotawirus, smecta, duo pic malutkimi porcjami i czasami nifuroksazyd Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Re: biegunka u dwulatka 17.10.05, 10:22 nie wiem co to było..ale chyba przeszło..biegunki już nie ma, noc również bez wymiotów a apetyt cały czas dopisuje...wczoraj go troszkę "przegłodziłam" jadł sam chleb, paluszki, banana i chrupki kukurydziane a pił osłodzoną miętę a co do nifuroksazydu - to na ulotce mam napisane, że można go podawać dzieciom od 6 roku życia..a mój synek ma dopiero 2.. dziękuję za wskazówki pozdrawiam gorąco i życzę zdrówka, a przede wszystkim uśmiechu, w te coraz mniej słoneczne dni.. Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: biegunka u dwulatka 17.10.05, 10:25 radze diete utrzymac jeszcze przez pare dni, a co do nifuroksazydu to ja stosuje go u dzieci odkad skonczylu rok Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: biegunka u dwulatka 17.10.05, 11:53 nifuroksazydu nmie podaje sie na włąsną rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Re: biegunka u dwulatka 17.10.05, 23:30 jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam dobrej nocy Edyta Odpowiedz Link Zgłoś