mama-aga 19.11.05, 21:30 dziewczyny prosze poleccie mi jakis dobry laktator elektryczny? z jakiej firmy kupic? dzieki. pozdrawiam. agata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiamarciniak Re: laktator 19.11.05, 22:52 Mogę Ci polecić super laktator: AVENT ISIS. Nie jest to co prawda laktator elektryczny, ale działa jak elektryczny, jest naprawdę bardzo dobry. Używałam go non stop przez około tydzień gdy Maja leżała na POP-ie, ściągałam nim mleko co 4 godziny i laktacja raczej się pobudziła niż zanikła, chociaż się tego bałam. Potem też go często używałam, w szpitalu jak i w domu. Moja koleżanka, której dziecko od urodzenia nie mogło ssać piersi używała tego laktatora od dnia porodu przez około 2 m-ce. Podziwiałam ją bo ściągała sobie mleko regularnie co 3-4 godziny, w nocy też, i utrzymała laktację aż do czasu gdy jej córeczka po operacjach mogła w końcu zacząć ssać pierś. To ona namówiła mnie do kupna AVENTu bo przedtem miałam jakiś inny, chyba Canpolu, ale mleko w ogóle mi nie leciało. Ten laktator kosztuje ok.180zł, nie jest wiec tani, ale naprawdę z czystym sumieniem go Tobie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: laktator 20.11.05, 00:29 Wiecie, ja miałam kilka laktatorów (elektryczny chicco, ręczny avent, medela, baby ono i takie zwyklejsze też) i w zasadzie tylko avent i baby ono (to tak po prawdzie taki sam laktator) dobrze ściągały. Elektryczny był najgorszy, bo ciągnął cały czas, w związku z czym wciągał mi brodawkę, a mleko i tak nie leciało. Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: laktator 20.11.05, 13:36 najpierw miałam ręczny, ale był niewygodny i nieefektywny, zaraz potem mąż mi kupił elektryczny Medela i używałam go przez 7 m-cy, trzeba ściągać pokarm regularnie i w miarę możliwości często, jedna mama którą poznałam w szpitalu też miała Medelę i ściągała co 2 godziny (miała fenomenalnie dużo pokarmu i karmiła ponad rok) u mnie było trochę gorzej ale ja ściągałam co 4 godziny, w nocy też (częściej nie dawałam rady), więc mój Miś jadł pół na pół mojego pokarmu i mleka w proszku, l. elektryczny trochę hałasuje, ale nie trzeba używać obu rąk i męczyć się kosztował 265,- (teraz nie wiem ile) warto walczyć o pokarm, chociaż nie jest to proste, życzę gorąco, żeby się udało, pozdrawiam Baśka mama Bartusia Odpowiedz Link Zgłoś
asiajulk Re: laktator 23.11.05, 22:43 Ja miałam najpierw ręczny medela, potem zabrakło mi siły do ręcznego odciągania więc kupiłam elektryczny, też medela, nie był zły jeśli chodzi o ściąganie pokarmu, ale potwornie hałasował, to było bardzo uciążliwe. Widziałam w szpitalu jak jedna z mam używała Avent chyba HARMONY, i wydał mi się naprawdę fajny, mimo że ręczny to obsługiwany jedną ręką, ta mama bardzo go sobie chwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś