han-ka 30.11.05, 11:22 Kochane Mamy!!! Szukam wszelkich informacji o tym specyfiku. Czy któraś z was używała go? Z jakim efektem? Jak go podawać 4 -latkowi? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Hanka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renita1 Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 30.11.05, 13:34 Srebro koloidalne można nabyć w dobrych sklepach zielarskich lub na targach medycyny naturalnej. Ale również podobny efekt zdrowotny daje karmienie dzieci (i siebie) srebrną łyżeczką, picie ze srebrnego kubka itd. Miałam na ten temat cały artykuł z gazety wyborczej, niestety, już go nie posiadam, ale od chwili przeczytania karmię moje dziecko srebrną łyżeczką Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 30.11.05, 13:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=29239220&wv.x=2&a=29239220 Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 30.11.05, 18:17 Radzę Ci z całego serca nie dawaj tego. Broń Boże doustnie. Ja podawałam przez ponad miesiąc pół łyżeczki, potem przez pewien krótki czas 2xpół łyżeczki. I efekt jest taki, że dziecku skóra na twarzy "poszarzała". Brzmi to brutalnie, ale taka jest prawda. Podobno jeśli to się stanie jest to trwałe przebarwienie. Straszne, nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
han-ka Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 30.11.05, 18:39 Dzięki za wszelkie inforamcje. W necie znalazłam same superlatywy, na ten temat. Ale wiadomo "reklama dźwignią handlu". Wolę informacje z tzw. pierwszej ręki. Pozdrawiam - Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
zioolka Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 30.11.05, 22:24 Witam.Mój synek bardzo duzo chorował ,żadne leki uodparniające mu nie pomagały, dosłownie co 2 tygodnie antybiotyk.Srebro koloidalne poleciła mi pewna starsza lekarz pediatra.Pierwszy raz podałam mu to gdy miał 4,5 roku pół łyczeczki od herbaty dziennie a przy infekcjach do 3 takich pół łyżeczek.W tej chwili ma 7 lat daje mu srebro właściwie tylko przez pierwsze dwa miesiace szkoły.Nie choruje od momentu kiedy zaczęłam mu to dawać nie brał żednego antybiotyku nie miewa również kataru.Naprawde jest zdrowym radosnym dobrze rozwijający sie dzieckiem.Nie zauważyłam też zadnych skutków ubocznych.Być może zależy to inywidualnie od każdego dziecka.Nam pomogło.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 01.12.05, 14:07 Małe dzieci mogą dostawać do 5 kropel dziennie tego srebra. A szara skóra jest ewidentnie objawem przedwakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 01.12.05, 14:22 DAWKOWANIE: Maksymalna dawka, którą można przyjmować bezpiecznie: Agencja Ochrony Środowiska USA (EPA) stwierdziła, ze 325 mikrogramów srebra koloidalnego dziennie jest nietoksyczne dla organizmu ludzkiego o wadze 72 kg. Przyjmując, iż w jednej łyżeczce (5 ml) Srebra Koloidalnego (o koncentracji 10 PPM) znajduje sie 50 mikrogramów srebra, widzimy, ze bezpiecznie możemy zażywać 6 łyżeczek dziennie, jeśli nasza waga wynosi 72 kg. Jeśli waga twojego dziecka jest o połowę mniejsza, maxymalna dawka to ok. 1 łyżeczka dziennie. Zalecany sposób przyjmowania Wewnętrznie Dorośli: Profilaktycznie: 1 łyżeczka 1 x dziennie. Przy przeziębieniach, infekcjach i grypie: cztery razy dziennie po 1 łyżeczce; Przy schorzeniach przewlekłych: dwa razy dziennie po 1 łyżeczce; Dla podniesienia witalności: do 6 łyżeczek dziennie; Jako środek wspomagający trawienie: przed posiłkiem 0,5 - 1 łyżeczka; Kobiety w ciąży i karmiące jak wyżej po konsultacji z lekarzem Dzieci:w/g wagi, maksymalnie połowę dawki dla dorosłych. UWAGA! Zachować szczególna ostrożność w przypadku dzieci poniżej 2 roku życia. Zaleca się podawanie do 5 -10 kropli dziennie. Srebro Koloidalne można wewnętrznie stosować przez dwa miesiące. Po tym okresie zaleca się kilkutygodniową przerwę. to jest fragment znaleziony w necie nt dawkowania Odpowiedz Link Zgłoś
han-ka Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 01.12.05, 21:42 Przeliczyłam sobie, że jeśli moje dziecko waży 17 kg, to mogę dawać jej 1,5 łyżeczki dziennie. Ale chyba jednak skosultuje to z pediatrą, tyle tylko, że on jest przeciwnikiem "alternatywnej medycyny", więc pewnie mi odradzi. A czy wam Srebro Koloidalne zaproponowali lekarze, czy znalazłyście to cudo same? Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
wallis Re: SREBRO KOLOIDALNE !!! 01.12.05, 23:32 Jeśli tak bardzo upierasz się przy tym srebrze to max możesz podać pół małej łyżeczki. Wrzuć w wyszukiwarkę hasło srebro-skutki uboczne a przerazisz się i sama zrezygnujesz. To samo Ci powie mądry pediatra nawet leczący "niekonwencjonalnie". Opanujcie się dziewczyny z tym srebrem! Odpowiedz Link Zgłoś