mela79 10.01.06, 15:13 Dziewczyny pomóżcie czym się różni szszepionka 5w1 a 6w1? Którą polecacie? Wiem że różnią się ceną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: SZCZEPIONKI POMOCY 10.01.06, 15:29 To zależy jaką szczepionkę masz na myśli. Jest Infanrix hexa i jako dodatkowo ma na wzw b czyli błonica,tężec,krztusiec,polio,hib,wzw koszt ok 200 zł Infanrix ipv+hib błonica,tężęc,krztusiec,polio,hib koszt ok.120 zł Pentaxim błonica,tężec,krztusiec,polio,hib. Infanrix Peenta błonica,tężec,krztusiec,polio,wzw. Odpowiedz Link Zgłoś
kredka42 Re: SZCZEPIONKI POMOCY 10.01.06, 15:35 Miałam podobny dylemat ale moja cudowna połozna szybko go rozwiała.Oznajmiła mi, że w zasadzie różnicy między nimi nie ma poza oczywiście ceną.Ta szczepionka 6w1 niby ma coś dodatkowo ale tak naprawdę jest to zbędne.Nam poleciła tę tańszą wersię za 39zł a nie za 115zł Tobie również polecam, jeśli masz takie możliwości finansowe(3x po chyba 115 zł)to oczywiście zaszczep szkraba tym 6w1 bo nie zaszkodzi a może i pomoze ja wolałam zaszczepić moją córcię tymi zaoszczędzonymi pieniażkami szczepionką przecie pneumokokom. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mela79 Re: SZCZEPIONKI POMOCY 10.01.06, 15:37 Co to jest za tańsza wersja za 39zł? Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: SZCZEPIONKI POMOCY 10.01.06, 17:06 Kredko co ty piszesz? Tańsza wersja czyli 5 w 1 to koszt 120-150 zł., 6 w 1 to koszt ok 200 zł. Za 39 zł to może kupisz ewentualnie sam HIB. Jest tak: szczepienie refundowane (darmowe w przychodni) w wieku 6 tyg. to w jednej szczepionce DTP (błonica, tężec, krztusiec) a w drugiej WZW B. Jeżeli zamierzasz szczepionke kupić to zazwyczaj jest tak że kupujesz albo te wszystkie choroby w jednej strzykawce + HIB (wtedy jest 6 w 1 za 200) albo błonicę, tężec, krztusiec, HIB w jednej (5 w 1 za 120) a WZW B bierzesz za darmo od przychodni. Wtedy dziecko ma 2 wkłucia ale za to jest szczepionę tą sama szczepionką na WZW B co w szpitalu (co podobno nie jest bez znaczenia). Szczepionki kupowane są nowocześniejsze, zawierają wyłącznie martwe wirusy co powoduje że rzadziej wystepują po nich powikłania. A jeżeli nie stać cie na tak drogie szczepionki to bierzesz wszystko z przychodni a kupujesz tylko HIB za ok. 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś