12.01.06, 11:47
Moja 6 miesieczn córeczka kilka dni temu dostała goraczki 39.Popędziliamy do lekarza kazał Nam czekać 3 dni i jeśli sytuacja się nie zmieni zrobić badania. Dzisiaj Amelka juz nie gorączkuje , a na ciele pojawiła sie wysypka, wiec wszysto wskazuje na goraczke trzydniową. Jest tylko jedno ale! od wczoraj jest bardzo niespokojna i ma biegunke , która utrzymuje sie od poniedziałku pomomo przymowania lekarsw przeciwbiegunkowych. Czy ktoś ma podobne doświadczenia? Czy przy goraczce trzydniowejbiegunka utrzymójaca sie dłużej niz gorączka może wystąpić?
Bardzo prosze o pomoc .Ania.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: biegunka 12.01.06, 11:56
      jaki leki bierzecie ?
      • amuka Re: biegunka 12.01.06, 12:14
        bactrim i na uzupełnienie flory bakteryjnej lactoral
        • 5_monika Re: biegunka 12.01.06, 12:19
          czyli najprawdopodobniej po bactrimie ta biegunka
          • 5_monika Re: biegunka 12.01.06, 12:20
            i tzrydniówka to choroba wirusowa więc antybiotyk nie był potrzebny
    • sylwina75 Re: biegunka 12.01.06, 13:06
      Witaj, u nas też problemy z gorączką i biegunką - lekarka podejrzewała
      trzydniówkę, ale niestety okazało się, że to jakiś wirussmile 2 dni temu poszłam
      do przychodni i lekarz zalecił Nifuroksazyd, Lakcid i w razie zaostrzenia
      biegunki Smectę. Jak wprowadziłam ten Nifuroksazyd, to sytuacja się pogorszyła
      13 kupek w ciągu wczorjaszego dnia - byłam przerażona. Amelia płakała z powdu
      bólu brzuszka i cokoliwk zjadła, to podrażniło jelita i robiła kupkę.
      Wieczorem, dałam jej Smectę i do picia Gastrolit - teraz zaczynja byc efkty, bo
      kupek jest mniej. Z całym sercem polecam Ci Gastroli - małej to nie zaszkodzi,
      ale wzmocni... Smectę skonsultuj z lekarzem
      pozdrawiam serdecznie i życze zdrowia Twojej Amelce
      Sylwia i Amelia ( 7 mies)
      • amuka Re: biegunka 12.01.06, 13:31
        Dziekuję za wszystkie odpowiedzi,Amelka miała juz biegunkezanim zaczeła przyjmować bactrim, ale po nim faktycznie sytuacja sie pogorszyła .
        Jednak udamy sie jeszcze po porade do innego lekarza , boję sie ze to może byc coś powazniejszego niz trzydniówka z biegunką.
        Właśnie dowiedziałam sie od sąsiadki , mamy z 30 letnim stażem, że kiedy jej syn( 4 miesiace wówczas ) miał jakąś toksyczna bakterię i praktycznie cały czas sie z niego lało pomogła gotowana marchewka,trzeba ponoć bardzo czesto podawać i efekt mórowany.
        Życzymy zdrówka wszystkim maluszkom.
    • honda1998 Re: biegunka 12.01.06, 13:16
      u NAs biegunka trwała ponad tydzień. Mały nie był odwodniony (byliśmy u
      lekarza). Przeszło po:

1) dwie torebki smecty dziennie (w napojach lub jedzeniu)
      2) 6 ampułek LACIDOFIL dziennie

pozdrawiam,
      • ewusia8 Re: biegunka 28.01.06, 16:24
        moja mała tez ma biegunke i chce jej podać gastrolidt ile mogę dziennie??
        • 5_monika Re: biegunka 28.01.06, 16:34
          www.polfakutno.pl/lek.php?id=56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka