odojoachim 23.01.06, 17:19 może któraś mama podawała ten lek i ma myk jak go podać dziecku by nie wypluło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociapolcia Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 17:24 Smekta paskudna? Oj, to malo probowalas lekarstw? Ja rozwadniam, rozmleczam do granic mozliwosci i jakos wchodzi . Przynajmniej to, bo wiekszosc lekarstw, jak tylko wyczuje, to zwraca... oczywiscie ze wszystkim co bylo w zoladku... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciaa Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 17:25 Mój syn też tego nie chciał...dodawałam do różnych posiłków choć po troszkę, jakoś się udawało. Najlepiej mu szło w zupce. Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 17:54 dodawałam do kaszki, karmiąc łyżeczką moją 10-msc córeczkę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 18:22 do serka Danio, soku, itd. Ale teraz młody daje się przekonać żeby szybciutko wypić samą: po kązdym łyku smecty dostaje coś do popicia. Chwalimy, jaki jest dzielny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
molula Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 19:27 Ja podawałam swojemu dziecku ten specyfik razem z mlekiem, najpierw rozuszczałam go w wodzie potem dodawałam mleko. Właściwie nie było nic czuć. Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
sledziowa Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 22:20 Ja też z tym lekiem miałam problem, pani doktor polecałam mi podawać z bananem, podobno neutralizuje smak, jednak mi to się nie udawało. Lek podawałam na łyżeczce, zawsze z pomocą męża i dużo dawaliśmy popijać ulubionej herbatki Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 23.01.06, 23:42 ja podaję Enterol zamiast smecty smak ciut lepszy ale mozna rozcienczac w minimalnej ilosci wody Odpowiedz Link Zgłoś
jewik77 Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 24.01.06, 11:50 ja miałam ten problem z 1,5 roczniakiem na wakacjach w Turcji. Kupiłam strzykawkę itaki syrop owocowy (cos jak nasz Herbapol) cholernie słodki i w tym rozpuszczałam Smectę. Zachowuje działanie a smakuje o niebo lepiej. A strzykawką łatwiej podać, że niby to taka zabawa ) Odpowiedz Link Zgłoś
q_211 Re: paskudny lek-Smecta-jak podać?? 24.01.06, 13:04 rozpuszczam w jak najmniejszej ilości płynu np. soku owocowego tak żeby zmieściło się na łyżce i podaje zawsze z powodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś