Dodaj do ulubionych

Dziwny zapach z ust

18.02.06, 17:15
Moja Julka od paru dni ma dziwny zapach z ust. Dziś ten zapach się zmienił.
Jest to zapach.... kleju. Co to może być za zapach??? Kojarzę sobie, że
kiedyś już (i to dwukrotnie) tak było. Mówiłam w domu, że pachnie Jej z buzi
klejem. Niedawno przechodziła anginę, ale zapach wtedy był zupełnie inny.
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: Dziwny zapach z ust 18.02.06, 22:07
      Proponuję iść do lekarza, zrobić badania krwi i moczu. To może być problem np. z
      cukrem. A może miała biegunkę? Moja kiedyś po biegunce miała w buźce taki dziwny
      gorzki zapach, chyba była lekko odwodniona. I właśnie wtedy lekarka kazała
      zrobić badanie cukru.
    • ewelina78 Re: Dziwny zapach z ust 18.02.06, 22:15
      Moj synek mial tez brzydki zapach z ust podobny do acetony a czasami mocno
      drażniący nie umiem ci dokladnie okreslic jaki ale po przeleczeniu na lamblie
      wszystko ustapilo radze zrobic badanie na pasozyty i to w dobrym laboratorium
      bo nie kazde umie dobrze badac, pozdrawiam
      • anita_bm Re: Dziwny zapach z ust 19.02.06, 08:46
        Moja jest właśnie po leczeniu lamblii i to dwukrotnym z niedawno odebranym
        ujemnym wynikiem. Aż mi się nie chce myśleć, że to może być znów to dziadostwo.

Wyniki moczu i krwi zamierzam zrobić niebawem, bo ostatnio za dużo było u nas
        antybiotyków. Muszę tylko troche odczekać, żeby wyniki były wiarygodne -
        dopiero co przechodziła anginę. Wtedy też ten zapach był nieciekawy, ale inny.

Porobię wyniki i zobaczę, co się dzieje.
        • ewelina78 Re: Dziwny zapach z ust 19.02.06, 21:34
          Nieładny zapach z buzi w czasie choroby to normalne u nas tez tak jest nawet
          dzien przed choroba zapach mozna wyczuc inny niz zwykle. Ale jesli ten zapach
          jest inny niz przy chorobie a lamblie wyleczone to moze faktycznie co innego
          jest przyczyna, a moze to jakies inne pasozyty czego czywisicie nie zycze. Ja
          tez na poczatku jak maluch mial taki zapach zrobilam badanie moczu i krwi bo
          obawialismy sie cukrzycy ale okazalo sie ok za to wyszly lamblie i owsiki.
          Zycze zdrowka i szybkiej i trafnej diagnozy!

• mama_anka Re: Dziwny zapach z ust 20.02.06, 10:18
      u nas taki zapach pojawia sie niemal zawsze przy infekcji gardła (na dzien
      przed), nawet przy takiej lekkiej... Moze od razu prysnąć Tantum Verde? Nie
      zaszkodzi a moze pomoze...
      ania
      • basiek13 Re: Dziwny zapach z ust 21.02.06, 17:14
        Moze to powiekszony trzeci migdał? Mojemu dziecku potwornie smierdziało z buzi
        jak miało przerosniety migdał.
        • karmasz Re: Dziwny zapach z ust 22.02.06, 13:03
          Moje dziecko ma 2 latka.Nieprzyjemny zapach chyba od urodzenia (dokladnie nie
          pamietam ale od roku napewno).Zazwyczaj zapach jest brzydki po snie.Nocnym i po
          drzemce w czasie dnia.Pytalam sie juz kilka zary pediatry ale ona nie miala
          pomyslu co to moze byc.Wzruszyla ramionami i zostawila mnie z
          niczym.Powiedziala,ze moze ma refluks i zebym poszla do gastrologa. Dziecko
          wyniki moczu, kalu i krwi mialo zawsze prawidlowe.
          • paulastar Re: Dziwny zapach z ust 22.02.06, 22:41
            Moje dziewczyny (9mcy bliżniaczki) dzisiaj też coś takiego miały tzn. dziwny
            zapach z ust, ale jedna a wieczorem już druga trochę mi pokasływała i to był
            kaszel dość mokry. Poobserwuję do jutra. W razie czego, wzywam lekarza.
    • anita_bm Dziwny zapach z ust 01.03.06, 15:59
      I wyjaśniło się, skąd ten zapach. Mała ma znów zapalenie gardła. Dwa tygodnie
      od dnia, kiedy poczułam ten zapach. Psikałam Tantum Verde, ale niestety nie
      zapobiegło to chorobie. Od niedzieli wieczór mała ma temperaturę. Dziś "doszły
      migdałki" i mała niestety jest po raz kolejny na antybiotyku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka