Dodaj do ulubionych

kaszel przewlekły

02.03.06, 23:43
witam was mam nadzieję że podzielicie się swoimi doświadczeniami w tym temacie.
Streszczę mój problem. Sprawa dotyczy mojej prawie 6-cio letniej córki, która
właściwie kaszle od ok 4 lat od września do czerwca ( w lecie czasami też się
zdarzało). ponieważ jestem zagorzałą wielbicielką medycyny naturalnej
(homeopatia, kuchnia 5 przemian, bioenergoterapia, ziółka) wypróbowałam
miliony sposobów na wyleczenie córki. Oczywiście alergolog powiedział coś o
alergii na pleśnie, miała też kiedys lamblie, miała usunięty 3 migdał wszytko
to pomagało na krótko. Kaszel pojawia się zawsze asyście kataru, najpierw
córka kaszle parę razy w nocy, następnej nocy więcej a potem to już także w
dzień. mówiono mi że to alergiczny nieżyt nosa,że trzeba oczyszczać nos,
czasem dochodziła infekcja i też kończyło się tak samo. Kaszel jest tak
dramatyczny że budzi resztę moich dzieci i oczywiście nas, często z wymiotami,
kaszel czasami krtaniowy, czasem suchy. prosiłam lekarza o rtg zatok ale tylko
słyszę że dzieci nie mają zatok, że wynik rtg nic nie da, że wymaz z gardła
też nic nie da bo i tak każdy ma jakąś bakterię. Dostaję już szału, dziecko
też jest biedne, ten kaszel po prostu ją wykańcza. Poradźcie proszę co to może być

dzięki

Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: kaszel przewlekły 02.03.06, 23:46
      napisz do mnie na priv, odpowiem jutro
    • mamaga283 Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 09:13
      ja mam identyczny problem z moja córką, kaszel zaczyna sie we wrześniu , kończy
      koło czerwca, identyczne objawy. W przyszłym tygodniu bedę jej robić test na
      lamblie, ale skoro mówisz ze Twoja córka ma już wyleczone a dalej kaszle to juz
      sama nie wiem. Tez mam nerwicę od tego kaszlu. Jakbyś mogła mi dać jakąś radę
      to byłabym bardzo wdzięczna
      Aga
      • rozalia1 Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 09:33
        cześć

moje doświadczenia z chorobami moich dzieci to długa historia (syn dodatkowo ma
        astme).
        tak jak pisałam sprawdzałam już naprawdę wiele opcji, 2 lata temu trafiłam do
        lekarki, która właśnie wskazała na lamblie, przebadałam kupy dzieci u weterynarza
        (w normalnych przychodniach nic nie wychodziło) i okazało się rzeczywiście że
        lamblie są w dużych ilościach. Przeleczyłam moje dzieci wtedy chemicznie
        (pyrantelum) i dodatkowo jakimiś spacyfikami typu nalewka z orzecha. To było na
        poczatku czerwca i wtedy rzeczywiście poprawa była natychmiastowa dzieci nie
        kasłały i były zdrowe przez 3 miesiące. We wrześniu natomiast zaczęło się od
        początku, poszłam do tej lekarki i powiedziałam że to chyba wszystko wróciło i
        wtedy jeszcze raz dała furazolidon ale niestety bez sprawdzania już kup. No i
        moje dzieci wylądowały w szpitalu z potwornym rumieniem wielopostaciowym
        (straszna wysypka)pewnie po tym furazolidonie. Nie wróciłam już do tej lekarki
        bo trochę się wściekłam no i tak jesteśmy do dziś. Badanie na lamblie jednakowoż
        warto zrobić bo takie odrobaczenia chyba jednak pomagają. Oczywiście potrzebna
        też jest zmiana diety (zero cukru przede wszystkim).
        jak będziesz chciała pogadać to oczywiście służe pomocą

magda
    • julamimi Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 09:37
      chyba warto zrobic badania na pasozyty, w dobrym laboratorium; zajrzyj na
      alergie dzieciece, tam jest duzo o tych badaniach (zwlaszcza posty sigvaris)
      pzodr
    • mamaga283 Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 09:57
      własnie lekarka u mojej córki stwierdiła astmę, ale ja sie nie zgadzam z tą
      diagnozą bo ona sie nigdy nie dusiła a kaszle tylko w jesieni i zimie. Po
      przeczytaniu postów na forum alergie doszłam do wniosku ze to moga być właśnie
      robaki, lamblie itp.
      Chcę w poniedziałek zanieść próbkę do badania na lamblie, ale zdziwiło mnie że
      piszesz, że zaniosłaś to do weterynarza.Czy uważasz ze ja tez powinnam tak
      zrobić?
      dzieki
      • rozalia1 Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 15:39

ja bym tak zrobiła, w normalnych przychodniach nie ma gwarancji że wyjdzie
        powodzenia
        magda
    • gabilo Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 21:52
      drogi mamy!!
      Czytajac wasz post chyba sie przeraziłam. Moja 7 letnia teraz córka poszla we
      wrzesniu do szkoły i zaczeło sie dokladnie to co mowicie. Zaczynało sie od
      suchego potem mokrego kaszlu . zmienialysmy lekarzy ale zaden nie umie wpaść na
      pomysł co jej dolega. Mam pytanie bo czytając o Lamblie nie doczytałam nigdzie
      ze on objawia się kaszlem --powiedzcie mi co ma jedna wspolneg z drugim ??Moja
      córka dodatkowo w nocy zgrzyta zembami (owsików brak)
      bede wdzieczna za info.
      pozdr
      m.
      • 5_monika Re: kaszel przewlekły 03.03.06, 22:08
        wejdź na forum alergie dziecięce, tam dowiesz się wszystkiego i tego w których
        ośrodkach dobrze badają.Jak dodatkowo zgrzyta zębami to raczej tak.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka