Dodaj do ulubionych

Silne bóle brzucha......

10.03.06, 21:03
Witam.Mam problem...W zeszłym tygodniu mój 9 letni syn trafił do szpitala z biegunką,bólem brzucha i wymiotami.Rozpoznanie-ostry niezyt żołądkowy.uzupełnili płyny w organiżmie ponieważ był odwodniony i z leczenia tyle.po znacznej poprawie zostalismy wypisani do domu.Od wtorku ma znów biegunke(nie tak mocną)i bardzo silne bolesci brzucha wokolicy zołądka i nizej.te dolegliwości utrzymywałay sie równiez w szpitalu ale chirurg nic nie wykrył.wczoraj bylismy u lekarza rodzinnego,który czegoś konkretnego nie stwierdził.jedynie wykluczył ze to znów wirusówka,dała nam na bad.usg(trzeba czekac ok.1 miesiąc),na pasozyty w kale.oprócz tego zapisała LOPERAMID I BACTRIM.biegunka troszke sie zmniejszyła ale bóle brzucha sa tak ostre ze nie może wytrzymać.dostaje NOSPE,APAP i dalej nic.przechodzi tylko na chwile.wiem ze jak pojedziemy do szpitala to nas zostawia a on strasznie niechce.do tego dyżur przez weekend ma bardzo nieprzyjemna lekarka.oczywiście jesli jutro nie bedzie poprawy to zgłosimy sie na pogotowie.mam pytanie-czy moze ktoś przechodził takie boleści razem ze swoim dzieckiem i umie mi cos doradzić.bede wdzięczna.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • astra161 Re: Silne bóle brzucha...... 10.03.06, 22:10
      Silny ból brzucha....a czy był badany pod kątem zapaelenia wyrostka
      robaczkowego?Jeżeli będzie dalej taki silny ból to nie zwlekaj tylko pędż z
      dzieckiem do szpitala.
      • netka2 Re: Silne bóle brzucha...... 10.03.06, 22:16
        Jesli stac cie na prywatna wizyte to zrob usg prywatnie. bedzie szybciej i
        precyzyjne. jesli bol bedzie sie utrzymywaj to pedz do lekarza i szpitala.
        • mada761 Re: Silne bóle brzucha...... 10.03.06, 22:40
          Jak najszybciej zrobić prywatnie usg - to podstawa (dziwię się że w szpitalu
          nie zrobili)
          Nasz synek 5 lat, miał silne bóle brzucha. w jednym czasie były lamblie,
          zapalenie żołądka, zapalenie jelit, powiększone węzły chłonne krezki.
          Dodatkowo refluks (bardzo mu się odbijało)

Piszesz o wymiotach i stwierdzonym w szpitalu nieżycie żołądka, czy zdarzały
          się wcześniej wymioty lub odbijanie się. Może zrobić badania w kierunku
          refluksu.

Trzymaj się.

• mada761 Re: Silne bóle brzucha...... 10.03.06, 22:46
            Nam też lekarz próbowała wcisnąć na ból brzucha leki przeciwbólowe, nic nie
            pomagało. Nie czekałam zmieniłam lekarza.

Na lamblie i inne pasożyty robiliśmy prywatnie test immunoenzymatyczny ok. 40 zł
            • kajda26 Re: Silne bóle brzucha...... 11.03.06, 22:56
              Właśnie mamy skierowanie na badania czy jest lamblia.na usg pójde prywatnie,nie bede czekać.częściej ma biegunke niż wymioty.dzis jest juz lepiej.mysle ze troche zadziałał antybiotyk.a co do usg w czasie pobytu w szpitalu...wszyscy wiedza jak to z nasza służbą zdrowia....Badała go pani chirurg i nie stwierdziła ze to moze być wyrostek,juz sama nie wiem....jak juz zaczęłam działac to musze koniecznie znależc przyczyne tych boleści bo zdarza się to nie pierwszy raz.pozdrawiam
            • gossia2 Re: Silne bóle brzucha...... 13.03.06, 12:20
              Witam,
              Bardzo jestem ciekawa na czym polega test imunoenzymatyczny? Czy to badanie
              kalu? Czy wykrywa rowniez gliste lub owsiki? Czy i gdzie mozna zrobic taki test
              w Warszawie?
              Bede wdzieczna za odpowiedz.
              Pozdrawiam,
              • 5_monika Re: gossia2 13.03.06, 12:26
                wszystko o pasożytach, leczeniu i wykrywaniu, dobrych laboratoriach jest tu:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka