archers 22.03.06, 08:54 moje maleństwo ma 11miesięcy i kicha bez opamietania, dokucza mu katar i ciągle bidulek wypuszcza jedenatski z noska, ratuję sie nasivinem ale nie bardzo pomaga jakies sugestie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natiania Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 09:00 maść majerankowa, jakieś kropelki do nosa przeznaczone dla niemolaków ale nie za często (ja używałam tylko na noc) i czekać, a jeszcze witaminki C dać mu w kropelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 09:07 A do udrażniania nosa polecam Fridę, która dla mnie była była wynalazkiem stulecia: calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3248 Można kupić w niektórych aptekach. Jeśli chodzi o Nasivin to lepszy jest Nasivin sof - który się rozpyla do nosa (a nie wkrapla zakraplaczem). Pozdrawiam jklk Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 09:13 Zakupy chyba będą konieczne.Do oczyszczania nosa bardzo przydaje się ssak Frida i sól morska w spraju(Dalber,Tetrasal,Sterimar)-zakraplasz i wyciagasz wydzielinę kilka razy dziennie.Na noc krople:Nasivin lub wg mnie lepszy Otrivin.Doustnie wit.C w kroplach i wapno w syropie.Możesz na noc przed czyszczeniem nosa zrobić inhalację z rumianku,majeranku,wypróbować maść do smarowania Pulmex Baby albo inną.Życzę wam,żeby skończyło się na małym katarku. Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 09:21 nasivin najlepiej soft, calcium (podstawa) koniecznie , regularnie podawaj do tego Cebion Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 09:55 ja oprócz fridy, maści majerankowej polecam lek Euphorbium - lek homeopatyczny (nie wierzę w homeopatię ale to na serio szybciutko działa na Monisię) do wpsikiwania do noska Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Euphorbium 22.03.06, 10:46 Działa woda czyli nosnik niby leku.Jak na wodę dość kosztowna,zdecydowanie bardziej polecam spraje z solą morską lub sól fizjologiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
corecki Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 10:00 Polecam STERIMAR z miedzią Odpowiedz Link Zgłoś
archers Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 10:56 dzięki mamuśki wapno i cebion podaje juz 2 dni, masc majerankowa rowniez i czekam na jakas poprawe poprosilam meza zeby kupił Fridę ylko nie mam pojecia czy moje szczescie zgodzi sie zeby jej uzywac dobrowolnie...bo jak widzi gruszke to popada w histerie jeszcze raz dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
telefon5 Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 22.03.06, 11:30 Dobrze jest ostukiwać plecki kilka razy dziennie żeby katar nie osiadał na oskrzelach, jeśli kaszle to dobry jest syropek Rubital 3x dzienie i wapno Odpowiedz Link Zgłoś
staszka1974 Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 23.03.06, 07:55 Poza wymienionymi juz sposobami mam jeszcze jeden. Dodaje do kąpieli 5-10 kropli olejku eukaliptusowego (udrażnia nos). bardzo ważne jest jednak sprawdzenie czy twoje dziecko nie jest na niego uczulone. Odpowiedz Link Zgłoś
archers Re: katarzysko u niemowlaka-pomocy!!! 23.03.06, 08:54 dzięki za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś