Dodaj do ulubionych

krew w kupce

09.04.06, 13:55
Witam,

Mój 17 -to miesięczny synek robi kupki co 3-4 dni nie byłoby może w tym nic
złego, ale biedak strasznie się przy tym męczy.. Na dodatek już 2 razy
zauważyłam plamkę krwi na końcu kupki... Czy ktoś miał podobny przypadek? czy
trzeba robic jakieś badania? Czy przesadzam?
Z góry dzięki za jakielkolwiek słowa pomocy..

Obserwuj wątek
    • ajko Re: krew w kupce 09.04.06, 14:40
      Jeżeli jest to świeża krew na kupce to nie ma powodu do obaw-mając problemy ze zrobieniem kupy ma poraniony odbyt.Musisz uregulować wypróżnianie-więcej picia,coś "zmiękczającego"stolec,jakieś jabłuszko itp.
      • toemk1 Re: krew w kupce 09.04.06, 14:44
        Jabłuszko niestety nie pomaga - wcina codziennie przynajmniej 1 i nic.. oprócz
        tego kompocik z jabłek i soczki, ale może coś wymyślimy
        Dzięki za pocieszenie
        • ela1975 Re: krew w kupce 09.04.06, 15:04
          może za dużo słodyczy lub innych pokarmów powodujących zatwardzenia, my
          mieliśmy podobny problem i lekarz nam przypisał Duphalac (lactulosum) spytaj
          może jest dostępny również bez recepty to bardzo łągodny lek przeczyszczający
          Ania nie miała jeszcze roku jak go stosowaliśmy
          • toemk1 Re: krew w kupce 09.04.06, 16:10
            Nie słodycze na pewno nie- nie je ich prawie wcale - czasem jakiegoś wafelka...
            Dzieki za poradę zapytam w aptece.. A też Twoja córcia miała krew w kupkach?
            • ela1975 Re: krew w kupce 09.04.06, 18:24
              tak miała krew raz nawet dość sporo i byliśmy w szpitalu na obserwacji i
              badaniach ale nic nie wykazało i potem jeszcze zdarzyło się 2-3razy (to pękaja
              naczynka przy zaparciach) ale teraz to bardzo urozmaicamy dietę. Jeszcze sobie
              przypomniałam, że idealne na wypróżnienie dla naszej Ani były mandarynki, jak
              dzień wcześniej zjadła 3-4 szt to następnego dnia kupka wyszła bezproblemowo
    • maladorotka Re: krew w kupce 10.04.06, 08:50
      Moj synek tez mial krew i robil twarde bobki.Mial miec tez robione badania, ale
      sie nie zgodzilam. Pomogl nam super pediatra przepisujac paraphinum cum
      mantholum - olej parafinowy z mieta. Nie wchlania sie do organizmu, jest
      obojetny, natomiast powoduje poslizg kalu i nie zatrzymywanie mas kalowych.
      Stosowalismy go prze 3 miesiace i jak reka odjal.
    • madziaaaa Re: krew w kupce 10.04.06, 10:21
      nie ma powodu do obaw, ,ale musisz zrobić wszystko, by ulżyć dziecku.
      Przyzwyczaj go do wypicia przed oierwszym posiłkiem ciepłej przegotowanej
      wody, dopiero za około 30 min posiłek. w ciągu dnia niech podjada suszone
      śliwki i morele, tylko kupuj takie większe, bardziej treściwe. Zobaczysz,
      trawienie się ureguluje. ale z wodą na czczo to super sprawa. Pozdrawiam.
      • crusk Re: krew w kupce 11.04.06, 00:22
        też inne śliwkowate owoce. Mojemu synkowi pomagały np. brzoskwinie (surowe, z
        puszki lub sok), ale też ananasy i rysowanie na nocniku. Zwykle nie miał czasu
        na takie głupstwa jak kupa, więc przytrzymywałam go na nocniku kredkami,
        książeczkami, jakąś prostą układanką i ma tak do tej pory. Jeśli nie uda mi się
        przytrzymać go, teraz już na sedesie, za dwa dni mamy dzwoniące kamyki i ryk,
        że pupa boli.
        Jeśli twój syn jada banany, zaniechaj na jakiś czas, mogą powodować
        zatwardzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka