Dodaj do ulubionych

Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazmia

01.05.06, 19:34
Jutro odbędzie się w CZD w Warszawie operacja naszego synka Julianka, który urodził się przez cesarskie cięcie 28.04.06. Julianek ma bardzo poważną wadę serca. Z prawej komory odchodzą dwie tętnice, pondto ma zwężenie na długim odcinku łuk aorty. Aktualnie jest pod respiratorem. Operacje przeprowadzi Doc.Piotr Burczyński. Nie ma szans na inną lokalizację czasu jest zbyt mało. Operacja jest bardzo ryzykowna. Czy ktoś spotkał się z taką wadą? Czy miał doświadczenie z CZD? Wierzę że Julianek będzie zdrowy! czeka na niego Mama i Brat Franek, obiecałem że razem wrócimy do domu.
Obserwuj wątek
    • asiabeti Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 19:55
      Witam Robercie,
      jestem mamą Kubusia ktory urodził sie 15.03.06. Nasz synek tez urodził sie z
      wadą serca- Taussing Bing. Przez tydzień bylismy w szpitalu na Litewskiej w
      Warszawie, ale zdecydowano o transporcie Kubusia do Łodzi. Tam 30.03.06 doc.
      Moll przeprowadził operacje. Na szczescie operacja sie udała i teraz jestesmy
      juz w domku smile Pozostało jeszcze podobno zwezenie aorty ale nie bylo tak duze
      zeby korygowac to przy pierwszej juz i tak bardzo skomplikowanej operacji.
      Jeżeli masz jakies pytanie to chetnie na nie odpowiem. Odezwij sie, moj nr gadu
      2544835, mail: joannapodraza@op.pl.
      I na pewno operacja zakonczy sie tak szczesliwie jak Kubusia. Trzymamy mocno
      kciuki!!!!
      Asia Jacek i Kubuś
      P.S. Jest chyba niewiele dzieci wlasnie z tą wadą, bardzo chetnie bysmy Was
      poznali.
      • robertz5 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 20:23
        Bardzo się cieszę że wasz synek zdrowieje! Głęboko wierzę że Julianek będzie zdrowy. Próbowałem skontaktować sie z Profesorem Malce, który robił takie operacje z niejednokrotnie z sukcesem, lecz nie ma go w kraju. Nasz synek nie może już czekać, wiec wierze w ludzi którzy mi pomagają nam Czd i doc.Burczyńskiego. Julianek będzie silny i da radę, będziemy jeszcze grali w piłę. Robert
        • asiabeti Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 20:32
          Mam nadzieje, ze zaprosicie tez Kubusia do wspólnej gry smile Koniecznie daj znac
          jak bedziecie juz po.
          • robertz5 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 21:44
            Oczywiście, że zagrają razem. Byłem u niego, dobrze sobie śpi, jest mocny. Wszystko musi być dobrze. Pozdrawiam Robert
      • barto_77 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 21:17
        Cześć Asiu!
        Leżeliśmy razem na Litewskiej z Mateuszem. Cieszę się, że operacja się
        udała smile) My też już jesteśmy po operacji (10 dni temu), ale jeszcze w
        szpitalu.
        Pozdrowienia dla całej rodzinki.

Maciek, Magda i Mateuszek(VSD+RVOTO).
        • asiabeti Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 21:54
          Czesc!!!
          Bardzo sie ciesze ze sie odezwaliscie. Jak macie gg to prosze odezwijcie sie
          (2544835), jesli nie to napiszcie maila jak po operacji i wogole
          (joannapodraza@op.pl). Tak szybko nas zabrali z Litewskiej ze nawet nie mialam
          kiedy zostawic do nas kontaktu. Ale super ze tu sie odnalezlismy!!

Pozdrawiamy
          Asia Jacek i Kubus (taussing-bing)
    • anka71 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 20:07
      Mój synek ma podobną wadę serca tj.DORV i w ubiegłym roku był operowany w CZD w
      W-wie. Operacja się udała i jest dużo lepiej niż było, pozostał jedynie
      niewielki przeciek między komorami który prawdopodobnie będzie trzeba w
      przyszłości naprawić. Chcę Ci powiedzieć, żebyście się nie martwili, że dziecko
      będzie operowane w CZD, pracują tam naprawdę bardzo dobrzy specjaliści i zrobią
      wszystko żeby uratować Wasze dziecko. Życzę Wam, żebyście jak najszybciej
      wrócili do domku. Trzymam kciuki i pomodlę się za Julianka. Odezwij się jak już
      będziecie po. Pozdr. Anka
      • robertz5 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 01.05.06, 21:39
        Dziękuję za wszystko, właśnie wróciłem od Julianka, jest dzielny, dobrze śpi i odpoczywa przed jutrzejszym dniem, pozdrawiam Robert
    • aaparzoch1 Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 02.05.06, 10:41
      Trzymam kciuki za powodzenie operacji Waszego smyka. Ola, mama Radka
    • olasak Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 02.05.06, 12:03
      Moja córeczka miała inną wadę serca, była operowana właśnie przez docenta
      Burczyńskiego. Jest to znakomity specjalista i cudowny człowiek, który
      opiekował się nami do samego wyjścia ze szpitala.Trzymam za was kciuki, na
      pewno wszystko będzie dobrze.
      Ola mama Małgosi
    • asiabeti Re: Operacja Julianka - Taussing Bing , Hypoplazm 05.05.06, 08:54
      Robercie jak poszła operacja?? Czekamy z niecierpliwością na wiesci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka