Dodaj do ulubionych

REHABILITACJA, czy potrzebne jest ..

09.06.06, 20:14
skierowanie na rehabilitację?? Kto kieruje, jaki lekarz??

Ewa mama Julki/po operacji "kanału"/
Obserwuj wątek
    • barbarajarzabek Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:19
      na rehabilitację kiruje lekarz specjalista( neurolog, ortopeda itp) tak jest
      przynajmniej z dorosłymi ale z dziećmi chyba tak samo.
      pozdrawiam
    • meralda Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:23
      Ja nie miałam skierowania na piśmie. Ale... Zawsze możesz zadzwonić i się upewnić przed wizytą, ale ja myślę, że jak pokażesz wypis ze szpitala i wyniki kardiologiczne, to nikt nie odmówi pomocy. Jakby co, to przynieszesz im skierowanie następnym razem. Ale ja nie miałam i zostałam objęta opieką, a właściwie to Krzyś został smile

Katarzyna, mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA)
      • ememka1 Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:43
        JA musiałam w przychodni rehabilitacyjnej przedstawić skierowanie od lekarza
        rodzinnego.
    • monawk Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 11.06.06, 18:29
      Ewa, lekarz pierwszego kontaktu MUSI Ci dać skierowanie na rehabilitację i inne potrzebne badania.
      • kuba1206 Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 12.06.06, 08:20
        ja dostałam od pediatry skierowanie na rehabilitacje dla Antka (HLHS) - bez
        problemu, ale lekarz neurolog też może ci dać.
    • paso Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 12.06.06, 16:30
      U mnie było tak , że w Szpitalu na Kopernika w Warszawie zapisałem synka do
      poradni neurologicznej. Przy poradni jest rehabilitacja. W poradni jest
      lekarz , który na początku bada dziecko i kieruje na serię ćwiczeń. Skierowanie
      chyba nie było potrzebne (może było potrzebne do neurologa?). Ważny jest wybór
      właściwej metody ćwiczeń. Mój synek z siniczą wadą serca nie może ćwiczyć np.
      metodą Voity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka