ogis1 09.06.06, 20:14 skierowanie na rehabilitację?? Kto kieruje, jaki lekarz?? Ewa mama Julki/po operacji "kanału"/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbarajarzabek Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:19 na rehabilitację kiruje lekarz specjalista( neurolog, ortopeda itp) tak jest przynajmniej z dorosłymi ale z dziećmi chyba tak samo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meralda Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:23 Ja nie miałam skierowania na piśmie. Ale... Zawsze możesz zadzwonić i się upewnić przed wizytą, ale ja myślę, że jak pokażesz wypis ze szpitala i wyniki kardiologiczne, to nikt nie odmówi pomocy. Jakby co, to przynieszesz im skierowanie następnym razem. Ale ja nie miałam i zostałam objęta opieką, a właściwie to Krzyś został Katarzyna, mama Krzysia (IAA - teraz VSD, CoA) Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 09.06.06, 20:43 JA musiałam w przychodni rehabilitacyjnej przedstawić skierowanie od lekarza rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
monawk Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 11.06.06, 18:29 Ewa, lekarz pierwszego kontaktu MUSI Ci dać skierowanie na rehabilitację i inne potrzebne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba1206 Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 12.06.06, 08:20 ja dostałam od pediatry skierowanie na rehabilitacje dla Antka (HLHS) - bez problemu, ale lekarz neurolog też może ci dać. Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: REHABILITACJA, czy potrzebne jest .. 12.06.06, 16:30 U mnie było tak , że w Szpitalu na Kopernika w Warszawie zapisałem synka do poradni neurologicznej. Przy poradni jest rehabilitacja. W poradni jest lekarz , który na początku bada dziecko i kieruje na serię ćwiczeń. Skierowanie chyba nie było potrzebne (może było potrzebne do neurologa?). Ważny jest wybór właściwej metody ćwiczeń. Mój synek z siniczą wadą serca nie może ćwiczyć np. metodą Voity. Odpowiedz Link Zgłoś