Dodaj do ulubionych

biegunka po antybiotyku

11.06.06, 17:06
mała dostała biegunkę po podaniu antybiotyku (na drugi dzień od podania).
Bierze Augmentin +trilac-podobno na biegunkę. Daje jej dużo pic. I CO JESZCZE
ROBIC? JAK DŁUGO BEDZIE TA BIEGUNKA? tak długo dopóki będzie brała
antybiotyk??? poradźcie proszę?
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: biegunka po antybiotyku 11.06.06, 17:30
      zadzwoń do lekarza, może trzeba bedzie lek zmienić.
    • alin9 Re: biegunka po antybiotyku 11.06.06, 22:42
      Miałam podobną sytuację.Może wystąpić biegunka polekowa ale teraz oznacza złe
      tolerowanie przez organizm i tak jak przedmówczyni mówię idż do lekarza.pozdrawiam
      • mamajka6 Re: biegunka po antybiotyku 12.06.06, 08:51
        Moja córeczka przy podawaniu Augmentinu zawsze ma biegunkę.Podaję jej wtedy na
        2 godziny przed podaniem lekarstwa smectę (2,3 razy dziennie po pół saszetki) i
        to pomaga.Lekarka się tym nie przejmuje, bo ponoć tak może być w trakcie brania
        Augmentinu.Ale jeśli się niepokoisz zadzwoń do lekarza i zapytaj.
        • piekielna24 Re: biegunka po antybiotyku 13.06.06, 15:19
          Zgadza sie, biegunka często występuje podczas leczenia antybiotykiem. Należy
          wszystko skonsultować z lekarzem prowadzącym (ile jest jest stolców i jakiej
          kategorii) Najważniejsze żeby nie było wymiotów, bo wtedy doustne środki
          zawodzą.
    • mamadacja Re: biegunka po antybiotyku 13.06.06, 16:37
      My z tego powodu nie podajemy Augumentinu. U nas wywował zakażenie jelitsad Synek
      sikał tyłkiemsad Prawie się odwodnił. Pomogła zmiana antybiotyku a potem długie
      leczenie jelit. Żadne probiotyki nie skutkowały, przy innych antybiotykach nic
      się nie działo. Nasz synek po prostu nie toleruje tego leku. Moim zdaniem
      dodatkowe osłabianie organizmu biegunką w czasie leczenia jest średnio rozsądne.
    • anek.anek Re: biegunka po antybiotyku 13.06.06, 18:14

Mój syn też źle reaguje na Augumentin, pediatra od razu zmieniła antybiotyk na
      zinnat (albo podobnie, mam dzisiaj dziurę w głowie). To ta sama grupa
      antybiotyków, ten drugi jest wyjątkowo paskudny, ale syn go tolerował i nie było
      żadnych "sensacji".
      Krótko mówiąc: dzwoń do pediatry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka