Dodaj do ulubionych

Operacj vsd

12.06.06, 01:12
Witam Nazywam się Magda jestem mamą 2 miesięcznego Franka . Uodzil się z
vsd.Czekamy na operację.Na forum jestem pierwszy raz,proszę o kontakt
rodziców dzieci ktore są juz po operacji . Jestem przerarzona tym co nas
czeka.Proszę podzielcie się ze mną swoim
doświadczeniem.
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • sikorkaptak Re: Operacj vsd 12.06.06, 09:42
      hej my wprawdzie miesiąctemu mieliśmy operacje na asdII to jest ubytek miedzy
      przedsionkami ale na sali bylo 2dzieci z vsd wszystko szybko poszlo w 6 dobe po
      operacji wyszliśmy wszyscy do domu.nie martw sie to jest prosta wada w czdz w
      warszawie gdzie byliśmy operowani lekarze mowili że asdII i vsd to proste
      zabiegi pozdrawiam pa jak masz jakieś pytania to pisz
      • ememka1 Re: Operacj vsd 13.06.06, 22:42
        Moja córka była operowana w wieku prawie 8 m-cy. Teraz skończyła roczek i oprócz
        "kreseczki" nie ma śladu choroby. Poszukaj w wyszukiwarce moich postów albo
        napisz na priva. Chętnie podzielę się naszymi doświadczeniami.
        • aska_ou Re: Operacj vsd 07.07.06, 15:54
          Witajcie,

Moj synek (3tygodnie)urodzil sie z niewielkim ubytkiem vsd czesci bloniastej.
          Jeszcze nie bylismy u kardiologa ( wybieramy sie ) ale pediatra mowi ze do 2
          roku zycia ubytek moze sie zrosnac i operacja nie bedzie potrzebna. Dlaczego
          wasze dzieci byly operowane tak wczesnie? Pytam bo jestem zielona w tym temacie
          i przerazona choroba synka. Wszystkie mamy szczesliwe wychodzily ze szpitala ze
          zdrowymi dziecmi a na mnie spadlo to jak grom z nieba i nie moge sobie poradzic.
          Jestem z Tarnowa, mamy tylko jednego kardiologa dzieciecego a chcialabym zeby
          synek byl w dobrych rekach, nei wiem do kogo sie zwrocic i jak poradzic z tym
          problemem.
          • ogis1 Re: Operacj vsd 08.07.06, 18:02
            Witaj.
            Poradzisz sobie,wiem jak to jest, wiem co przeżywasz.Ale czasami tak
            jest.Pytasz , dlaczego były operowane tak wcześnie? Otóż dlatego, że ubytki są
            różnej wielkości , od milimetra do kilkunastu- kilkudziesięciu
            milimetrów.Czasami jest tak, ze ubytki wraz ze wzrostem dzieciątka sie
            zmniejszają lub zwiększają. Wraz ze wzrostem- wiekiem dziecka,w przypadku gdy
            się ubytek powiększa grozi to nadciśnieniem w płucach.
            I jeszcze jedno: organizm dziecka , a konkretnie serce przystosowuje się do
            nieprawidlowego funkcjonowania. I im dłużej się zwleka z operacja tym większa
            staje sie niewiadoma , czy organizm zaakceptuje właściwe(prawidłowe)
            funkcjonowanie po wykonaniu operacji.
            Ale ja nie jestem lekarzem i wiem tylko z mojego doświadczenia.
            Poradziłabym Ci udać sie do kardiologa na badanie ECHO SERCA, niech lekarz
            oceni wielkość ubytku, może potrzebne będą leki wspomagające pracę serduszka,
            itd.. Lekarz wszystko Ci wytłumaczy.
            A może nie będzie tak źle???
            Pozdrawiamy bardzo gorąco
            Ewa, Krzysztof i Marta i Olka i malusia Julka/ po operacji cavc/
            • aska_ou Re: Operacj vsd 09.07.06, 14:02
              jeszcze raz dziekuje ogis smile
    • kroczek.basia Re: Operacj vsd 03.08.06, 23:26
      Cześć nazywam się Basia jestem mamą rocznego Pawełka ,jesteśmy 9 miesięcy po
      operacji vsd i jest dobrze jak masz pytania to służe odpowiedzią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka