18.06.06, 22:30
Witam ,piszę pierwszy raz pozdrawiam . Czy ktoś z was wie jak i gdzie mozna
leczyć ząki mleczne ze zgorzelą u dziecka z hlhs?
Obserwuj wątek
    • barbarajarzabek Re: zgorzel 19.06.06, 08:46
      nie wiem gdzie Twoje dziecko bylo operowane i ską jesteś. leczenie ząbków u
      naszych dzieci jest bardzo wazne. przed każdym zabiegiem w gabinecie
      stomatologicznym dziecko powinno otrzymać zabezpieczająca dawkę antybiotyku.
      większośc dzieci nie daje sobie leczyć ząbków i maja je leczone lub usuwane w
      znieczuleniu ogólnym.napewno robią to w krakowskim prokocimiu i na klinikach we
      wrocławiu.
      pozdrawiam
      spróbuj poszukać na forum niedawno był wątek leczenia zębów u naszych dzieci.
      • izakam51 Re: zgorzel 19.06.06, 15:35
        Niewiem skąd jesteście. Mój Kacper ( 4 lata )miał w maju leczone i usuwane
        ząbki w znieczuleniu ogólnym w Prokocimiu, wszystko zniósł bardzo dobrze. Jesli
        potrzebujesz jakiś informacji służę pomocą.
        Iza
        • anetakotynia.laz Re: zgorzel 21.06.06, 00:22
          Jesteśmy z okolic łodzi , poszukam stomatologa zICZMP czy miałaś skierowanie
          czy to zabieg prywatny? i konsultacja kardiologa ? pozdrawiam
        • anetakotynia.laz Re: zgorzel 21.06.06, 00:30
          Jesteśmy z okolic łodzi, poszukam więc stomatologa w ICZMP dzięki
        • anetakotynia.laz Re: zgorzel 21.06.06, 00:32
          Czy miałaś skierowanie , czy prywatnie ? A konsultacja kardiologa?
      • anetakotynia.laz Re: zgorzel 21.06.06, 00:12
        witam jesteśmy z okolic łodzi Jaś był operowany w ICZMP w łodzi więc tam
        poszukam stomatologa , który mógłby się nami zająć. Po którym jestescie
        etapie ? my czekamy na trzeci, pozdrawiam
        • izakam51 Re: zgorzel 22.06.06, 19:15
          Mój Kacper nie ma HLHS, urodził sie z inną złożoną wadą serca ( jestesmy w
          portretach ), jest po trzech zabiegach i ma sie świetnie.A jesli chodzi o zęby
          to w Krakowie odbywa się tak: najpierw zgłosilismy sie do poradni
          stomatologicznej i wyznaczyli nam termin zabiegu. Dzieci serduszkowe, jesli
          kierowane są z kardiologii zabieg maja za darmo. Umówilismy sie z naszym
          lekarzem prowadzącym, przyjął nas dzień wczesniej na kardiologię, zrobili
          wszystkie badania, w dniu zabiegu podali antybiotyk i bylismy jeszcze dwa dni
          na obserwacji. Myślę, że w innych szpitalach odbywa sie to podobnie. Dla dzieci
          ze złożonym wadami powinno tez byc miejsce na IT w razie potrzeby, ale z tym,
          przynajmniej w Krakowie jest ciężko. Kacper zniósł wszystko bardzo dobrze,
          obecnie ma już dziąsła wygojone i nieżle radzi sobie z jedzeniem. Życzę wam ,
          aby wszystko sprawnie przebiegło.
          Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka