Dodaj do ulubionych

Mało siusia

23.06.06, 10:30
Mój niespełna trzylatek najpierw w poniedziałek zrobił siku rano, a potem
dopiero o 18-tej. I wczoraj w godzinach 9:00-19:00 tylko 2 razy (potem już
tylko raz jeszcze przed snem).
Nie wiem, czy to przez upały?? Nic go nie boli, na nic nie narzeka, zapach i
wygląd moczu nie jest jakiś podejrzany. Możliwe, że podczas tych upałów, mimo
częstego podawania napojów, dziecko tak mało siusia, a mocznik "ucieka" wraz
z potem??
Zrobię badanie ogólne moczu w sobotę, ale do tej pory może czegoś od Was się
dowiem.
Obserwuj wątek
    • mawi24 Re: Mało siusia 24.06.06, 17:41
      Mam podobnie z moją prawie 4-latką.Od trzech dni chodzę za nią i pytam się co chwilkę czy nie chce siusiu.Wczoraj zrobiła o 8.00 rano,a później dopiero ok. 16.00.Widocznie to te upały.
      • mieszkowamama Re: Mało siusia 26.06.06, 12:24
        Myślę, że to upały. Od ostatniego razu wszystko ok.
        Zobaczymy...
    • monika9920 Re: Mało siusia 26.06.06, 15:13
      Moj 3,5 latek ma tak samo....jak zrobi rano to potem drugi raz potrafi kolo
      16.00 albo i pozniej, mimo, ze pije duzo ....... zreszta po obudzeniu rano (jak
      nie przypomne) tez nie leci do lazienki, dopiero po godzinie, dwóch od wstania.
      Wczoraj przeszedl sam siebie : wstal o 7.00 rano, lazienka byla grana kolo
      9.00, przed wyjazdem na grilla o 13.00 - na moja wyrazna prosbe znowu poszedl,
      a potem przed podróżą powrotna o 19.00 tez na moja prosbe i tyle : cały dzien
      duzo pil, szklanka za szklanka....... tak samo jak u was moj syn tez nie mowi,
      zeby go cos bolalo, nie popuszcza, siusiak wyglada normalnie.....
      Tez jestem ciekawa dlaczego tak sie dzieje.......
      Pozdrawiam
      M
    • beata813 Re: Mało siusia 26.06.06, 23:10
      Corcia 2,5 lat - 3x dziennie, bardzo skąpa ilość i ciemne zabarwienie. W nocy
      doszła gorączka 39,4. Od rana bieganie po lekarzach, badanie moczu. Okazało
      się, że mocz OK. a gorącza z powodu anginy.
      Przeczytałam później w "mądrym poradniku", że niemowlaki i małe dzieci w upały
      mogą siusiać nawet co 12 godzin.
      To mnie uspokoiło, choć i tak dość często pytam czy chce siuisu, bo sporo pije.
      A ona tylko się niecierpliwi. Więc tak chyba musi być.
      Pozdrawiam
      Beata
      • mieszkowamama Re: Mało siusia 27.06.06, 15:25
        Dzięki, Beatko, to nas uspokoiłaś wink
      • madaw Re: Mało siusia 30.06.06, 18:29
        Moja mała ma 2 latka i 2 mce i tez sika ok.3 razy dziennie.Obecnie jestem na
        etapie nauki sikania do nocnika i jestem zalamana bo ona wogole nie mowi ze
        chce,po prostu nie woła .Musze sama pytac i pytac,i sadzac ja na sile na
        nocnik, bo jak nie wysadze to sie zesika w majtki,nie zawoła i tyle.Po domu
        chodzi w majtkach ale na spacery i do spania jeszcze w pampersie.Jak było u
        was ,prosze o jakies odpowiedzi.Kiedy nadejdzie pora zeby zaczeła wolac ze chce
        siusiu.Kupe na nocnik-nie ma mowy.Nie zrobi,tylko jak ma założonego
        pampersa.Wiem ze niektore dzieci wolaja w wieku 18,20 mcy.Pozdrawiam wszystkie
        mamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka