Dodaj do ulubionych

Tylko gorączka

18.07.06, 17:39
Witam. Mam kłopot ze swoją prawie dwuletnią córeczką. Od niedzieli czyli już
drugą dobę ma wysoką temperaturę tj. 38-39 stopni. Poza tym żadnych objawów.
Wczoraj byłam u lekarza, nic nie stwierdziła,zleciła badanie moczu , dzisiaj
oglądała ją znowu, nic nie widać nic nie słychać, badanie moczu prawidłowe.
Dzisiaj rano był tylko stan podgorączkowy i myślałam, że to już koniec ale
przed chwilą znowu 38,5. Pani doktór powiedziała, że na tzrydniówkę jest już
za duża. Jedyne co mnie w niej niepokoi/ poza temperaturą/ to opuchnięte
oczy i chyba trochę twarz. Jutro znowu z nią jadę, ale może macie jakieś
sugestie?Moja lekarka raczej słucha rodziców, a ja się juz zaczynam poważnie
niepokoić. Będę wdzięczna za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: Tylko gorączka 18.07.06, 18:24
      Dlaczego za duza na trzydniowke? To choroba dzieci do lat 3, wiec jeszcze caly
      rok jej zostal. Poczekaj jeszcze z dobe, moze goraczka spadnie i wystapi wysypka
      • lara_36 Re: Tylko gorączka 18.07.06, 18:57
        Moja lekarka stwierdziła ,że trzydniówka występuje u dzieci grubo poniżej
        drugiego roku życia ,ale fakt , właśnie przeczytałam na dwóch stronach
        internetowych ,że choroba ta występuje miedzy 6 a 36 miesiącem życia. FCzekamy
        do jutra.
    • ewapn Re: Tylko gorączka 18.07.06, 20:00
      ja walcze z wysoka goraczka u 5,5 m-cznego synka z 1-2 dniowymi przerwami juz
      ok 2 tygodni... w tym czasie wyszedł 1 ząbek, teraz juz prawie na wierzchu jest
      drugi.. ale do końca nie jestem pewna czy ta wysoka temp to zęby...w tym czasie
      byłam z dzieckiem 3 razy na kontroli u pediatry-też nic nie znalazła,płuca ok,
      gardło czyte, mocz b. og- prawidłowe...
      ale mojej sąsiadki córka, kolezanka mojej 4-letniej córki tez tak goraczkowała
      kilka dni jeszcze w czerwcu.. i na końcu, po kilku takich dniach. okazao sie ze
      to szkarlatyna.. obserwuj, czy przypadkiem to sie nie rozwija- ogladaj jezyk
      czy nie robi sie bardzo czerwony "szkarłatny"....
      • czarna_maruda Re: Tylko gorączka 18.07.06, 20:33
        Przy następnej wizycie poproś panią doktor o zmierzenie dziecku ciśnienia krwi,
        powinien być w przychodni specjalny aparat dla dzieci
        Moja córa też miała opuchnięcia pod oczami, okazało się że ma wysokie
        ciśnienie, podejrzewali tzw. nadciśnienie nerkopochodne.
        W badaniu krwi wyszła tekże podwyższona nieznacznie kreatynina i skierowali nas
        do szpitala
        Na szczęście wszystko ok, chociaż musimy się kontrolowac
        Życzę zdrowia!
        • lara_36 Re: Tylko gorączka 19.07.06, 14:26
          Byłam dzisiaj znowu u lekarza i dostałam skierowanie na badanie krwi gdyby
          dzisiaj znowu gorączka się pojawiła /rano była normalna ale w nocy znowu 38/.
          Myślę ,że zrobię jej to badanie nawet gdyby juz przestała gorączkować. Dotąd od
          urodzenia nie miała robionych badań, więc może warto się upewnić ,że wszystko w
          porządku. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi . Pozdrawiam
          • ewapn Re: Tylko gorączka 20.07.06, 20:45
            napisz co wyszło w badaniach.. ja tez po tych dziwnych goraczkach bez innych
            objawów ( choc u nas w tym czasie wyszły 2 pierwsze zeby) sie zastanawiam, czy
            nie zrobic badań krwi.. ale my i tak jedziemy we wtorek do CZDz na kontrolne
            badanie przeciwciał toxo z krwi, wiec poprosze o zwykła morfologie.. wkońcu jak
            juz i tak będzie kucie to można spawdzic, czy jest jakas inna przyczyna
            goraczki.. czy też czeka nas takie ząbkowanie...
            • lara_36 Re: Tylko gorączka 21.07.06, 10:43
              Badań chwilowo nie zrobiłam bo mała wczoraj dostała lekkiej wysypki na brzuchu
              w pachwinach i trochę na plecach, więc wskazywałoby to na trzydniówkę, chociaż
              pani doktór miała wątpliwośi, ale mogły one wynikać z niechęci do przyznania
              się do błędu , ostatecznie cały czas obstawała ,że na trzydniówkę za duża. Ale
              ponieważ w przyszłym tygodniu ma być szczepiona to na wszelki wypadek
              potraktowała to jak tzrydniówkę i przełożyła szczepienie o cztery tygodnie.
              Myślę ,że zrobię jej badanie w przyszłym tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka