Dodaj do ulubionych

Centrum Pulmonologii

25.07.06, 12:14
Czy słyszałyście moze jakieś opinie o Centrum Pulmonologii i Alergologii w
Karpaczu i Szklarskiej Porębie? Mam tam skierowanie dla dzieci i oprócz
reklamy w necie chciełabym dowiedzieć sie coś więcej o pobycie,warunkach i
leczeniu.
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Centrum Pulmonologii 25.07.06, 13:29
      Zależy z jak chorym dzieckiem tam jedziesz.
      Jeżeli sa to bardzo poważne schorzenia dróg oddechowych to odradzam Karpacz, a
      polecam Rabkę.
      Ja osobiście znam zbyt wielu Rodziców, którzy stamtąd ucieklai z dziećmi
      własnie do Rabki.
    • matea4 Re: Centrum Pulmonologii 25.07.06, 14:37
      Tak, być może, ale mi chodzi przede wszystkim o dobre zdjagnozowanie, a nie
      tylko pobyt sanatoryjny.
      • mamaigora1 Re: Centrum Pulmonologii 25.07.06, 18:21
        Dla tego powtarzam, jeżeli masz cięzko chore dziecko to odpuśc sobie CPiA.
        Co do Karpacza to uważam, że to jest sanatorium dla dzieci z alergiami,
        astmami i tego typu problemami (jeżeli chodzi Ci o takie schorzenia to jak
        najbardziej polecam), jest to spólka prywatna z podpisana umowa z NFZ i czesto,
        gęsto zdarza sie, że pobieraja bardzo wysokie opłaty za pobyt od zdesperowanych
        Rodziców chcących szukac ratunku dla swoich dzieci.
        Warunki mają tam ok, wszystko nowiutkie, czyściutkie, kolorowe, ale opieka,
        szczególnie pielęgniarska, ogranicza się do przebierania dzieci i pomocy im
        w jedzeniu. Te Mamy, które były tam ze swoimi kilkunastomiesiecznymi dziećmi w
        roku 2004/2005 nie miały mozliwości nocowania z nimi - mam nadzieje, że to się
        zmieniło.
        • matea4 Re: Centrum Pulmonologii 25.07.06, 19:42
          Pytam tutaj, ale chcę jechać przede wszystkim z 7 letnim synem, młodszy raczej
          na doczepkę. Z informacji telefonicznej dowiedziałam sie ze opłata za rodzica
          to około 60 zł dziennie z jedzeniem. Kwota normalna.Tak jak pisałam ,chodziło
          mi o warunki jakie zastanę na miejscu. Dzięki za odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka