Dodaj do ulubionych

jaki inhalator?

25.09.06, 22:18
chciałabym kupić inhalator, który miałby końcówkę i dla dorosłych i dla
dzieci.
Nie mam zielonego pojęcia na temat inhalatorów, jakie funkcje powinny mieć,
co jest wygodne, a co nie? Może ktoś mi podpowie?
Obserwuj wątek
    • maga377 Re: jaki inhalator? 25.09.06, 22:33
      Hej, my mamy inhalator firmy Medel. Też miałam problem jaki kupić i spytałam
      naszego alergologa ( mówiła że znaczenie ma wielkości cząsteczki na jaką
      rozbijany jest lek) Dla naszych potrzeb poleciła nam ten firmy Medel. Używamy
      go już prawie rok i jesteśmy zadowoleni. Nie wiem w jakim wieku masz dziecko,
      ale mój młodszy miał wtedy 4 m-ce i dokupiliśmy mniejszą maseczkę dla maluchów
      (maseczka dla dorosłych jest w wyposażeniu i kilka innych końcówek) Mozesz
      poradzić się lekarza, jaki wam będzie potrzebny. Pozdrowienia
    • alin9 Re: jaki inhalator? 25.09.06, 22:34
      Ajaki Cię interesuje pneumatyczny czy tłokowy?Ten pierwszy nie nadaje się dla
      astmatyków bo nie można podawać nim wszystkich leków.Ten drugi ok dla takich
      pacjentów ale głośny.pozdrawiam.
      • lgosia1 Re: jaki inhalator? 25.09.06, 22:51
        Potrzebuję inhalatora do doraźnego wspomagania leczenia moich ciągłych
        problemów z gardłem. Wymyśliłam sobie, że przyjemniej byłoby mi robić inhalacje
        z wody z solą za pomocą inhalatora niż miski i ręcznika. Moje dziecko ma 2,5
        roku. Czasami przy różnych infekcjach pediatra polecała robienie inhalacji i to
        najlepiej w inhalatorze. Ale w naszy przypadku raczej chodzi o inhalacje bez
        jakichś specjalnych leków. Syn był alergikiem pokarmowym ale w tej chwili
        powoli wyrasta ze swoich alergii. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała
        używać inhalatora z poważniejszych powodów niż te, o których piszę, jednak nie
        chciałabym kupić czegoś, co może się okazać później nie do wykorzystania.
        Zależy mi na cichej pracy.
    • alin9 Re: jaki inhalator? 25.09.06, 23:14
      Przepraszam to ultradźwiękowy nie nadaje się do wszystkich leków.To coś dla
      Ciebie.pozdrawiam
      • lgosia1 Re: jaki inhalator? 26.09.06, 08:00
        a czy pneumatyczny nie jest tym samym co tłokowy?
        • ewka_z Re: jaki inhalator? 27.09.06, 13:36
          My kupiliśmy nebulizator firmy Madel. Jest super- w aptece 300zł a na allegro za
          170 z dostawą do domu na drugi dzień rano. Ma dużo końcówek- dla dorosłych i
          dzieci dlatego polecam. Ważne są przede wszystkim parametry nebulizatora tzn.
          Wydajność nebulizatora: 0,28 ml/min (0,9% NaCl).
          W naszym zestawie są:
          * Inhalator,
          * nebulizator Medeljet Basic,
          * maseczka dla niemowląt, maseczka dla dzieci, maska dla dorosłych,
          * ustnik,
          * końcówka do nosa,
          * łącznik "T",
          * przewód powietrzny,
          * zapasowe filtry,
          * torba,
          * instrukcja obsługi po polsku i gwarancja,
          * smyczka (klips) do smoczka.
          tak wiec na pewno przyda sie dorosłym i dzieciom.
          Pozdrawiam

• lgosia1 Re: jaki inhalator? 27.09.06, 13:40
            też się zdecydowałam na Madel Pro, ale normalnie w sklepie, tyle że w promocji
            za 170zł
          • dorek3 Re: jaki inhalator? 29.09.06, 15:03
            Mam pytanie o te końcówke do nosa. Zależy mi aby była mozliwośc płukania nosa,
            bo moje jendno dziecko odmawia czyszczenia w trakcie kataru. Wielkość cząstek
            powinna byc dużo większa niż w przypadku inhalacji bo około 20 mikronów.
            Czy taki warunek jest spełniony?
            • ewka_z Re: jaki inhalator? 29.09.06, 15:39
              szczerze mówiąc to wydaje mi się, że końcówka do nosa ma takie same właściwości
              jak cały nebulizator. Końcówka daje tylko to, ze można ja włozyć bezpośrednio do
              noska, maseczka jest na buzię i nosek. Szczerze mówiąc moje dziecko nie dałoby
              sobie włozyć tego do noska. Takie jest moje zdanie ale może źle rozumuję ...
    • asik37 Re: jaki inhalator? 27.09.06, 14:36
      polecam SPEEDYMAED (nebulizator)-mozna go stosowac do pracy ciągłej, uzywają go
      b czesto w szpitalach, polecam (uzywam go juz od ponad roku)
    • anabajan Re: jaki inhalator? 29.09.06, 13:31
      a gdzie kupiłyście MADEL za 170 zł? ja szukam i nie moge znaleźć, przeciętna
      cena to 290 zł. proszę podajcie namiary na sklepy, internetowy i miastowy-
      jesli warszawski. dzięki,
      ania
      • ewka_z Re: jaki inhalator? 29.09.06, 13:48
        ja pisałam - na allegro. wpisz w wyszukiwarce "nebulizator" i odnajdziesz za 166
        + przesyłka. od novamed kupiłam (to nie reklama).
        Pozdrawiam
        • dorek3 Re: jaki inhalator? 03.10.06, 23:30
          za 166 jest model family , pro kosztuje 299
          • lgosia1 Re: jaki inhalator? 04.10.06, 13:16
            mam przed sobą inhalator firmy medel - model PRO za 170 zł z promocji, która
            polegała na tym, że miałam sobie kartkę pocztową na której były wypisane ceny
            trzech inhalatorów i tego family i tego pro. Ceny wysokie, (czyli dla PRO
            350zł )zostały przekreślone a obok widniały ceny promocyjne - dla PRO 170zł.
            Jestem tego na milion procent pewna, bo widzę inhalator i wyciąg z konta
            bankowegowink))))))
            Też myślałam, że będzie może gdzieś haczyk. Że może czegoś tam mi nie doślą np.
            uszczuplą akcesoria itp. Ale nie. Inhalator medel Pro w cenie 170zł jest
            kompletny, z kompletnym wyposażeniem i jest jak najbardziej sprawny
            • ksaga Re: jaki inhalator? 14.12.06, 19:42
              i jak sprawuje sie inhalator?
              napisalam na e mial gazetowy, prosze odbierz
      • lgosia1 Re: jaki inhalator? 29.09.06, 22:06
        To jest firma MEDEL nie Madel. A inhalator tej firmy kupiłam w firmie z
        Warszawy "Techmed" www.techmed.pl. Wprawdzie na stronie internetowej mają ceny
        z kosmosu, ale wystarczyło, że powiedziałam, że mam kartkę pocztową od lekarza
        z ich ofertą i dostałam inhalator medel pro za 170zł
        • dorek3 Re: jaki inhalator? 03.10.06, 23:30
          jesteś pewna że to medel pro a nie family?
          Zasadniczo różnią się chyba wydajnością no i ceną
    • anabajan Re: jaki inhalator? 30.09.06, 08:50
      dziękuję bardzo za pomocsmile życzcie mi udanego zakupu...
    • sinclair Re: jaki inhalator? 17.02.07, 20:45
      ja polecam dla wymagających model MEDEL Clenny 2. Ma bardzo dobre paramtery, ale
      co najważniejsze jest przenośny!! więc moge brąc dzieciaka na wczasy lub wypady
      za miasto. Poza tym wygląda jak z kosmosu i jest niesamowicie mały, można by go
      pomylić z mp3 playerem gdyby nie maseczka. Kupiłem go we wspomnianej wcześniej
      firmie Novamed.pl novamed.pl/sklep/?tree=d&category=151, dostałem go na
      drugi dzień od zamówienia!!! novamed.pl/sklep/?product=194

Jest drogi, ale wart swojej ceny. Łączy wszystkie zalety tłokowym i
      ultradźwiękowych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka