adamowamaminka 08.10.06, 07:43 drogie mamy proszę o pomoc. Mój synek wstał dziś z zapuchniętym oczkiem tak że nic prawie przez nie nie widzi. Podejrzewam że ugryzł go komar. Czy wiecie co można zrobić aby zmniejszyć opuchliznę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agz75 Re: zapuchnięte oczko 08.10.06, 20:06 Mojej koleżance przydarzyło się podobnie. Pojechała z córką z zapuchniętym oczkiem na izbę przyjęć, podali tam chyba hydrocortizon w czopku. A w domu podawała 1 tabletkę zyrtec (dla dorosłych) i wapno. Zapuchnięte oczko po ugryzieniu komara zdarzyło się 3 raz i na izbie poradzono jej, że można odczulić małą na jad owadów. Robią to w poradni alergologicznej CZD. Odpowiedz Link Zgłoś
alza73 Re: zapuchnięte oczko 09.10.06, 14:15 a może zatarte - Michaś zatarł oczko rączką i też mu spuchło. Ale okłady z herbatki (torebka zaparzona i wystudzona) i przeszło. Fakt, że weszłam do pokoju to strasznie nad tym oczkiem pracował. Więc wiedziałam, że zatarł. Odpowiedz Link Zgłoś
aluniaaa Re: zapuchnięte oczko 09.10.06, 14:29 podaj wapno, sola fizjologiczna przecieraj oczko, 2x dziennie zyrtec 5 kropli. Jelsi jutro bedzie nadal jedz do lekarza,byc moze to jakis stan zapalny. Moj synek tak mial,jemu wyleczylam okladami z herbaty,przeszlo na mnie i dostalam zapalenia spojowek. Odpowiedz Link Zgłoś