Dodaj do ulubionych

angina - bańki

21.10.06, 16:25
moje dziecko ma anginę, lekarz przepisala mu leki homeopatyczne. co o tym
myślicie ? czy uda się zwalczyć anginę bez antybiotyku ???????
i jeszcze jedno czy warto dziecku postawić bańki ?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: angina - bańki 21.10.06, 17:46
      napisz jakie leki konkretnie
      bańki warto postawić, postaw 1 bańkę codziennie jeśli chcesz postawić szklane
      • pumaduma Re: angina - bańki 21.10.06, 18:09
        dostaje Lymphomyosot i Mercurius Solubilis
        a bańki mam takie bezogniowe, ale w poniedzialek chcialabym iść z dzieckiem (3
        lata) do lekarza
        • 5_monika Re: angina - bańki 21.10.06, 18:11
          jaki ten mercurius(potencja) i jak często zaleciła
          postaw codziennie 1 szklaą na pleckach między łopatkami.Możesz w poniedziałek
          iść do lekarza bezproblemowo.
          • pumaduma Re: angina - bańki 22.10.06, 09:37
            Mercurius Solubilis complexe 39 kazala od czwartku do niedzieli 4 tabletki
            rozpuścić w wodzie i pić przez caly dzień.
            to na Ly 7 kropli z wodą 3 razy przez 5 dni a potem 2 razy dziennie przez 2
            miesiące
            a potem Mercurius Solubilis 9 ch po 5 kuleczek dziennie

postawilam mu tą bańkę i oklad na szyję zrobilam ale on w nocy tak się
            męczy .... rany ledwo oddycha zatyka go w gardle a nie w nosie i caly czas się
            martwię żeby mu się na coś nie rzucilo.........
            • 5_monika Re: angina - bańki 22.10.06, 14:10
              co to znaczy przez cały dzień, rozumiem że kilka razy dziennie, przecież to
              jest lek nie można popijać bez końca.
              Jaki robiłaś ten okład na szyję?
              Jak dziś czuje się dziecko ?
              Co go zatyka w gardle, wydzielina ?
              Jak z tego widać zwykły lekarz nie ma pojęcia o stosowaniu leków
              homeopatycznych.
              pozdrawiam
              • pumaduma Re: angina - bańki 22.10.06, 17:31
                oklad robilam wczoraj i dzisiaj też caly dzień z nim chodzil ale poprawy nie
                ma, jutro idziemy do lekarza !
                zatyka go wydzielina w gardle, kataru nie ma !!!
    • ealbrec2 Re: angina - bańki 22.10.06, 11:16
      czy sama stawiasz banki?
      Ja chyba chcialabym aby postawic mojemu trzylatkowi banki, ale nie wiem jak?
      U mnie jest z kolei kaszel - w nocy malo sie nie udusil. kaszel jest mokry wiec
      bierzemy ambrosol i ibum (przeciwzapalnie).
      • renka14 Re: angina - bańki 22.10.06, 13:20
        banki bezogniowe stawia sie b. latwo, trzeba tylko uwazac zeby za duzo nie
        zassac bo sie tworzy bolesne zgrubienie, maz wczoraj debiutowal i jedna wyszla
        mu taka za bardzo, przestraszylismy sie ale z uplywem czasu sie wyrownalo
        • verdana Re: angina - bańki 22.10.06, 19:01
          Zależy jak angina - jeżeli to prawdziwa angina, wywołana przez paciorkowce, to
          bez antybiotyku ryzykujesz życiem i zdrowiem dziecka.
          Ale sądze, że to raczej wirusowe zapalenie gardła, a nie angina. Inaczej lekarz
          jest wyjatkowo bezmyślny.
          • pumaduma Re: angina - bańki 22.10.06, 20:45
            powiedz mi proszę w takim razie jak rozróżnić anginę wirusową od bakteryjnej ?
            dziecko ma tylko zainfekowane gardlo" ani godączki, ani kataru, ani kaszlu !!!
            Kurcze gdyby nie to że zacząl chrapać to pewnie w ogóle bym nie wiedziala że
            coś mu jest !!!!
            gardlo ma czerwone z nalotem bialym
            • verdana Re: angina - bańki 22.10.06, 21:29
              Z tym jest problem - właściwie jedynym słusznym postępowaniem jest wymaz z
              gardła.
              Problem w tym, że trudno znaleźć lekarza, ktory go zaleca, a jak już zaleci -
              to trudno dostać szybko wynik (a czas się liczy).
              Nie jestem zwolenniczką antybiotyków, ale przy podejrzeniu anginy
              paciorkowcowej nie podanie antybiotyku może skończyć się fatalnie - goraczką
              reumatyczną, uszkodzeniem serca, albo nerek. Dlatego lekarz majac watpliwości
              woli - i chyba w tym jednym wypadku slusznie - truć dziecko antybiotykiem niż
              ryzykować. Ale może lekarz był pewny, ze to tylko wirusowe zapalenie gardła?

Mops w naturalnym środowisku

img182.imageshack.us/my.php?image=dsc06454rq.jpg
    • figrut Re: angina - bańki 22.10.06, 23:09
      Angina ropna [bakteryjna] bardzo często zaczyna się bólami brzucha, często
      wymiotami i bardzo wysoką gorączką [w okolicach 40*]. Często na początku mylona
      jest z zatruciem pokarmowym. Przy anginie ropnej w gardle [migdałki i okolice]
      widać białawo-żółtawe czopy z ropą. W zaawansowanym stadium wygląda to jak
      tłuszcz z surowego kurczaka - żółtawe i poprzecinane cieniutkimi, czerwonymi
      żyłkami. Jestem bardzo cięta, na bezzasadne podawanie antybiotyków i na przykład
      przy zapaleniu oskrzeli antybiotyk wykupuję [ze strachu, bo może się przerodzić
      w nadkażenie bakteryjne], ale stosuję metody domowe [bańki] i antybiotyku jak
      narazie nie miałam potrzeby podać. Przy zdiagnozowanej anginie, nie wahała bym
      się ani chwili, aby podać antybiotyk [przy stwierdzonej przez jednego lekarza
      anginie, konsultuję się również z drugim, czy to na 90% angina]. W przypadku
      anginy ropnej, skutki uboczne podawania antybiotyku schodzą u mnie na dalszy
      plan, najważniejsze jest wytłuczenie bakterii.
      • pumaduma Re: angina - bańki 23.10.06, 07:14
        cholera jasna ja to jednak glupia jestem, nie ma co......sad
        na 8:00 idziemy do lekarza ciekawa jestem copowie, ale ten antyb to wezmę z
        calą pewnością !
        • aw271 Re: angina - bańki 23.10.06, 10:25
          Mój trzylatek przy anginie miał 38 stopni, żadnych bóli brzucha i wymiotów,a
          migdały ogromne i oczywiście czop na czopie. Antybiotyk dałam bez wahania.
          • pumaduma Re: angina - bańki 23.10.06, 20:55
            oskar dzisiaj dostal Klacid
          • pumaduma Re: angina - bańki 24.10.06, 07:53
            aw271 napisała:

> Mój trzylatek przy anginie miał 38 stopni, żadnych bóli brzucha i wymiotów,a
            > migdały ogromne i oczywiście czop na czopie. Antybiotyk dałam bez wahania.
            ja nie dalam dziecku antybiotyku nie ze względu na jakiekolwiek wątpliwości....
            lekarz uznal że to nie jest konieczne (oczywiściue uargumentowal to)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka